Kändissajten Stoppa Pressarna som bland annat uppmärksammats stort för sina avslöjaden om Fredrick Federleys samboförhållande med en dömd barnvåldtäktsman vilket tvingade EU-toppen att avgå – utsätts nu för en hatkampanj av vänsterliberala Aftonbladet. Kändissajtens ansvarige utgivare har svarat med att anmäla tidningen för grovt förtal efter att ha kopplats samman med IS-terroristen Rakhmat Akilov och gängkriminella.

Bakgrunden till dispyten mellan parterna är att Aftonbladet i början av juni publicerade en artikelserie där man granskade Stoppa Pressarna. Detta sker efter att kändissajtens börjat levererat grävande journalistik som avslöjat vad flera makthavare ägnar sig åt.

LÄS ÄVEN: Coronasköterska till Jonna Sima: ”Aftonbladet läser jag INTE!”

Aftonbladet har även tagit hjälp av olika makthavare för att berätta att Stoppa Pressarnas journalistik egentligen är ”trakasseri”. Bakom kändissajten står Daniel Nyhlén som är ansvarig utgivare och han har varit i fokus för Aftonbladets granskning. Han beskrivs som en brottsling på grund av att han stundvis ska ha vistats i Spanien baserat på Facebookbilder – och därmed ska ha gjort sig skyldig till så kallat ”folkbokföringsbrott”. Så heter det när man inte meddelar svenska staten om sin nuvarande adress.

LÄS ÄVEN: Barnfamilj gjorde rätt för sig – åtalas för folkbokföringsbrott

Aftonbladet väljer även att försöka sätta ihop honom med IS-terroristen Rakhmat Akilov som utförde terrordådet på Drottninggatan och flera gängkriminella personer – detta genom var Nyhlén får sin post till en postbox som finns hos samma företag som personerna använt.

Nyhlén: ”I syfte att stoppa en konkurrent”

Stoppa Pressarna meddelar nu i ett pressmeddelande att deras ansvarige utgivare Daniel Nyhlén har anmält Aftonbladet och deras ansvarige utgivare Lena K Samuelsson för förtal alternativt grovt förtal till Justitiekanslern. Vidare har man även anmält Aftonbladet till Medieombudsmannen.

Kändissajten menar att hatkampanjen med hätska artiklar är ett försök av Aftonbladet att tysta en av deras konkurrenter.

I en kommentar skriver Nyhlén att Aftonbladet försöker att sätta stoppa för kändissajten genom att angripa honom som privatperson vilket tydligt visar den låga nivå som tidningen sjunkit till.

– Aftonbladet försöker hindra Stoppa Pressarnas journalistik genom att angripa mig som privatperson. Det här är ett lika pinsamt som grovt angrepp mot svenska tryckfrihets- och yttrandefrihetslagar. Allt i syfte att sabotera och stoppa en konkurrent.

LÄS ÄVEN: Omfattande neddragningar på Aftonbladet – samhällsredaktionen läggs ned