Strax före klockan nio på torsdagsmorgonen utsattes en man i det invandrardominerade ”riskområdet” Rissne i Sundbyberg strax norr om Stockholm för ett brutalt personrån. Det som i förstone såg ut som att polisen förstärkt närvaron i den brottstyngda förorten visade sig vara till poliser utklädda brottslingar.

Man slogs till marken med batonger av de falska poliserna som plötsligt rusade ut ur en bil och ifördes sedan handfängsel. Han rånas därefter på något som polisen beskriver som ”teknikutrustning”. Efter rånet kör de polisutklädda brottslingarna snabbt från platsen.

Riktiga poliser ryckte efter larm ut till platsen men lyckades inte hitta gärningsmännen. Sökandet efter dessa fortsatte sedan under dagen men utan resultat. Inga uppgifter om offret eller dennes skadeläge har offentliggjorts.

Händelsen fångades av övervakningskameror. På bilder från dessa som polisen samlat in framgår hur en av rånarna är iförd polisväst och hur brottet ytligt sett ser ut om ett polisingripande. Polisen har inte kommenterat hur man tror att brottslingarna kommit över polisutrustning.

En teknisk brottsplatsundersökning har genomförts. Det framgår inte om några spår säkrats i samband med denna. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.