Vänstern och liberalerna har alltid gjort så – spelat dumma. Vägrat se det uppenbara som de flesta nog känner, men som kan vara svårt att beskriva eller ibland till och med låta löjligt att säga. När ett videoklipp från Helsingborg visar ett Sverige som inte längre är svenskt hånas det, såklart: ”Vadå, det är ju bara folk som dansar och har kul”, sägs det. Men de spelar dumma samtidigt som vanliga svenskar beklagar sig när deras hemstad och hemland blivit en plats de inte längre känner sig hemma i.

I klippet som lades ut av Samhällsnytts reporter Simon Kristoffersson, och har setts över 200 000 gånger, syns hur Gröningen i Helsingborg, en av Helsingborgs mest populära samlingsplatser på sommaren med bad och strandpromenad, blivit allt annat än svensk.

Detta klipp började genast hånas, givetvis av Twitter-vänstern, men även av ”finhögern” som fortfarande har ett starkt behov av att passa in i PK-normen. De har aldrig riktigt fattat omfattningen av alla problem med invandringen.

Så här förlöjligar de vad som visas i videoklippet:

Det är utslag för klassisk svensk naivitet, eller så spelar man dum.

Fick klippet av en invandrare

Det är rätt intressant att vi fick klippet skickat till oss, inte av en svensk, utan en man med namn från Mellanöstern som skrev: ”Har ett intressant klipp till dig. Mellanöstern tar över”.

Efter att vi publicerat klippet har ett tiotal personer hört av sig till oss och tackat oss för att vi ”visar upp vad som händer”.

Här är en tjej som berättar, vi kan kalla henne Erika:

Hej Simon, såg ditt senaste inlägg om araberna i Helsingborg. Det är skrämmande som tjej att vara där, slutade gå dit för cirka 3 år sen…

De är sjukt äckliga, var där med min klass innan studenten som ”sista grej att göra”. Jag och några andra tjejer solade och några meter ifrån oss står en av dessa och gör väldigt olämpliga saker i buskarna (du förstår vad jag menar).

De befinner sig EXAKT överallt och är glad att ni visar upp vad som händer.

Kultur spelar roll

Nu reagerade folk på att videon endast visar invandrare som dansar utländsk dans till utländsk musik med att ”Vad är felet med att folk har kul?”. Som om de inte förstår.

Till och med en aktiv SD:are, Hilda Frick, spelade med i oförståelsen:

Att vänstern inte förstår, att finhögern inte vill förstå (men de kommer till slut erkänna, som alltid) är en sak. Men när SD:are inte gör det är det än mer oroande.

Det hela är egentligen mycket enkelt:

Det finns tre stora problem med massinvandringen:

  • Kriminalitet
  • Ekonomi
  • Kultur

Spelar dumma

Det första har varit på tapeten länge och på senare år har allt färre förnekat att invandrare, då främst från Mellanöstern och Afrika, står för en väldigt stor andel av brotten i Sverige, inte minst de grova.

Frågan om ekonomi förnekades också mycket längre där alla först ljög om att det är en vinst, sen att ”vinsterna kommer på sikt” och nu är det väl få som tror att det kommer några vinster alls. Det är faktiskt både i teorin och praktiken motbevisat, sedan länge.

Men, debatten om den tredje aspekten, kultur, är fortfarande i sin linda och behandlas på exakt samma sätt som de första två gjorts under lång tid: man spelar dum. Stendum faktiskt. Man förlöjligar svenskars berättigade oro, eller deras vilja, deras rättighet, att leva i ett svenskt Sverige.

Flera vittnesmål

Här är en annan person som kontaktat oss, efter att ha sett klippet från Helsingborg:

Jag bor i Helsingborg. Folk som inte ser problemet med detta har väl förmodligen inte varit där. Brukade bada vid bryggorna där dom nu ”har kul”. Nu kryllar det bara med araber, inte bara att dom dansar. Dom sätter på alldeles för hög musik och röker pipor så att det fylls rök runt stället.

Nu är det nästan omöjligt att befinna sig där pga vilken plats dom tar. Måste man tvunget ställa till med största festen där alla vill sola och bada? Det är bara tanke på ordning och respekt.

Vill man ha kul kan man ta det där det inte vistas mycket folk, speciellt nu när det är sommar. Brukar gå längre bort vid en helt annan strand, pågrund av detta. Tänk också att det är sverige, det enda man hör från den stranden är arabmusik.

Kopplar man inte att det inte låter rätt eller?

Hans ord, inte mina.

Samma sak berättade även Erika, som vi citerade ovan, när vi samtalade med henne:

 Det är inte svenskt längre, det är inte det. Det är liksom…allt du ser är flyktingar liksom. Det är allt du ser.

Hon berättade även hur den video som finhögern med flera hyllar inte visar hela sanningen.

Sist jag var där var nu för en studentsak men har inte varit där på jättelänge. Min mamma säger till mig ”Gå inte dit. Det är farligt att vara där nere”.

Hon återkommer till vikten av att man ska känna sig hemma, att det ska kännas som Sverige:

Jag har bott i Helsingborg hela mitt liv och varit på Gröningen varje sommar sen jag var liten. Då kände jag mig hemma. Sen har det bara bytts ut mot flyktingar, mot något helt annat liksom. Det enda man hör är arabiska.

När finhögern på Twitter försöker förlöjliga detta finns det en uppsjö av vanliga hederliga svenskar där ute som känner att deras land tas ifrån dem. Som inte känner sig hemma bland vattenpipor, arabmusik, hucklen eller ett helt annat sätt att agera, socialisera och vara.

I flera program som Samhällsnytt gjort adresseras denna oro. I bland annat reportaget ”Tryggheten som försvann” pratar svenskar om detta, men även i flera andra av våra reportage, som kan ses här.

Men som vanligt är alla blinda för detta, såsom de varit blinda för allt annat.

Kommer inse till slut

Man känner igen agerandet. Förnekelsen, hånen, fördummandet. Finhögern, vänstern och liberalerna gjorde på precis samma sätt när debatten om invandrarkriminaliteten eller om invandringens negativa ekonomiska konsekvenser var i sin linda. Intet nytt där alltså.

Men på precis samma sätt som de alla har erkänt sig vara ”naiva”, ”såg det inte komma” och tvingats krypa till korset på grund av valframgångar för SD, kommer de i framtiden även att erkänna detta. Låt vara att det kanske dröjer tre, fem eller tio år. Men det kommer att ske.

För ett folk som bor i sitt eget land, vill innerst inne leva i något som man också upplever som sitt land – inte gå utanför dörren och känna att det är mer Mellanöstern än Sverige.

Man kan ju ställa sig en enkel fråga: om svenskar i allmänhet, och i likhet med finhögern på Twitter, nu anser det är är så fantastiskt med en arabiserad strandpromenad i Helsingborg – varför håller sig svenskarna, enligt uppgift, i stort undan? Varför frotterar de sig inte i massor i det mångkulturella lyckorike som uppstått på Gröningen?

Skulle du säga ja?

Eller sett från ett annat perspektiv, låt oss göra ett tankeexperiment:

Anta, rent hypotetiskt såklart, att 15 miljoner personer från ett land långt bort, både geografiskt och kulturellt, knackar på Sveriges dörr. De vill invandra. I det hypotetiska scenariot kommer 100% av dessa att 1) Inte begå brott 2) vara självförsörjande 3) inte orsaka några infrastrukturproblem.

I detta hypotetiska exempel, skulle du då säga ja till att låta dem invandra?

Rätten att leva i sin egen kultur

Jag är övertygad om att alla med lite sunt förnuft och som är ärlig mot sig själv skulle säga nej.

Varför?

Jo, därför att kultur spelar roll. Och i slutändan, när det kommer till kritan, så vill vanliga svenskar leva i ett svenskt Sverige. Där de kan gå ut på gator och torg och känna sig hemma. Där människorna runt omkring har en gemensam uppfattning om hur man ska bete sig mot varann, prata med varann. Där byggnaderna, ljuden, lukterna – känns hemma.

Det är kanske något finhögern och vänsterliberalerna älskar att håna. Men det är bara ytterligare en blind fläck de uppvisar, ytterligare en oförståelse som förnekar svenskens rätt till sitt eget land, på sitt eget svenska vis.

Här kan Samhällsnytt dessutom presentera ett annat videoklipp, från Gröningen i Helsingborg, som publicerades i samma veva som klippet ovan. Avgör ni om ni skulle känna er hemma och trivas här (notera också avsaknaden av kvinnor):