Kvinnan rånades i sitt hem under natten mot tisdagen. Ingen misstänkt har gripits. Förundersökningsledaren lovar att göra allt de kan för att lösa fallet.

Det var vid kl 3.30 polisen fick larmet från en kvinna i närheten av Strängnäs. Rånaren ska ha tagit sig in i villan genom ett fönster och misshandlade kvinnan med flera slag mot huvudet. Hon fördes med ambulans till sjukhuset

– Det var kvinnan som själv larmade oss, hon verkar inte vara allvarligt skadad och har kunnat lämna bra uppgifter om vad som inträffat, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter.

Rånaren ska ha fått med sig smycken.

– Vi har varit på plats med flera hundpatruller och bostaden är avspärrad för teknisk undersökning som kommer utföras under förmiddagen. Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett någon person, personer eller fordon i området Djupvik mellan klockan 03:00 och 05:00.

Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Självklart ett mycket allvarligt brott, vi ska göra allt vi kan för att lösa det, säger förundersökningsledaren Eva Tördahl till Eskilstuna-Kuriren.