På fredagen skapade en somalisk medborgare ett blodbad i den sydtyska delstaten Bayern. Videoklipp visar hur mannen är barfota och springer omkring med en lång kniv. Tre personer har mördats och minst fem är allvarligt skadade. Enligt uppgifter i tysk media har gärningsmannen skrikit det muslimska stridsropet ”Allahu akbar”.

Attacken inträffade oprovocerat omkring klockan 17 i ett butiksområde vid Barbarossaplatz i staden Würzburg, rapporterar tidningen Bild.

LÄS ÄVEN: Asylsökare mejade ned otrogna och bad på motorvägen: ”Allahu akbar”

Terroristen ska enligt tidningen vara en 24-årig man från Somalia som invandrade till Tyskland i samband med migrantkaoset år 2015. Vidare rapporterar Der Tagesspiegel att ögonvittnen har hört mannen skrika Allahu akbar på platsen.

Bland offren finns en ung pojke och flera kvinnor. Polisen har efter terrordådet meddelat att det inte längre finns någon fara för allmänheten.

Nedan följer en serie videoklipp som har filmats på platsen i vilka det syns hur folk försöker sätta stopp för mannen.

Afghan gick till yxattack

Den 18 juli 2016 gick en 17-årig asylsökare från Afghanistan till yxattack mot fyra tågresenärer i påväg till Würzburg. Polisen spårade mannen som försökte fly från platsen – då gick han till attack mot patrullerna och ska även ha skrikit Allahu akbar. Han sköts till döds.

LÄS ÄVEN: Kyrkobesökare halshuggna i Frankrike: ”Allahu akbar”