Marie-Johansson-Flyckt-sd-annonser

Majoritet av läsarna gör tummen ned för Marie Johansson Flyckts initiativ.

Inrikes

Mediekoncern instiftar mångfaldsfond – ska betalas med annonsintäkter från SD

Publicerad 8/2/2018
Annons

Hall Media är paraplybolag för tidningarna Smålands-Tidningen, Smålands Dagblad, Tranås Tidning, Vetlanda-Posten, Värnamo Nyheter, Jönköpings-Posten, Jnytt, Smålänningen, Skövde Nyheter, Västgöta-Bladet, Falköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning. Nu meddelar tidningarnas ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt att man kommer låta SD annonsera i koncernens tidningar men skänka bort intäkterna till en stipendiefond som främjar mångfald.

Enligt Johansson Flyckt ägnar sig Sverigedemokraterna åt skrämselpropaganda och piskar upp hatstämningar i syfte att förvandla Sverige till en bunker. Våldet ökar inte och människors oro är obefogad och beror bara på att vi får för mycket information nuförtiden.

SD hävdas ha en grovt förenklad världsbild och vilja försämra för väldigt många människor. Allt detta menar Johansson Flyckt står i motsats till den mångfald, öppenhet och alla människors lika värde som Hall Media-koncernen tror på.

Inför valrörelsen instiftar mediekoncernen nu därför en fond som ska dela ut stipendier till personer och organisationer som arbetar för mångfald i samhället. Fondens ska finansieras med de pengar Hall Medias tidningar får in på Sverigedemokraternas valannonsering.

”Vi vill inte tysta någon, bara visa var vi står” skriver Johansson Flyckt. Samtidigt tillfogar hon en brasklapp om att SD:s annonser ändå kan komma att refuseras om de ”strider mot våra pressetiska regler”. Om så sker blir det mindre eller eventuellt inga pengar alls till de aviserade mångfaldsprojekten.

Det framgår inte huruvida Hall Media också funderar på att slussa de uppskattningsvis 20-25 procent av prenumerationsintäkterna som kommer från SD-väljare till samma stipendiefond.

Drygt 60 procent av säger i skrivande stund i en läsarundersökning att det är fel av Hall Media att skänka bort SD-annonsintäkter på det här sättet. Endast 34 procent tycker att det är en bra idé.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons