Knivmannen i Paris var känd av antiterrorpolis

Delningar

Khamzat Azimov var tidigare känd av fransk antiterrorpolis. Han ansågs utgöra en potentiell säkerhetsrisk.

Fler detaljer om den 20-årige tjetjenske IS-terroristen som i lördags kväll högg ihjäl en och skadade fyra i centrala Paris framkommer nu.

LÄS MER: ”Allahu akbar” – En död efter knivattack i Paris

Azimov hade förhörts om sina kontakter med en grupp ungdomar som ville resa till Syrien.

Man hade då bedömt att han inte visade några tecken på extremism.

Däremot ansåg man det möjligt att Azimov kunde vara mottaglig för islamisk radikalisering och att han utgjorde en potentiell säkerhetsrisk.

Han hade dock inget kriminellt förflutet.

Azimovs familj kom till Frankrike under tidigt 2000-tal och bosatte sig sedermera i Strasbourg där en stor tjetjensk population finns.

Familjens ansökan om flyktingstatus avvisades först men godkändes efter en överklagan.

2010 erhöll han franskt medborgarskap.

Azimov sköts ihjäl av polis i samband med lördagens attack.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

118 KOMMENTARER

 1. Jag förstår inte hur ett fantasifoster som beskrivs i urgamla skrifter kan vara viktigare än ens eget och andras liv…

  • För dom är det verklighet, inget missfoster. Det är det som är problemet, att massor av människor inte förstår detta och inte klarar av att ta in islams tankegångar och livssyn. Du däremot är impregnerad av den kristna filosofin där ett människoliv har ett avgörande betydelse och ska aktas. (Utan att du kallar dig för ”kristen” eller religiös).

   • Jag anser att värdering av liv och känsla för rätt och fel inte alls är beroende av religiös ”impregnering”. Det är något helt naturligt. Att ta sitt eget liv och andras för en fantasiprodukt strider mot allt bättre vetande.

    • Du har fortfarande inte förstått konceptet. För DOM är Allah eller Muhammad inget missfoster eller fantasifoster. Det är DET du måste ta in. Vad du tycker har ingen relevans i sammanhanget

  • Muhammed är inget fantasifoster.
   Han var monster som fanns på riktigt.
   Monstret fick under sin livstid många beundrare och tillbjedare, och de finns i mängd i dagens värld.

   • Visst, men det är en gud, Allah, som ska tillbes och det är ett fantasifoster tills annat bevisas.

 2. Islamiska Staten är historia. Så snart Trump kom till makten och drog in stödet kollapsade verksamheten.

  Fredspristagaren Barack Obama skapade IS genom vapen- och pengaleveranser och logistik för att sälja olja via Turkiet. Hillary fick sitt eget lilla krig i Libyen för att visa upp sin ’kompetens’ och orsakade massmigrationen över Medelhavet.

  • Massmigrationen orskadade i första hand av ECtHR när de öppnade för fri asylshopping genom ett domstolsbeslut. Tyskland och Sverige klappade i händerna vilket gjorde saken än värre.

   Låt dig inte förledas av det ständtiga mantrat att det är olika krig som givit upphov till ”flyktingkrisen”.

   Det spelar bara massinvandringsvurmarna i händerna när man skyller på USA, Ungern, Grekland eller vad fan som helst.

   Krig och oroligheter kommer det alltid vara någonstans i världen så försöker man lösa problemet på den nivån så kommer Sverige sjunka ner i magmahavet av den rena tyngdkraften från alla migranter innan det är ”fred på jord”.

 3. Hörde på snickisnacki på nyheterna. Ingeting har blivit värre i Sverige kanske lite mer skjutningar bara. Detta nöjde sig Svt med.

  • klart att svt nöjer sig med det. De har aldrig hört talas om journalistik och att ställa kritiska frågor.
   Särskilt inte när det gynnar deras vänsterpolitiska världssyn.

  • Ja pinsamt dåligt, osså undrar dom varför SD väljare har så låg tillit till public service och traditionella medier.
   Är dom helt 100, verkligen!

 4. Många som skriker alla akba nu.Att tillåta skriken från minareter i Sverige är rent absurt,och än mer absurt att präster och biskopar befrämjar detta.

 5. Varför är EU så angelägna om att alla dessa terrorister ska integreras i Europa? Varför rasist-stämplas alla som vill skydda sina länder mot terror?

   • De säger själva att de vill skapa en ny världsregering. EU är bara ett steg på vägen. Men i media ger man bilden av att globaliseringen och flyktingströmmarna är oundvikliga. De skulle de inte vara ifall man redde ut problemen på plats.

