Sent på måndagskvällen larmades polis till centrala Västerås där en ung man påträffades skottskadad. Han fördes till sjukhus med livshotande skador.

Det var strax efter kl 21 polisen fick larmet. Händelsen utreds som misstänkt mordförsök och en stor insats har pågått i området under natten kring stadens domkyrka där den unge mannen hittades.

– Vi har många patruller på plats. Det finns folk i rörelse där så vi jobbar vidare med vittnesuppgifter. Jag har inga uppgifter nu om målsägande har gjort något yttrande, men vi har en patrull på lasarettet, säger Pierre Pelizzoli vid polisens ledningscentral till SVT Nyheter.

Polisen undersökte även flera adresser i området. Vid 6-tiden på tisdagsmorgonen avslutades den operativa insatsen på platsen. En avspärrning för att kunna genomföra en teknisk undersökning fanns dock kvar.

Opererades under natten

Den skjutne mannen, som enligt Västerås Tidning är i åldern 18 till 24 år, opererades under natten på Västmanlands sjukhus och kl 7 på tisdagsmorgonen meddelades att läget bedöms som stabilt.

Motivet till skjutningen är i nuläget oklart och ingen misstänkt har gripits.