Ledaren i den grupp i EU-parlamentet som Sverigedemokraterna nyligen anslöt sig till, ECR, har kritiserat förslag som ska begränsa massinvandringen från tredje världen. Han anklagar EU-medlemsländer för ”hyckleri” för att vägra öppna gränserna mot Afrika medan deras egna medborgare flyttar utomlands.

– Vi måste lära oss att öppna våra hjärtan till genuina asylsökare – folk som flyr förtryck, sa Syed Kamall, EU-ledamot från engelska Tories, vid  ‘Africa Summit 2019’ i EU-parlamentet förra veckan.

I sitt öppningstal för konferensen som arrangeras av ECR, och marknadsfördes som en möjlighet att utbyta erfarenheter mellan EU:s och Afrikas länder, beklagade sig Kamall:

– Vissa [europeiska länder] har inte ens klarat av att göra distinktionen mellan asyl och invandring.

– Problemet är att det finns ett fruktansvärt hyckleri när det kommer till immigration. Många länder är villiga att se deras egna medborgare åka och leva och jobba i andra delar av världen men stänger sig själva inne när det gäller att acceptera immigranter.

– Detta är inte nödvändigtvis rasistiskt men ett enormt hyckleri existerar och det måste adresseras, la han till enligt the Parliament Magazine, som återgav ledamotens kommentarer.

Har ofta kampanjat för massinvandring
ECR består av flera nationalkonservativa partier som är starkt emot immigration från tredje världen, inklusive Polens regeringsparti Lag och rättvisa, Sverigedemokraterna och the Ny-Flamländska Alliansen och det är oklart hur Kamalls uttalanden togs emot.

Även om han numera är ledare för den ”konservativa gruppen” i EU-parlamentet återfanns Kamall i det läckta dokument av EU-ledamöter som ansågs vara globalisten George Soros ”allierade” och han har ofta kampanjat för massinvandring under sin politiska karriär.

Han gick strax innan Brexit-valet i Storbritannien ut och förklarade att han stöttade ”lämna”-kampanjen men enligt Breitbart förklarade Kamall att hans Brexit-stöd primärt baserades på hans önskan att Storbritannien skulle välkomna ännu fler invandrare från tredje världen. Detta menade han nämligen var ”inkompatibelt med vårt medlemskap i EU”.

Vill att invandrare från tredje världen ska behandlas som EU-medborgare
I ett uttalande rörande hans Brexit-stöd skrev Kamall följande:

En avgörande faktor för mig är invandring. Jag vill se ett Storbritannien där alla kan uppnå sina ambitioner oavsett om de kommer från en rik eller fattigare bakgrund. På samma sätt vill jag se en invandringspolitik som är balanserad och rättvis – där vi behandlar alla utanför Storbritannien lika även om de kommer från ett EU-land eller ej. Tyvärr är ett rättvist invandringssystem oförenligt med vårt medlemskap i EU.

Han la även till att hans ställningstagande var personligt och att en stor majoritet av ledamöterna i ECR-gruppen vill att Storbritannien ska stanna i EU.

Ansåg att EU var ”för vitt”
Kamall var även ledande i kampanjen förra året som anklagade EU för att vara ”för vitt” tillsammans med kollegan Sajjad Karim, från samma parti. De hävdade att EU-parlamentet har varit ”blekt, manligt och unket alltför länge” och att detta måste ändras så att institutionen ”aktivt motsätter sig islamofobi” och populism.

Samtidigt pekade ECR-chefen Kamall på de allmänna valen i Storbritannien 2017 att bara 11 procent av etniska minoriteter stöttade det konservativa partiet (Tories) och menade i augusti att partiet riskerar att ”hamna utanför makten i generationer” om det inte arbetar kraftfullt för att bekämpa ”islamofobiska strömningar” och fylla leden i Tory-partiet med minoriteter.

När SD den 3 juli 2018 som anslöt sig till ECR-gruppen kommenterade Jimmie Åkesson det som ”väldigt glädjande”.