I december förra året knivmördade 28-årige Robin Jenei, bosatt i Köping, en knarkarkompis som han blivit osams med. Han styckade därefter kroppen och kastade delarna i en komposthög. Nu döms han av Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse.

Det var under en bilfärd veckan före jul som Robin upprepade gånger stack en kniv i kompisen hals, enligt utsago i förhör ”så han skulle förblöda.” I bilen fanns också en kvinna som döms för medhjälp till brottet. Tillsammans gjorde de två sig av med kroppen och undanröjde bevis.

Efter fullbordat mord begav sig Robin och kvinnan till en butik där man införskaffade en yxa och en bultsax för att kunna stycka kroppen. Kvinnan har i förhör sagt att hon trodde inköpen var för att hugga en julgran, men den förklaringen trodde inte domstolen på.

Förutom mord döms Robin för misshandel, brott mot griftefriden och narkotikabrott. Påföljden blir livstids fängelse. Kvinnan döms till två års fängelse för brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling.

Robin har vidgått själva handlingarna men nekat till att det ska betraktas som mord. Kvinnan har helt nekat till brott.

Robin förekommer sedan tidigare i brottsregistren med ett antal domar för narkotikabrott.