Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet i Sverige. Alla mätningarna visar att Sverigedemokraterna blir den stora vinnaren med ett nästan fördubblat stöd. En ny undersökning visar också att många väljare är osäkra.

Enligt en undersökning Novus gjort för SVT och SR är 22 procent osäkra och har ännu inte bestämt sig för vilket parti de ska rösta på.

– Vi vet att Europaparlamentsvalrörelser är mycket kortare och det finns utrymme för spurter. Närmare hälften, enligt våra undersökningar, säger att de bestämmer sig under sista veckan och många röstar på ett annat parti än vad de tycker bäst om i rikspolitiken, säger Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

LÄS ÄVEN: SD ökar mest inför EU-valet – FI riskerar åka ut

Många väljare ska enligt Ekengren Oscarsson också avvakta den information som ges under de sista tio dagarna innan EU-valet.

I övrigt ligger opinionen stabilt med SD som den stora vinnaren och ett Feministiskt initiativ som åker ut.

– Det låter dåligt, men vi har precis börjat så vi har nu fram till den 26 maj på oss att gå ut och presentera vår politik, vår feministiska politik, säger Soraya Post (FI).

Har du bestämt dig för hur du ska rösta i EU-valet?