Den här veckan har polisen påträffat ett förråd med narkotika på en förskola i nordvästra Stockholm. Förrådet uppges ha innehållit två kilo narkotika med ett marknadsvärde på uppemot 300 000 kronor. Påsar men knark har även hittats på en annan förskolas lekplats.

Det var på torsdagen som två ynglingar försökte springa ifrån en polispatrull i det invandrardominerande området Kista. Enligt polisens Facebookkonto i Järvaområdet inledde patrullen en jakt till fots och kunde gripa personerna.

LÄS ÄVEN: Samhällsnytt granskar skola i särskilt utsatt område: Vapengömmor, tramadol och sextrakasserier

Vid avvisitering påträffade polisen 50 gram narkotika och valde därför att kalla in en hundpatrull för att söka av området. Det visade sig vara ett bra beslut. Polishunden fick upp ett spår till en närliggande förskola där man påträffade ytterligare två kilo narkotika med ett marknadsvärde på gatan på omkring 200 000 till 300 000 kronor.

Ytterligare fynd
Tidigare i veckan larmade personal vid en förskola i Viksjö i Järfälla kommun att man hittat en påse med narkotika på förskolegården.

Förskolor är vanliga tillhåll för exempelvis ungdomsgäng, som tjuvröker, dricker alkohol eller brukar narkotika. Hittar barn sånt och börja leka med kan det få förödande konsekvenser, så det var jättebra att personalen gjorde den här upptäckten, säger Jörgen Karlsson, LPO-chef vid Järfällapolisen till StockholmDirekt.

LÄS ÄVEN: Småbarn förda till sjukhus med frätskador – frätande medel upptäckt i sandlåda