Under en match på lördagen i ungdoms-SM i handboll som spelades i Vikingahallen i Märsta kraschade en bil in i lokalen. Enligt de första uppgifterna skulle det röra sig om en rattfylla. Nu framkommer dock uppgifter om att det hela kan ha rört sig om ett misslyckat terrordåd. Förutom brevet ska den 29-årige mannen, som trots ett mordförsök så sent som 2014 redan var ute, även ha riggat gaspedalen med bilbatteri och kablar.

Efter att först ha gripits misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik släpptes mannen, för att gripas åter igen på söndagskvällen av insatsstyrkan.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här kraschar bilen in i sporthallen under pågående match

29-åringen beskrivs som en känd våldsbrottsling och efter lördagens ramning har säkerhetspolisen kopplats in på ärendet. Ärendet klassas som en så kallad särskild händelse, vilket frigör resurser, och han är nu skäligen misstänkt för mordförsök. I brevet mannen skrivit ska det ha stått att ”folk ska dö” och den döde terrorledaren Usama bin Ladin ska ha nämnts.

Dömdes för mordförsök

Enligt uppgifter dömdes mannen för mordförsök efter att 2014 i samband med en narkotikaaffär ha skjutit en man i huvudet och på kroppen med en revolver. Straffet blev åtta års fängelse.

Offret vittnade om hur mannen fortsatte skjuta trots att han låg på marken och att det hela kändes som en avrättning.

Under tiden i fängelset har han bedömts som farlig av Kriminalvården med bland annat ”aggressionsproblem”. Trots domen och att han misskött sig vid upprepade tillfällen i fängelset blev han villkorligt frigiven i oktober.