Mannen har deltagit i flertalet högprofilerade utredningar i staden under de senaste åren. Efter att de misstänkta läckorna blev kända stängdes han av. Enligt uppgifter misstänks nu fler för att ha ägnat sig åt att läcka information. ”Det handlar om personer som bland annat är släkt med både poliser och civilanställda”, uppger en källa till Kvällsposten.

Polismannen har arbetat med olika slags brott i gängmiljö och har haft en omfattande insyn i polisens arbete, information som han misstänks ha fört vidare till kriminella. Han ska även ha gjort olagliga sökningar i polisens register. I slutet av april kallades han till säkerhetssamtal och stängdes av samt blev av med sin polislegitimation, passerkort och tjänstevapen. Ledningen vill att han avskedas av säkerhetsskäl.

– Det finns en väl fungerande organisation som tittar på dels om poliser begår brott, men även om någon av andra anledningar anses olämplig som polis, säger Stefan Sintéus på Malmöpolisen till Sydsvenskan och fortsätter:

– Jag vill inte gå närmare in på vilka åtgärder vi har vidtagit mot honom, men han är i alla fall inte frihetsberövad.

Större härva på väg att nystas upp
Enligt en källa finns samtidigt liknande misstankar mot fler anställda.

– Det finns flera fall där vi ser direkta kopplingar till grov kriminalitet. Det handlar om personer som bland annat är släkt med både poliser och civilanställda uppger Kvällspostens källa.