  • Många arab och afrikanska länder i FN som är skurkstater med sin egen agenda och därför borde inte Sverige vara med.

 6. Är det någon mening att kartlägga dom här potentionella säkerhetsriskerna om man ändå inte gör något åt dom. Antingen utvisar man dom som är högriskklassad eller så skiter man i det som nu och blir brydd att dom gjorde ett terrordåd. Det är ju mellanmjölk med detta i hela EU!

 7. Löfven och medieoligarkerna vill ju inte ens livstidsutvisa dömda gruppvåldtäktsmän. Södermalmsagendan är sådan idag. Feminiserade och DN skadade hens spelar tärning och ”utreder” nationens framtid. Hjärntvättade av agendan och insnörda i egen byråkrati. Förvänta er ingenting positivt av eliten. De har ingen avsikt att tänka på det egna folket.

 8. Sveriges statsminister Löfven låter meddela, citat – Detta har absolut ingenting med islam att göra – slut citat

 9. Sverige har varit okloka nog att skriva på alla upptänkliga avtal med FN och EU, vilket innebär att det svenska folket bara måste acceptera vad Globalistoligarkerna beslutar att göra med oss. Vilka skatter vi ska betala och hur många islamister vi ska försörja. Etc.

 10. Slappt av fransmännen ! Vad kan man vänta sig med den president de har som bl a sagt att våldtäktsepidemin inte har ett dugg att göra med migrationen……förutom att landet dräller av illegala,och utvisningar är tydligen sällsynta.
  Och hur har vi det härhemma ? tiotusentals illegala som polisen inte vet varken identitet på eller var de håller hus.
  Innan det -kanske-kan bli bättre blir det mycket värre.

 11. Trots att han var känd av antiterrorpolisen kunde han göra det han gjorde,ett levande exempel på att det inte fungerar med massinvandring från muslimska länder för det är i stort sett omöjligt att skydda sig från terror när de väl är inne i landet.

 12. Myndigheter och staten har ett enormt ansvar när det kommer till såna här saker, dom vet om att befolkningen riskerar att drabbas hårt när det slår över på dessa terrorister.
  Här borde inrikesminister och polischefer avgå omedelbart…..varför inte Macron.

 13. Ännu ett stort moské bygge har fått klartecken i Norrköping, enda parti som röstade emot var SD.
  islam breder ut sig likt en svart filt över hela Sverige.
  Rösta SD i september, sista tåget går då.

 14. ”Today Americans would be outraged if U.N. troops entered Los Angeles to restore order; tomorrow they will be grateful! This is especially true if they were told there was an outside threat from beyond whether real or promulgated, that threatened our
  very existence. It is then that all peoples of the world will pledge with world leaders to deliver them from this evil. The one thing every man fears is the unknown. When presented with this scenario, individual rights will be willingly relinquished for the guarantee of their well being granted to them by their world government.”

  – Henry Kissinger in an address at the Bilderberg meeting in Evian, France, May 21, 1992.

 15. Bra jobbat Polisen i Frankrike

  Skjut undan denna smörja

  Håll Frankrike Rent

  Vad sa PUTIN om Tjetjener = Jo Banditer

 16. Det är alltid samma sak med dessa islamistiska terrorister. De är kända sedan tidigare. Ändå får de alltid gå omkring fritt eftersom någon bestämt att de inte utgör akut fara. Det är bara att inse. Våra myndigheter har ingen koll!! Och politikerna skruvar upp importen. Då kan det bara gå åt helvete.

 17. Finn den gemensamma nämnaren för alla dessa lågintelligenta dårar till religionsmördare.
  Fundera sedan över varför just den religionen inte är förbjuden.

 18. Frågan är om inte även Reinfeldt och Löfven borde klassas som säkerhetsrisker här hemma, jag menar med tanke på alla våldsverkare de har importerat och importerar!

  • Listan på varför Reinfeldt och Löfven är farliga för Sverige kan göras lång. Deras oförmåga och ovilja att anpassa sig till ett demokratiskt styrelseskick är nog det största problemet.

   Reinfeldt i synnerhet, agerade som en liten obegåvad diktator. Det må göra honom värdefull för ett fåtal personer, men svenskarna kan skatta sig lyckliga att han tvingades bort.

 19. Så länge politiker fjäskar för terrorister, bara för att hålla sig väl med de muslimska ledarna, kommer terrorn och kriminaliteten att öka.

