Foto: Migrationsverket

Migrationsverket vilseledde om kostnader för skadegörelse – här är den riktiga notan

Delningar

Minst 120 miljoner kronor – så här mycket fick Migrationsverket betala för ”onormalt slitage” – eller med andra ord – skadegörelse på landets asylboenden under 2016, 2017 och 2018. Men det tog en månad att få de korrekta uppgifterna  från myndigheten – som försökt att vilseleda Samhällsnytt. Myndighetens presstjänst har inte svarat på frågan till vilka andra medier desinformationen spreds.

Den 12 november – exakt för en månad sedan – mejlade Samhällsnytt en fråga till Migrationsverkets presstjänst. Frågan handlade om hur mycket Migrationsverket fått betala för skadegörelse på asylboenden i Sverige under de senaste tre åren. Av de siffror vi fick initialt följde att den sammanlagda kostnaden låg på drygt 26,5 miljoner kronor:

Detta verkar dock inte riktigt stämma med verkligheten – utifrån rapportering om en mängd rättsprocesser mot Migrationsverket från de drabbade fastighetsägarna. Bland annat i den här artikeln från den 7 maj i år görs gällande att myndigheten fick betala ut 80 miljoner kronor – och krävs på ytterligare 110 miljoner. Enligt asylentreprenören Bert Karlsson handlar det om ersättningsanspråk rörande skadegörelse ”för miljardbelopp” över hela landet.

När Migrationsverkets presstjänst blir konfronterad med uppgifterna ovan får vi plötsligt nya – och högre – siffror:

Samtidigt kan inte presstjänsten ge ett entydigt svar på hur det kom sig att myndigheten lämnade ut felaktiga uppgifter i första omgången. Istället väljer Migrationsverket att gardera sig denna gång – med att en del av kostnaderna för skadegörelse betalades ut av de olika mottagningsenheterna direkt och ”det är i så fall ingenting vi kan se centralt.” Detta innebär i sin tur att den verkliga kostnaden är ännu högre.

Till detta ska man lägga de pågående rättsprocesserna mot myndigheten där fastighetsägare som är missnöjda med för låga ersättningsnivåer som inte täcker skadorna vänder sig till tingsrätter. Enligt SVT fanns i början av november 1100 återställningskrav hos Migrationsverket.

I vissa fall har dock fastighetsägarna ingen ekonomisk möjlighet att driva en lång och kostsam juridisk process mot myndigheten – något som bland annat har lett till att ett hotell i Ystad fick lägga ner sin verksamhet.

Samhällsnytt har ställt flera följdfrågor till Migrationsverket per mejl:

Kan man lita på att de senaste siffrorna är korrekta?

”Siffran på 120 mkr är den siffra vi kan få fram utifrån hur våra system är riggade. Som jag tidigare påtalat har handläggningen av dessa ärenden hanterats av olika enheter under de senaste åren, varför det är en oerhört komplex uppgift att få fram en exakt siffra.”

Hur acceptabelt är det när en statlig myndighet vilseleder journalister och allmänheten i en sådan viktig fråga?

”Vi håller inte med om denna beskrivning. Som jag skrivit ovan så handlar det om vilka utgiftsposter som inkluderas i en sådan sökning.”

Migrationsverket har inte svarat på frågan till vilka andra medier de felaktiga uppgifterna har lämnats ut.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Glöm då inte att stödja Samhällsnytt med en månatlig donation! Klicka här för att se hur du kan bidra!

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

285 KOMMENTARER

 1. Tja, sådan regering sådana myndigheter. Hur mycket vilseledde inte regeringen vid Transportskandalen? Och rent av ljög?
  Verkar inte bita på dem iaf

 2. Fler ungdomsgårdar leder inte till mindre brottslighet.

  Migrationsverkets anläggningar är ännu ett i raden av såna bevis.

 3. Allra gynnsammast för vårt samhälle och skattebetalarna är att lägga ner migrationsverket. Ju förr desto bättre. Tyvärr lär det inte hända så länge 7-klövern har inflytande i riksdagen.

