Polisen i Malmö uppger att fem personer som varit hos Islamiska staten har återvänt till staden. Men enligt Malmöpolisen behöver allmänheten inte känna någon oro.

Sedan år 2013 och fram till nu har minst fem personer som rest ned till terroristorganisationen IS återvänt och bosatt sig i Skåne igen. Men fler kan vara på väg tillbaka. Malmö stad har fått information från Säkerhetspolisen om fyra barn som möjligen reser tillbaka, rapporterar SR.

LÄS ÄVEN: Löfven vägrar ändra grundlagen: Terrorister ska behålla svenskt medborgarskap

Andy Roberts är lokalpolisområdeschef för Malmö Norr och han berättar att polisen har träffat och pratat med personerna som återvänt vid flera tillfällen. Syftet med mötena uppges vara att se huruvida personerna är ett säkerhetshot.

På frågan om personerna är ett säkerhetshot vill inte Roberts svara på. Däremot svarar han på frågan om Malmöbor ska känna oro för att leva med dessa individer.

– Nej det tycker jag inte för att vi har ett gott samarbete med Säkerhetspolisen och kommunen.

De två muslimska terrorister som hittills slagit till i Sverige – Taimour Abdulwahab 2010 och Rakhmat Akilov 2017 – har båda passerat under Säkerhetspolisens radar.