Kristdemokraterna anklagar i ett inlägg på Facebook tidningen Aftonbladet för ett beteende som påminner om fake news. Anledningen är att kvällstidningen publicerat en ledartext där man gör osanna påståenden om partiet.

Det var under torsdagen som Aftonbladet publicerade en ledartext skriven av Anders Lindberg där han hävdar att Kristdemokraterna vill att mer av vården finansieras med avgifter och privata försäkringar. Inte sant, menar KD, som begärde replik på ledaren. Men det var inte något de tilläts göra.

”Vi har försökt skicka in en replik till Aftonbladet. Men Aftonbladets ledarsida vill inte publicera den. De vill heller inte rätta sin text. Därför vi publicerar vi vårt svar här”, skriver Kristdemokraterna på Facebook och fortsätter:

”Att en så stor tidning med makt att sätta bilden av verkligheten använder inkorrekta uppgifter och ohederliga grepp är problematiskt och för tankarna till Fake News.”

Samhällsnytt har sökt Aftonbladet för kommentar, men det tycks inte finnas någon på redaktionen som kan bemöta anklagelserna. Daniel Swedin, som är redaktions­sekreterare för tidningens ledarredaktion, har hunnit gå hem för dagen och Aftonbladets växeltelefonist vet inte vem Anders Lindberg är.

SE ÄVEN: Här är KD:s replik som Aftonbladets ledarredaktion vägrar publicera