kvinna tjej misshandel våldtäkt
Utrikes

Migrantfamilj smugglade in tonårsflicka – förslavades och våldtogs

Publicerad 8/12/2020
Annons

En syrisk far och son har dömts i en tysk domstol för att ha smugglat in flickan till Tyskland och där tvingat henne att arbeta under slavliknande förhållanden. Sonen våldtog henne vid upprepade tillfällen.

48-årige Ahmad E. och hans 22-åriga son Khaled E. kom båda till Tyskland som asylsökande. De smugglade in Katbeh A. till Tyskland via Balkan för att gifta sig med sonen och föda hans barn.

Efter att barnet fötts i februari 2019 planerade männen att få ut flickan ur landet och lämna henne i Mellanöstern. Hon lyckades dock att ta sig till ett turkiskt migrantläger där hon stannade i tre månader innan hon tog sig tillbaka till Tyskland. Där lever hon nu i ett härbärge för kvinnor tillsammans med sin son.

Far och son utvisas

Pappan dömdes till kidnappning av minderårig, tvång och människohandel men dömdes endast till två års och tre månaders fängelse.

Den 22-årige sonen ska ha strypt, våldtagit och misshandlat flickan. Först då hon kysste hans fötter släppte han henne. Han dömdes för fyra fall av våldtäkt och två fall av grov misshandel.

En stor del av övergreppen, varav vissa skedde då hon var gravid, dokumenterades med flickans mobiltelefon.

Både far och son ska utvisas då de avtjänat sina straff, även om det inte alltid blir så och tyska myndigheter inte lägger några större resurser på att verkställa avvisningar.

authorimage

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons