Ingemar Hertting i Höganäs, regionpolitiker för Miljöpartiet i Skåne, är den senaste i raden av politiker som avslöjas med att söka efter minderåriga pojkar på nätet i sexuellt syfte.

Sajten Dumpen publicerade en konfrontation med den 69-årige politikern tidigare i veckan sedan han chattat med någon han trodde var en minderårig pojke.

När Dumpen-profilen Patrik Sjöberg frågar Hertting om han inte borde veta bättre än att söka kontakt med barn på nätet, svarar han:

– Jo, det kanske jag borde.

LÄS ÄVEN: Patrik Sjöberg jagade medaljer på 80-talet – nu jagar han pedofiler

Förutom politiker har Hertting tidigare varit rektor för Bruksskolan, en grundskola i Höganäs. Han har även arbetat som lärare och var de sista åren innan han gick i pension rektor inom den kommunala vuxenutbildningen.

Inget svar från MP

Tobias Olsson är pressekreterare för Miljöpartiet Region Skåne. Han säger till Samnytt att han är fel person att prata med gällande Hertting.

– Du har kommit till fel nivå i partiet. Du ska prata med vår ordförande i Skåne, Johan Ingvarson.

Har du några kontaktuppgifter till honom?

– Det har jag inte just nu.

Johan Ingvarson skriver i ett mejl till Samnytt: ”Att söka barn på nätet som du beskriver det är djupt problematiskt. Ingemar Hertting har inga förtroendeuppdrag eller andra roller längre i Miljöpartiet och därför har jag inga övriga kommentarer.”

SE ÄVEN: Jagade småpojkar för sex – nu lämnar gifte M-profilen partiet