Attacken skedde nära varuhuset Hudson Bay, vid Grote Marktstraat, mitt i centrala Haag. Området var fullt med folk som var ute och handlade i och med reorna under Black Friday.

Mitt i Black Friday-shoppingen drar en man kniv och attackerar besinningslöst de i hans närhet. Video från händelsen visar hur paniken sprids och människor springer för sina liv. Polis var snabbt på plats men hade svårt att ta sig genom folkmassorna och gärningsmannen lyckades komma undan i kalabaliken.

När paniken lagt sig hittas tre personer skadade på platsen. De togs omedelbart till sjukhus där de fick sina skador behandlade. Lyckligtvis kunde alla tre lämna sjukhuset redan under fredagskvällen. Offren har förhörts av polisen.

Offren, som inte känner varandra, är en 13-årig pojke från Haag, en 15-årig flicka från Alphen aan den Rijn och en 15-årig flicka från Leiderdorp, rapporterar den holländska polisen via sin webbplats.

Polisen har inte uppgivit något motiv för knivattacken. ”Vi använder alla medel till vårt förfogande – både synliga och osynliga – för att hitta den misstänkte för denna attack så snabbt som möjligt. Händelsens exakta karaktär är för närvarande oklar. Vi håller varje scenario öppet”, sa polisens taleskvinna Marije Kuiper i ett uttalande.

Kniven som användes vid attacken har hittats men polisen letar fortfarande under lördagen efter gärningsmannen. De söker en man i åldern 45-50 år och beskriver honom med en holländsk term som ofta tillämpas på människor av nordafrikansk härkomst.

Attacken kom bara några timmar efter att en knivbeväpnad terrorist dödat två fotgängare vid London Bridge. Den terroristen sköts av döds av polis.

En rad våldsamma attacker har skett i Nederländerna under de senaste åren. En liknande knivattack skedde på Amsterdam Centraal förra året då två amerikaner skadades. Den attacken sades ha ett ”terroristmotiv”.

I mars dödades fyra personer när en turkisk man öppnade eld mot en spårvagn i staden Utrecht.

I måndags arresterades två misstänkta jihadister, en av dem i Haag, anklagade för att ha planerat en terrorattack och tidigare denna månad dömdes en pakistansk man till tio års fängelse för att ha planerat mörda den holländske politikern Geert Wilders.