En manlig och en kvinnlig kriminalvårdare får repressalier i form av löneavdrag efter att det framkommit att de haft sex på anstalten där de arbetar.

I mars i år anmälde två kvinnliga kriminalvårdare kort efter varandra en manlig kollega för sexuella trakasserier, rapporterar Dagens Juridik. En av kvinnorna ska ha ”sextat” med mannen via sociala medier och haft en sexuell relation med honom utanför jobbet. Men i samband med att de skulle genomsöka en intagens cell ska mannen ha blottat sitt kön och de ska, mot hennes vilja, ha haft oralsex.

LÄS ÄVEN: Kvinnlig fängelsevakt skickade nakenbilder till fånge

Enligt kvinnan hade mannen också utfört sexuella handlingar på kontoret och i trapphuset. Hon ska ha känt sig kränkt av att han fått henne att utföra sådana handlingar på arbetstid.

Även den andra kvinnan ska ha ”sextat” med mannen och anklagar honom för att ha gjort närmanden på jobbet trots att hon gjort klart att hon inte ville utföra sexuella handlingar där. Han ska vid ett tillfälle ha tagit av sig sina byxor och en annan gång ha tagit henne på brösten och rumpan och fört sin hand mot hennes underliv.

Löneavdrag

Mannen har sedermera medgett att han och en av kvinnorna ”kysst varandra och onanerat åt varandra” på jobbet. Han förnekar samtidigt att hon skulle ha uppgett att hon inte gick med på detta, och när det gäller den andra kvinnan menar han att de inte haft en sexuell relation överhuvudtaget.

LÄS ÄVEN: Brottsling lurade Kriminalvården – fel man fängslades

Kriminalvårdens personalansvarsnämnd konstaterar att mannen ”undandragit sig sina ordinarie arbetsuppgifter” och vid flera tillfällen ”agerat mycket olämpligt” då han kommenterat kvinnliga kollegors kroppar. Man anser att han åsidosatt flera av sina skyldigheter i anställningen och straffas nu med 15 dagars löneavdrag.

Även kvinnan han haft sex med straffas med löneavdrag men tio dagar.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här festar intagna på anstalten