När Magdalena Andersson träffade riksdagsjournalisterna på tisdagen beskyllde den uppenbart bittra S-ledaren dem för att ha brustit i sin rapportering inför valet och på så sätt bäddat för Ulf Kristerssons (M) vinst. Hon anser också att medierna bedrivit en ”normaliseringsprocess” av Sverigedemokraterna.

Enligt Andersson kommer Socialdemokraterna att i en valanalys noggrant gå igenom valrörelsen och resultatet. Samtidigt anser hon att den nya regeringens löften om högkostnadsskyddet för el är en fråga där journalisterna misslyckades.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson försvarar Morgan Johanssons arbete

– Ni får fundera. När det kommer ett så orealistiskt löfte – granskade ni det tillräckligt väl eller upprepade ni bara? Jag hoppas ni har en diskussion i kåren.

Andersson hävdar att ”det var ett så uppenbart orealistiskt löfte redan när det gavs” att det skulle ha granskats bättre.

S-M-regering

Ännu har hon inte förlorat hoppet om att få till en S-M-regering ”om Sverige skulle befinna sig i en allvarlig kris”. Beskedet om att S kan samarbeta med alla partier utom SD står fast.

– Vi har sett bara nu under hösten sett hur de använder hat och hot som politisk metod. De har hotat organisationer som kritiserat Tidö med indragna finansieringar. Jag kan inte förstå att det inte fått mer uppmärksamhet. Det är oerhört. Att samarbeta och legitimera en sån rörelse, nej.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson: SD precis som nazisterna

Vidare anklagar Andersson medierna för att ha varit drivande i en ”normaliseringsprocess” av Sverigedemokraterna, framför allt Dagens industris och Svenska Dagbladets ledarsidor, och påstår att man skulle vara ”chockade” utomlands.