  Att delar av det svenska folket vaknar råder det ingen tvekan om. S.k. ”forskare”, politiker och journalister ifrågasätts alltmer och vissa svenskar har insett att en röst på SD gör PK-politiker arbetslösa. Nils Lundgren uttrycker det på följande sätt på GP:

  De övriga sju riksdagspartierna, flertalet ledarskribenter och andra opinionsbildare har under ett årtionde diskuterat hur detta nya parti skall bekämpas. Men där är den politiska eliten på fel spår. Problemet är inte att det har dykt upp ett nytt parti. Det har ju funnits sedan slutet av åttiotalet och ingen brydde sig, så länge det bara fick någon enstaka procent av rösterna.

  Det som hänt är att allt fler medborgare har börjat rösta på SD för att kunna uttrycka sitt motstånd mot svensk invandringspolitik. I första hand är de övriga politikernas uppgift då att genom demokratisk opinionsbildning få dessa medborgare att tänka om i invandringsfrågan och komma tillbaka till de etablerade partierna. Det har de inte lyckats med. Alternativet är att makteliten går över till en mycket mer restriktiv invandringspolitik, så att väljarna kommer tillbaka av det skälet. Den operationen pågår nu.

  De två största partierna, S och M, har stramat åt sin invandringspolitik mycket kraftigt. Detta kan naturligtvis ses som ett föraktligt röstfiske, men från demokratisk synpunkt innebär det ju faktiskt att populismen i denna fråga stärker demokratin.
  http://www.gp.se/ledare/lundgren-populism-kan-vara-demokratisk-1.5991373

  • Samtidigt får man komma ihåg att varken S eller M är förankrade i någon folkrörelse. De är båda utpräglade maktapparater och bryr sig egentligen inte om vare sig invandrare eller svenskar utan bara om sin egen makt. Så vill vi ha en regering som inte bryr sig, ja då ska vi rösta på S och M.

  • Problemet är dock att PK slår tillbaka hela tiden med diverse lagar (HMF, den planerade grundlagsändring som informellt kallas ”censurlagen” etc) som gör det brottsligt och därmed svårt att synliggöra muslimers illvilliga och destruktiva handlingar.

   För att vi Sverigevänner skall gå segrande ur det här, måste SD få absolut majoritet i två på varandra följande riksdagsval så att de kan riva upp de för landet malignanta grundlagar som stiftats av förrädarna i riksdagen.

   Trots att jag är en optimist, ser jag inte hur detta kan blir verklighet. Vänsterfascister och deras rabiata pitbull mainstream media, håller just nu utbildningsväsendet, poliskåren samt det fria ordet i ett alldeles för stadigt stadigt strypgrepp för att något sådant skall kunna ske inom en överskådlig framtid.

  • Polisen vågar inte agera av rädsla för att stämplas som rasister, något som bekräftats av händelserna i Telford (mörkade i svensk media naturligtvis)

   Hörde av en muslimsk bekant i England att polisen låter muslimer bära sig åt som de vill, för att istället rikta sin energi mot östeuropéer.

 20. Vad finns att säga, inte mycket som inte redan är sagt. Frankrike har, och håll i er nu, 40.000 (fyrtio tusen) personer på den lista i artikeln belyser. Det vill säga 40.000 som man känner till, hur många man INTE känner till vet just ingen. Låt oss elaborera.

  För att en jihadist ska fastna i nätet och hamna på listan ifråga krävs sannolikt någon form av handling som avslöjar smak för halshuggning och massmord av oss Européer. Jag tror inte jag tar i i överkant om jag påstår de flesta, kanske 80%, avslöjar sig aldrig på ett sådant sätt att franska myndigheter får upp ögonen för dem. Det ger en fingervisning om hur många de är. Runt dessa befinner sig supporters i varierande grad, det kan vara vänner som sympatiserar med ”saken” men inte är beredda att bruka våld utan kanske hellre ser valbåset och livmorden som verktyg för Jihad, det kan även vara familjen som ”förstår” och dels undviker anmäla man kanske även hjälper till på olika sätt med försörjning och annat. Summa summarum tror jag vi kan konstatera att enbart i Frankrike finns miljoner med smak för Jihad i olika form.

  Att övervaka EN jihadist dygnet runt, året runt, kräver i häraden 20 personal. Så enbart dom 40.000 på nämnda lista kräver 800.000 personal för att övervaka på heltid, då oräknat alla ”okända”. Den som fortsatt inte förstår vad som väntar oss är bortom hopp, men låt mig försöka:

  eftersom det aldrig går att sålla agnarna från vetet (man kan inte rada upp miljoner vildar och fråga) är valen 2 – totalt sönderfall alternativt närmast total reversering av den politik som lett oss hit. Ingetdera är direkt önskvärt, jag är dock relativt säker på att en reversering är den kortsiktigt svåraste vägen och den enklaste vägen brukar vara den som tas av gemene man (även mig), det vill säga det totala sönderfallet är vad som stundar, det enda vi kan bråka om är tidsperspektivet.

  Stort grattis alla Européer, är det kanske dags att ta ett snack med barnen och förklara hur man tänkte?

 21. Ett gulligt litet skäggbarn. Varför kom han inte till Sverige? Här hade han varit en tillgång. Allah ska med! Mvh Steffe och de sju dvärgarna.

 22. I nästan samtliga fall av terrorattentat i Europa har gärningsmännen varit kända av underrättelsetjänster och polis. Akilov var också känd av svensk s,äkerhetspolis. Våra myndigheter har inte lyft ett finger för att hindra dessa tragedier. De har öppet gått ut med att det finns tusentals krigsförbrytare vilka går lösa på sveriges gator. IS-terrorister får återvända till Sverige efter sina små ”utflykter” till krigets Syrien där de stolt poserar med bilder på avhuggna huvuden och sedan leva på bidrag här. Dessa små raringar kan också få jobb i svenska skolor, vattenverk och även kärnkraftverk. Dag efter dag fortgår invasionen av ensamkommande unga vapenföra män som kastat bort sina id-handlingar.

  Lösningen på detta? Jo enligt svenska myndigheter behövs det hårdade lagar mot yttrandefrihet och strängare straff för de som vågar sig på att protestera mot folkmordet.
  Vakna! Systemet är inte på vår sida!

 23. 1- 0 , fel på samhället, inget på stackars invandrare, vars samhälleligt stöd antagligen mötte inte EUs stränga krav. Vilken förlust för en kultur, som kunde ha bidragits så mycket mera av mångkulturen.

 24. Det är inte bara i Sverige som pro-muslimska myndighetspersoner har litervis med blod på sina händer.Europas största problem och fara är alla globalistliberaler med lutning åt vänster som infiltrerat myndigheterna.Islam tackar och mördar.

 25. Vilket porcs. Frankrike erbjöd terroristens familj uppehållstillstånd ,bostad,nytt liv och franskt medborgarskap. Tacken blev alltså att mörda folk på öppen gata.

 26. Khamzat Azimov och Rachmat Akilov. Varför fick de vara i EU överhuvudtaget? Ett öppet och fritt Europa kräver ordentliga gränser som håller stamfolkens barbari utanför den känsliga europeiska civilisationen med dess godtrogna och vänliga öppenhet även mot främlingar.

  • Vilket var/är VILLKORET för Schengen! Vårt EU-kontrakt är alltså brutet, eftersom de svikit sin del.

 27. De har gripit en till misstänkt för dådet, en kamrat till den avlivade terroristen. De undersöker också släktingar i klanen

 28. Min fråga är var I helvete är fredens religion och alla fredsduvor ? Ja just det glömmde det är ju inte deras problem och duvornas näbbar är fulla med brödsmulor så dom kan inte sjunga!

 29. Europa är en kristen kontinent sedan åtminstone 1000 år. Vi har ingett behov av att släppa in muslimska terrorister. Var inträffar terrorattackerna? I Västeuropa, där vi har varit dumma nog att ta emot dem. När inträffade ett terrordåd senast i Polen, Tjeckien, Slovakien eller Ungern? Dessa länder har vägrat att ta emot dessa lycksökare från den värld, som föraktar oss, men som gärna utnyttjar oss naiva idioter.

 30. SÄPO lurar oss att tro att de har kontroll över alla terrorister som bor i Sverige. Tror ni på detta? Ett liknande terrordåd kan hända när som helst i Sverige. Varför? Därför att vi tillåtit hundratusentals muslimska invandrare att bosätta sig i Sverige.

 31. polisens jobb är att städa upp efter terrorbrott, inte stoppa terrorister. bara nationalsocialisterna vill repatriera illegala invandrare. europas framtid är antingen nationalsocialism eller islamism.

 32. Vilket otippat utseende. ihopväxta ögonbryn o skägg, kanske man blir arg av det? Sett just den likheten bland de kränktaste argaste i stan, dom med skägg på ryggen är alltid argast

LÄMNA ETT SVAR