En fotbollsmatch mellan två Stockholmslag för ungdomar mellan 18 och 19 år tvingades avbrytas när det gästande laget beslöt sig för att misshandla både domare och spelare ur hemmalaget.

Det var klockan 20.00 på onsdagen som Rågsveds IF gästade Saltsjöbadens IP för att möta hemmalaget Saltsjöbadens IF. Men matchen urartade efter att bortalaget från det invandrardominerade och så kallade utsatta området Rågsved ville ägna sig sig åt att förnedra och slåss istället för att spela fotboll.

Domaren: ”Massa människor ville åt mig”
Enligt Noel Akdemir som dömde matchen låg det en hotfull stämning i luften redan från början. Det som sedan fick situationen att eskalera uppger domaren var när han inte dömde en straff åt bortalaget Rågsveds IF.

En spelare gick då fram och spottade på Noel två gånger. När domaren svarade på förnedringen genom att tilldela spelaren i fråga rött kort – blev domaren återigen angripen av spelaren. Denna gång försökte spelaren skalla domaren men missade och slog då istället domaren med ett slag som landade på dennes käke.

Domaren uppger att han tvingades fly från fotbollsplanen för att inte bli misshandlad.

– Sedan kom det massa människor från olika håll med bortaspelare som hoppade in och ville åt mig och vad jag vet gick hemmaspelare emellan också. Det slutade med att jag sprang därifrån, berättar domaren för Aftonbladet.

Slogs i grupp
Det framgår av rapporter från platsen att en spelare ur hemmalaget Saltsjöbadens IF försökte avstyra bråkmakare ur Rågsvedslaget. Då ska  ett gäng med tre till fyra personer ha flugit på och misshandlat honom.

Spelarens mor har publicerat ett Facebookinlägg i vilket hon skriver att gänget misshandlade honom ihärdigt med flera slag i bakhuvudet. En Rågsvedsspelare ska även ha tagit strypgrepp på spelaren som senare tvingades uppsöka sjukhus för skadorna.

Polis tillkallades
Matchen avbröts och polis kallades till platsen. Domaren Noel, som sprungit från planen, vistades i säkerhet i domarrummet där han anmälde både misshandel och olaga hot. Det gjorde även spelaren ur hemmalaget Saltsjöbaden.

Nedan syns en lagbild på gästande Rågsveds IF.

Rågsveds ledare: ”Det var bara några puttar”
När Aftonbladet når ledarna i de två lagen råder det olika uppfattning om vad som har inträffat. Rågsveds ledare är oförstående till att ett allvarligt bråk skulle ha ägt rum.

– Vi spelade en match, domaren visade ut en spelare i laget, spelaren blev irriterad och det blev tjafs. Det var några puttar bara, ingenting annat, säger Rågsveds lagledare.

Saltsjöbadens ledare vittnar om att situationen var så allvarlig att flera spelare efter attacken överväger att sluta med fotboll.

– Vi kan inte fortsätta spela i en serie med risk för misshandel. Ett par killar i vårt lag kanske inte kommer fortsätta spela nu. De känner sig så hotade och tycker att det är så obehagligt att de inte tycker det är värt det längre, säger Saltsjöbadens lagledare.

Gammelmedia mörkar
När Aftonbladet, Expressen och lokaltidningen Mitti uppmärksammar händelsen väljer alla tre att mörka vilka lag det var som spelade mot varandra. Istället refererar de bara till lagen med ”hemmalaget” och ”bortalaget”.