När debatten om fenomenet ”apatiska flyktingbarn” uppstod på allvar omkring 2005 och framåt var det en psykiatriker som varnade för att det var simulering under tvång som invandrarbarnen utsattes för. För detta fick blev han karaktärsmördad av svensk media och vänsterjournalisten Gellert Tamas. I detta avsnitt av studio Samnytt träffar vi Thomas Jackson, som efter Filters reportage nu känner att han fått upprättelse. 

I intervjun berättar han även att han gjort en polisanmälan mot Gellert Tamas enligt patientsäkerhetslagen och riktar skoningslös kritik mot svenska journalister som han menade har ett stort ansvar i att så många minderåriga blev utsatta för tortyrliknande behandling.

Han varnar även för att denna skandal ännu inte är över, då många barn fortfarande far väldigt illa.

Trots att Jackson var en av de mest framstående kritikerna av fenomenet, skrev två böcker i ämnet och försöker hjälpa de utsatta barnen, omnämns han inte alls i debatten, ej heller i Filters reportage.

Se och dela klippet nedan!

 

Tyckte du denna artikel var intressant? Glöm då inte att stödja Samhällsnytt med en månatlig donation! Klicka här för att se hur du kan bidra!