Leif Andersson, kommunstyrelseledamot och Centerpartiets gruppledare i Arvidsjaur, tvingas lämna partiet. Anledningen är att han avslöjats av Dumpen med att söka efter barn på nätet i sexuellt syfte.

Den 61-årige lokale C-toppen har sedan åtminstone våren 2022 varit inne på olika nätsidor där han letat efter flickor under 15 år. Under olika pseudonymer, som ”Kent L” och ”Mats K”, har han i samband med det kommit i kontakt med olika konton som sajten Dumpen.se står bakom.

LÄS ÄVEN: Patrik Sjöberg jagade medaljer på 80-talet – nu jagar han pedofiler

”Skulle vara spännande att vara med en ung tjej som dig”, skriver han bland annat i tron att den han chattar med är en 13-årig flicka. ”vill ju känna på din fiffi.. smeka, leka,.. smaka på safterna..”, fortsätter fantasierna.

”Men ingen har varit inne i dig än?” frågar politikern i en konversation med vad han tror är en 14-årig flicka och uttrycker att han vill prova att ha sex med henne.

Faksimil
Faksimil

”Jävligt dumt”

Leif Andersson företräder Centerpartiet i Arvidsjaur. Han är partiets lokale gruppledare, sitter i kommunstyrelsen, i styrelsen för ett kommunalt bolag samt är nämndeman i en domstol. Dessutom arbetar han inom Försvarsmakten som kapten på ett regemente.

Under måndagen publicerar sajten Dumpen.se en videokonfrontation med den 61-årige C-profilen.

LÄS OCKSÅ: Lokal SD-topp fast med barnpornografi

– Jag tänker dumt. Jävligt dumt, säger han i den.

– Snälla! Hur kommer jag ur det här? Jag kommer släppa allt det här forever.

Leif Andersson vädjar om att slippa bli publicerad på Dumpens hemsida.

Sparkas ur partiet

Efter att konfrontationen publicerats har Leif Andersson enligt medieuppgifter uppmanats lämna partiet och alla politiska uppdrag. Försvarsmakten har dock inte tagit ställning till om han kommer få behålla sitt jobb som yrkesofficér eller inte.

LÄS MER: MP-politiker sökte sex med minderårig pojke på nätet

Leif Andersson var fram till måndagen kontaktperson för Centerpartiet i Arvidsjaur. Efter att han lämnat partiet har hans namn, bild och kontaktuppgifter tagits bort från partiets hemsida. Samnytt har försökt ringa honom, men han har inte svarat.

Samnytt har även resultatlöst sökt flera andra ledande företrädare för Centerpartiets distrikt i Norrbotten. Bland annat distriktsordföranden Sven Tornberg. En närstående till honom berättar att Tornberg befinner sig utomlands.

– Han är i Thailand, får vi veta via telefon.

LÄS ÄVEN: S-politiker sökte sex med 13-årig flicka – lämnar partiet