På tisdagseftermiddagen kommer rapporter om att flera personer ska ha skjutits i Kristianstad.

Det var vid kl 16 polisens regionledningscentral fick in flera larm om flera höga smällar från området Näsby i Kristianstad. Flera personer har påträffats på olika platser i området med förmodade skottskador. Polisen har stora resurser på plats och förstärkning är på väg.

Tre personer som hittats både inomhus och utomhus har förts sjukhus. Enligt Region Skåne handlar det om två män i 20-årsåldern, 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern som vårdas för allvarliga skador.

– Flertalet har anträffats skadade i områdena Näsby och Gamlegården. Vi arbetar just nu med att få en överblick om hur många som är skadade. Ambulans har budats till platsen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till Sydsvenskan.

Problemområden

Senast på måndagen var det skottlossning i Kristianstad, då i Gamlegården. Både områdena betraktas som problemområden av polisen där drönare sattes in i fjol för bättre övervakning.

– Det görs som en del av en större insats för att öka tryggheten och få bukt med kriminalitet, sa Magnus Valtersson, gruppchef i lokalpolisområde  Kristianstad.

ARTIKELN UPPDATERAS

LÄS ÄVEN: Gäng på mopeder sköt mot Audi – spädbarn i bilen