Anhöriga till en kurdiske komikern Özz Nûjen anlitade 2015 den nu för terrorism åtalade illegale migranten Rakhmat Akilov för att utföra olika renoveringar på en fastighet på Gotland som Nujen är delägare i. Jobbet utfördes svart och sammanlagt fick Akilov 85 000 kronor under bordet. Özz Nujen själv förnekar kännedom om anställningen av Akilov och säger till media att han inte fattar någonting.

Renoveringsjobben ska ha utförts på en fastighet med namnet Gazeliegården i Tingstäde på Gotland som tidigare varit skola och som Özz 2015 köpte via sitt bolag Nujen Media AB och eventuellt även på andra fastigheter på ön som Nujens bolag äger. Uppgifterna framgår av den förundersökning som polisen utfört efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april förra året då Akilov med en stulen lastbil körde ihjäl och skadade ett stort antal personer, ett dåd han nu ställts inför rätta för.

Nujen uppger för media att han inte haft en aning om att Akilov varit svartanställd för att renovera familjens fastigheter på Gotland. En släkting ska ha varit projektledare och upphandlat arbetena och denne ska enligt Nujen inte ha ansett det vara intressant att berätta för Nujen att man haft den högprofilerade terroristen Akilov anställd eller att det varit fråga om svartarbete.

Det är oklart om någon brottsutredning kommer att inledas mot Nujen och/eller hans anhöriga med anledning av vad som framkommit.