En snart 39-årig amerikansk journalist, Melissa Persling, har senaste dagarna uppmärksammats stort internationellt sedan hon brutit ihop och börjat gråta i ett Fox News-inslag. Anledningen: Hon är singel och barnlös.
– Jag känner mig otroligt sviken av feminismen, säger hon.

Persling arbetar som livsstilsjournalist på Business insider, där hon inte minst skriver om sitt eget liv och egna upplevelser. Under hösten har hon skrivit flera artiklar om hur hon som 30-åring skilde sig från sin dåvarande man.

Anledningen var att mannen ville ha barn och familjeliv i den småstad där de båda växt upp. Melissa ville istället flytta därifrån, satsa på sin karriär och var inte alls intresserad av barn.

”Herregud! De har rätt!”

Nu, nästan tio år senare och efter att ha ”dejtat runt”, som hon kallar det, har Melissa Persling insett att hon faktiskt vill ha ett seriöst livslångt förhållande, med man och barn. Något som kanske inte längre är ett alternativ för henne.

”Om jag låter desperat, så är det för att jag ärligt talat känner mig lite desperat. I min ålder så vet jag att skapa ett liv kanske inte längre är ett alternativ. Och jag oroar mig för att de män som vill ha familj inte letar efter en kvinna som snart är 40. Jag fattar, jag är inte längre en ideal kandidat för mödraskap, och det är en skrämmande sanning”, skriver hon i en artikel.

Men det som gjort att Melissa Perslings livshistoria fått viral spridning är ett sex minuter långt videoklipp i Fox News där hon gråtandes berättar om cyniska och delvis elaka kommentarer på hennes artiklar. Bland annat personer som menar att hon får stå sitt kast, då hon ”själviskt” valde karriär före familjeliv.

– Jag satt i sängen och läste kommentarerna. Jag tänkte: ”Herregud! De har rätt!”

Videon uppmärksammas bland annat av Daily Mail och The Sun.

”Sviken av feminismen”

Melissa Persling talar i videon om att hon drogs med i en ”jag-centrerad kultur” och önskar att hon tidigare insett vad som är viktigt i livet.

– Du kommer inte ligga på din dödsbädd och tänka: ”åh, jag önskar att jag hade festat mer eller shoppat mer”, säger hon och lägger skulden på de vänsterideal som många kvinnor lockas av.

– Jag känner mig otroligt sviken av feminismen. Samtidigt vill jag inte lägga skulden på rörelsen, för man gör sina egna val.

Den snart 40-åriga journalisten säger att hon hade velat gå tillbaka och konfrontera dem som indoktrinerade henne med radikala feministiska idéer när hon var yngre.

– Jag matades konstant med idén om att ”kvinnor kan göra vad som helst”. Att vi ”egentligen inte behöver män”. Att kvinnor kan ha en bra karriär, ha de barn de vill ha, byta däck på bilen, och göra det och det, säger hon.

– Men kvinnor kan inte göra allt. Vi kan inte. Det är en sådan lögn! avslutar Melissa Persling.