 4. 82% PK idioter tycker antagligen detta inte är ngt att bry sig om, för ”vi kan öka till 400´ fattigsvenskar så kan vår nya adel få busa till det lite, för vi är inte rasister”.

 5. När ska Riksrevisionen granska Migrationsverkets räkenskaper?

  Miljardrullningen på Migrationsverket verka gå på löpande räkning och ingen kollar upphandlingskostnadernas rimlighet.

  Rent missbruk av skattepengar uppdagas sålunda inte.

  Varför tillåts denna miljardrullning utan ordentlig kontroll?

  Verkar vettlöst och inkonsekvent.

 6. Jag tror inte på, litar inte på, vad som myndigheter presenterar som sanning.
  Brå, SIFO, Migrationsverket, AF, alla friserar sifforna. För att dölja obehagliga sanningar, och hävda att allt är bra. Vilseleder oss medborgare i stor utsträckning.

   • Bara för att deras siffror är illa nog som underlag för en artikel här betyder inte att de stämmer, i de flesta fall är de garanterat ännu värre. Som du borde förstå blir det lättare att övertyga sjuklöverväljare med ”trovärdiga” källor.

 7. ”… hur våra system är riggade” … okey … jag fattar … jag förstår … jaja … jojo … så e de … det är tur det är en myndighet, dom måste vara sanningsenliga.

 8. Hört en siffra på 684.000:-/år/person. Regeringens egna ickeofficiella beräkningar om migrantkostnaden. Sedan kan ni räkna själva.bara 500.000 asyl och anhörighetsinvandrade under 4 år med S,MP och V styre.
  Advokater
  Tolkar
  Boende
  Skola, förskola
  Körskolor
  SL kort
  Gymkort
  Iphone abonnemang
  laptop
  Möbelinköp
  Cykelinköp
  klädinköp
  El räkningar
  Sjukvård
  tandvård.

  Externa kostnader som t.ex kriminalitet ingår inte utan tillkommer.

 9. Det är ett jättegap mellan ”normalt slitage” och medveten skadegörelse. Men är man från första steg man tar i Sverige – efter den fruktansvärda flykten – klassad som traumatiserad och utsatt, så det är helt OK att lura och ljuga för de betalande svenskarna.

 10. när man pratar med nysvenskar.. så säger dom att staten har pengar.. sverige är rikt!!! spelar ingen roll vad vi gör för sverige har mkt pengar…..

  o med tanke på att sv. sänder några 100 miljoner ti.. mocambike… somalien… palestina.. etc per år.. så klart att sve. har för mkt pengar.. så man vet inte vad man ska göra av med dom…..

  sedan finns ju många småföretagare som tjänar som faaaaan … dom får feta kontrakt med miggen…. o kan lugnt plocka ut runt 1000 kr. i timmen för reperationer…. så många sv. företag tjänar på att systemet går runt.. o indirekt.. så uppmuntrar man nysv. att sabba för det tjänar man på!!!

 11. Nemo problemo. Nu får de nya svenskarna helt nybyggda lägenheter och hus. Bara det bästa är gott nog. Asylbaronerna fick överbetalt och kan elda upp sina slott och herrgårdar nu!

 12. Vi som skattebetalare får tacka S,MP och V för deras inkompetens och hoppas på att M KD samt SD får ta över denna förskräckliga uppställning .

  Skicka sedan denna kostnad till dessa partier S,MP och V och kräv återbetalning av ansvariga inom dessa partier annars drar man in partistödet till pengarna är återbetalda till skattebetalarna

  Vi skulle få så bra med dessa Invandrare

 13. Skadegörelse på asylboenden är nog en ganska liten del i totalen. När hela ”samhällsbygget” rasar står bara värdegrunden kvar. Och vad ska vi då med den till?

