Mölndals kommun utanför Göteborg byggde en badplatsramp som skulle underlätta för personer med funktionsnedsättning. Installationen slutade dock med att rampen leder rakt ned i vassen. Kommunen lägger över ansvaret på invånarna med förklaringen att badplatsen måste användas och att det då inte hade funnits vass på platsen.

Det var tidigare i vår som kommunen installerade rampen i ett vassområde i Tulebosjön. Enligt kommunen är det den enda platsen vid sjön som är lämplig, rapporterar Mölndals-Posten (2021-07-05).

LÄS ÄVEN: Kommun låter grönytor växa sig ”frodiga” – saknas resurser att klippa

Sedan installationen har vassen tagit över platsen och rampen för personer med funktionsnedsättning växte igen. Flera besökare har uttryckt irritation och vänt sig till kommunen för att klaga.

– Det är jättebra med en ramp som går ner i vattnet men det är inte alls bra att den går rätt ner i vassen. Jag försökte ta mig igenom ett tätt bestånd av näckrosor, men det var svårt, säger Anna Wallin till MP.

Rampen gick rakt ned i vassen. Foto: Privat

Kommunen: ”Om badplatsen används – ska det inte växa vass”

Michael Slätt är enhetschef på tekniska förvaltningen i Mölndals kommun och han lägger över ansvaret på badplatsbesökarna.

– Det finns vass ganska nära rampen där, men om badplatsen används mycket så ska det inte heller växa någon vass, säger Michael Slätt, enhetschef på tekniska förvaltningen.

Först efter att kommunen mottagit flera klagomål har man bemödat sig att åka till platsen och rensa bort vass runt rampen.

LÄS ÄVEN: Kommun pryds med konst för två miljoner: ”Ser ut som ett tiggarläger”