Tidigt på måndagsmorgonen påträffade förbipasserande en blödande man i Vasastan i Stockholm. Mannen ska vara en känd brottsling som precis blivit frigiven efter ett fängelsestraff för att ha mördat en småbarnsmamma som han tidigare hade haft en relation med. Polisen har ett signalement man dock vägrar gå ut med.

Det var strax efter kl 7 på morgonen polis larmades till Vasastan, ett av Stockholms dyraste områden. Mannen uppger att han blivit angripen av en för honom okänd man beväpnad med en större kniv, som efter överfallet ska ha lämnat platsen i en bil. Mannen fördes till sjukhus med skärskador på olika delar av kroppen.

Ett flertal polispatruller skickades till platsen och man beslöt att genomföra dörrknackning och att kontrollera övervakningskameror i området.

– Vi har hållit ett kort förhör med målsäganden innan han åkte med ambulansen till sjukhuset. En patrull åkte också med dit för att kunna hålla ytterligare förhör, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen, till SVT Nyheter.

Framåt 9-tiden meddelade polisen att mannen vårdas och har enligt sjukvården inte livshotande skador. Det förmodade brottsvapnet låg då kvar på platsen och skulle undersökas av tekniker.

Håller inne signalementet

Trots att uppgifter om gärningsmannen finns vill polisen inte gå ut med något signalement.

– Vi vill inte att vittnen ska färgas. Det är dumt att gå ut med det, vi vill prata med vittnena i lugn och ro.

Brottsrubriceringen är initialt försök till mord. Ingen person har ännu gripits.