 14. När denna anstormning började, hette det att de var så otroligt välutbildade. Ingenjörer, läkare, raketforskare allihop. Det var en sådan otrolig vinst för Sverige. Vi skulle skatta oss lyckliga att de valde oss…

  Men sen kom det fram att de inte riktigt visst hur det fungerar att bo i lägenhet i Sverige. De behövde en mindre anpassning. MEN SEN, oj vad pensioner de skulle rädda!!! Sen kröp nästa sanning fram, många av dem var analfabeter. Men vad hände med de högutbildade? Mer än i deras egna hjärnor, och eventuellt köpta betyg? De klarar ju inte av de kvalitetstester som krävdes. Vissa försökte till och med böla ut i TV för att slippa…

  Så helt plötsligt krävdes det en massa lägenheter och en väldans massa pengar som bidrag… Och trots generösa bidrag räckte pengarna ändå inte. Vi var för giriga rasister som höll igen på pengarna. De skulle ju skicka hem pengar, trots alla de miljarder deras länder redan fick.

  Och nu då, nu kommer alla skadeståndskrav. Alla de som tänkte att nu skulle de minsann tälja guld med fickknivar. Nu skulle de lura tillbaks lite från staten, så som de har blivit lurade. Nu ser de hur dessa ”högutbildade, väluppfostrade, perfekta människorna” har vandaliserat deras hus. Hur många hus är inte rivningsfärdiga? För att dessa ”flyktingar” inte ville anpassa sig till vår kultur, utan tvingade sin kultur på oss???

  Och slutnotan, den ser vi nu. Höjd pensionsålder. Fattigpensionärer som får gå till soppkök. Okänt antal pensionärer som är hemlösa. Höjda skatter. Ingen regering. Allt är i kris, och värre lär det bli. Frågan är väl när de drar in pensionen helt. De som har pengar, får leva på det. Eller släkt. Eller svälta och dö. För utanför står det ännu fler som vill in. Vill ha bostad, vill ha bidrag. Struntar i oss. Föraktar oss. Och ynkliga politiker som hellre ser till dem än till oss. Så i slutänden blir vi alla lurade. Vi alla får betala.

  • men .. sluta klaga… majoriteten ville det!!! 80% vill ha det så… jag är den oanständiga minoriteten… som kokar….!!

   sedan ska du vara tacksam över att sv. får lite nya traditioner o kultur.. det fanns ju inte här innan……. så det är ju skööönt …
   tror du mig inte??? fråga mona salin.. hon vet… o tänk på gudrun vad representativ hon är.. se där även en avdankad alkoholist kan minsan bli minister.. seee !!!! ..

   • Och för ett par val sedan var det 98% som ville ha det så… Jag klagar inte. Jag ger folk ammo, som de kan använda i debatter för att väcka ännu fler. För det är så vi återfår vårt Sverige. Genom att väcka varandra, och se till att vi alla röstar rätt.

    • ca… 1 % per år.. då betyder det att det tar 80 år till innan sv. blir 100% sd?? lol.. du ser själv hur det låter…

     vad är det för fel på svenskarna?

     • Det fattas inga fel på svenskingarna, de har de flesta fel en människa kan ha.
      PS Nu skall jag snart börja steka svenskingar. Ja, jag skall göra snurrekål= brunkål av dem ”kålhuvudena”. DS

  • De som hyrt ut bostäder och hotell till invällarna kan för fasen stå för reparationskostnaderna själva. De trodde de skulle tälja guld, tji fick de. Snikna Landsförädare. Jag tycker inte synd om dem, en offentlig lista borde upprättas på alla de som skott sej på invationen.

  • Vem är oss? Är det 95%, 87% och 82% du menar alltså antalet förståndshandikappade svenskingar, som röstar efter sitt förstånd. Är det oss? Staten har inte lurat ”oss” nej, oss har lurat sig själva, som de dumsvenskar de är.

 15. ”Siffran på 120 mkr är den siffra vi kan få fram utifrån hur våra system är riggade.”

  De erkänner iallafall att systemet är riggat.

 16. ”Hur acceptabelt är det när en statlig myndighet vilseleder journalister och allmänheten i en sådan viktig fråga?”

  Hur acceptabelt att en statlig myndighet inte har koll på sina utgifter? (det är en oerhört komplex uppgift att få fram en exakt siffra)

 17. Till detta kommer Räddningsutryckningar, brinnande skolor o bilar, domstolar, poliskostnader, fängelseplatser, rån mm
  Så kostnaderna är betydligt högre än bara Migrationsverkets .
  Rätt över lag ljuger man om de faktiska kostnaderna .

 18. Enbart ett boende på ett strandhotell i Ystad (berikarna bor verkligen ståndsmässigt) kostar flera miljoner att återställa.
  Ska man kanske dra in på ytterligare mat till våra äldre medan nysvenskarna smörjer kråset och firar med att slå sönder lite grann till av vårt land?
  Inför tjänstemannaansvar och bura in hela migverkets chefsgarnison.

 19. ni alla skriver om kostnader etc.. som återställning av boende… vandalism.. social tandvård… men en sak har ni glömt.. som ni bör sprida… o det är kunskapen om
  UTROTADE SJUKDOMAR
  det är totalt nedtystad i sv. media.. men inte i polsk.. att i sverige.. varnas det för sjukdomar som har utrotats i europa.. .. som kommer tillbaka.. mkt smittsama olika sjukdomar.. att infektionskliniker i sverige går på knäna…
  att det fattas isoleringsplatser… att smittorisken är oerhört stort.. o att hälsovården kan inte garantera säkerhet till personalen.. o andra….

 20. Detta är då bara toppen av isberget. Importen kan/får göra som de själva önskar, eftersom de får inga reprimander!!! Medan vi Svenskar får stå för dessa notor, år efter år!!! När börjar ”alla likas värdeleken”!!!? IDIOTER!!!!

 21. Är där inte lagar som skall lagföra denna sortens ekonomisk valhänthet eller är det ok att göra detta med våra pengar.

 22. Någon som tror att detta onormala slitage, beteende bara gäller migrationsverkets boenden?

  Försäkringspremierna varierar utifrån var man bor… Då är det väl också rimligt att hyran varierar utifrån vem som hyr eller ska vi dela lika på denna nota oxå?

 23. Tack samhällsnytt och Bert Karlsson, utan er hade vi inte vetat någonting. Gör om migrationsverket till ett AB, då måste årsredovisningen fram varje år och låt politiker äga aktierna med personligt ansvar. Då kommer migrationsverket läggas ner ganska omgående.

 24. Hur tänker de som bara låter detta fortgå? Tittar åt sidan och tar in nya hantverkare. En normal person hade spikat för dörren, och låtit de unga barnen bo kvar med sina häxor

 25. Återigen skyddar man alltså dessa parasiter. Spelar kanske ingen roll längre för svensken verkar inte bry sig iallafall. Hoppas varendaste förrädare i detta land blir bostadslösa framöver.

  • jomen visst är det konstigt att dom unga männen tar lån och skaffar fram pengar för att ta sig genom halva världen till Sverige och när dom är framme beter dom sig som vilda bestar ?? Det är så ologiskt. Jo..nu generaliserar jag lite..det finns exempel på killar som är hyggliga och vill lära sig ett yrke –dessa brukar alltid få positiv uppmärksamhet i lokalmedia..så dessa kan vi lämna därhän .

   Men att dom uppenbart misskötsamma inte hemsändes är totalt obegripligt.

  • Ja här måste läge skapas för att vedergälla.
   Vi har låtit oss förnedras alltför länge.
   Nu är det dags för politikerna
   att knusas.

 26. Svensken vaknar när ekonomin slår till med en sån kraft att dom får lämna sitt dyra boende och får lånen kvar att brottas med till en annan ränta samtidigt som många blir arbetslösa om staten ska hålla invandrigens kostnader igång.

 27. Att hålla aggressiva ökenfolk i bostad kostar.

  Väggar , golv , tak , vitvaror – allt blir förstört och sönderslaget.

  Vilka hyresvärdar ska våga ge dom ett förstahands kontrakt när dessa individer ska ut i det svenska samhället ?

  • De kan resa tillbaka till det land de kom ifrån. Här är de inte välkomna. På fiken där de lojt fördriver sina dagar sitter de för sig och svenskar för sig. Sprickan är milsvid och så skall det förbli Inga kontakter tas från svensk sida.

   • Jag, brukar gilla vad du annars skriver men, inte denna gång. Du, skriver här är de inte välkomna! Välkomna är är just vad de är och mer än välkomna, de är efterlängtade av den stora fega majoriteten av dumsvenskar och ännu fler av dumsvinskorna. De välkomnas av 82% till 95% av förståndshandikappade figurer., som representerar
    Rövens Rike.

 28. Oavsett om det rör sig om 120 miljoner eller miljarder, som Bert säger så är det SANNERLIGEN INTE svenska folket som ska stå för den notan, genom att det tas från skattekistan!!

  SKICKA FAKTURA TILL EU !!

 29. Mörkar kostnader för misslyckade uppgifter som suspekta och onödiga myndigheter genomför är minsann inget nytt.
  MIG-verket är den myndighet som tillsammans med SIDA gör jättestora hål i svensk statlig budget.

  SIda, tidigare u- hjälpen, har under hela sina existens låtit svenska miljarder ohämmat regna över Afrika, och det till absolut ingen nytta och utan den minsta tanke på skattebetalarna.

  Detta till trots, så knackar svarta afrikaner i hundratusental ursinnigt på den svenska mig- porten.
  Nu är det MIG- verkets tur att ge de svarta vad de vill ha. De vill nämligen ha god personlig service, pengar direkt i handen och ett människovärde. De har ju färdats över farliga medelhavet med målet fri mat och logi framför ögonen.

  Klart att sånt måste mörkas. Detta går nämligen inte för en politiker att förklara på ett trovärdigt sätt utan att ymnigt svettas.

 30. Handlar skadegörelsen, som Bert säger, om miljarder kronor kostar den skattebetalaren hundralappar. Några hundra till Samnytt fås kanske tillbaka om det ändrar samhällsdebatt och politik.

  (Då 125 000 uppehållstillstånd årligen bör kosta minst 100 miljarder kr fås kanske tusenlappar tillbaka. 😉 )

 31. I Sölvesborg hade man inrättat ett boende för ensamkommande i en centralt belägen gammal jugendvilla. Till sist fick boendet stängas , villan var totalförstörd , alla gamla fina dörrar och inredning från jugendtiden sönderslaget. Parketten förstörd av att man fimpat direkt på golven. Allt mycket sorgligt. Ett historiskt landmärke förstört för evigt.

  Vad hände med förövarna ?? Skickades hem ?? Åh nej…dom flyttades till ett annat boende. I ett normalt funtat land hade dom bums varit på väg hem till Kabul.

  Jag såg förresten två av dom ensamkommande på väg ut ur Coop i S-borg…den ena hade handlat och tittade på sin växel ….han hade några kopparfärgade 1 och 2 kronor i handen ..som han slängde på marken.

  ( jag plockade givetvis upp mynten när killarna försvunnit – 7 kr är inte att förakta !! Hade jag tagit upp mynten demonstrativt hade jag säkerligen bara mötts av hånflin – ”din fattige svenskjävel..ha -ha du kan ta vad vi kastar åt dig” ) Därför väntade jag.

 32. Varför får de privata aktörerna som ofta äger men även hyr boendet inte stå för kostnaderna. Hur har det gått till att få ett sån förmånligt kontrakt, är detta praxis?
  Finns inga försäkringar som täcker?

 33. Egor Putilov och Samhällsnytt visar kontinuerligt hur en liten fri, oberoende och ideellt driven nyhetsportal övertrumfar den tvångsskattestödda mångmiljardindustrin msm med hästlängder.
  Allt medan regimtrogen media har fullt upp med att ge varandra priser och utmärkelser till de som bäst sviker uppdraget och pissar sina läsare/lyssnare/tittare i ansiktet.
  Jag kommer att sätta in lite extra på min decemberdonation som julklapp i all anspråkslöshet till våra hjältar och riktiga journalister på Samhällsnytt.

 34. För migrationen finns det alltid skattepengar, går på bok och räkning och ingen fastställd budget som inte får överskridas.

  • Jag noterade en sak idag, när jag åkte hem från jobbet. Var och varannan gatlykta hade en trasig lampa. Åtgärda detta är tydligen för dyrt för man ska spara

     • Vi gjorde framsteg redan med Magnus Ladulås år 1280. Men nu vill många kvinnor i Sverige bryta denna lag och trygghet och åter bli förtryckta av välkomnande män från islam. Absurdum.

   • Migrationen är en förlustaffär i nationalekonomin, 74 000 kr per år livet ut för alla som kommer hit, efter att alla + och – räknats samman.

 35. Bra jobbat, Egor, och jag tycker fortfarande du borde kandidera till valet till
  EU-parlamentet, tänk vilken bra insyn du skulle få om du fick en plats där…
  Du skulle Lätt bli inkryssad med en personvalskampanj.

  • Jag tycker i alla fall inte synd om dem. De bord ha kunnat räkna ut från början hur det slutar. Det finns nog gott om information hos bostadsbolag om vilken typ av hyresgäster som är kostsamma. Man får undersöka innan man hyr ut.

   Uppmärksamma hur dessa människor beter sig så ska vi se att det inte kommer finnas några hyresvärdar som vill hyra ut till dem.

   Det blir nog bara kommunala hyresbolag kvar, där principen är att de som sköter sig får betala högre hyra så bolaget kan betala reparationer hos de som missköter sig. Så fungerar det hos Stockholmshem och Familjebostäder.

 36. ”Siffran på 120 mkr är den siffra vi kan få fram utifrån hur våra system är riggade”
  Är det någon mer än jag som reagerar på sista ordet i meningen ovanför? Ordet riggade stämmer förmodligen bra med hur deras ”system” är.

  • Personen i fråga vet nog inte så mycket så denna uppfinner bara ett ord som passar.

   Dock skulle jag gissa att för att få fram den verkliga kostnaden blir man tvungen att gå igenom alla fakturor, för att se vad de handlar om. Sedan är det en fråga om hur dessa fakturor bokförs. Bokförs de som ett skadestånd eller bokförs de kanske bara som en boendekostnad?

 37. Klart att man inte kan visa de faktiska kostnaden. Då skulle skulle antagligen den mest enögde invandrarälskaren börja fundera om det är värt besväret. Så kan vi inte ha det! Skarva och vinkla – är regeringens melodi. Allt för att för att hålla sig vid makten….

 38. OT: Fotografen Freddy Mardell har i bilder dokumenterat det mångkulturella förfallet av Malmö. Från beskrivningen av bildkollaget:

  ”Mångkulturhyllande politiker och journalister har i decennier försökt
  beskriva Malmö som en stad som ”svartmålas”. Man har försökt hävda att
  ”media” skulle beskrivit en negativ bild av Malmö. Den prisbelönte
  mästerfotografen Freddy Mardells kamera och muntliga vittnesmål kan dock
  visa att staden är värre ute än vad någon kunnat föreställa sig i sin
  vildaste fantasi.”

  https://www.youtube.com/watch?v=Qa4MU37dxNk

  • Fy fan vad vidrigt! Muslimer trivs tydligen inte om det inte är skitigt, sönderslaget och snuskigt överallt. Det är så övertydligt att dom inte flytt från något, dom är enbart här för att sprida dödskulten.
   PS. La ni märke till att det nästan enbart syntes nya fina bilar i filmen?

 39. Migrationsverket är ett svart hål för våra skattepengar! Det är befolkat av ansvarslösa besserwissrar som självsvådligt har fått möjlighet att bestämma vilka av invällarna som ska få permanent uppehållstillstånd och bli försörjda av svenska skattebetalare. Fullständigt obegripligt!

 40. Vem hade på allvar kunnat tro nåt annat? ”Utmaningen” ligger väl i att gissa när dessa mönster figurer börja avkasta vinst istället. Hå hå jaja

 41. Här kommer man till ett land och får bo i en lägenhet som man med dessa kostnader måste vandalisera. Varför inte vara tacksamma och sköta om sin lägenhet?
  Oneklingen en skrämmande utveckling när man aldrig blir nöjd med någonting.

  • De som kommer flyr inte och det är inte det minsta synd om dem. Enda anledningen att invandera väst är just att invadera väst, sprida sin äckliga dödskult islam.

  • Det är svårt att plöja upp ett parkettgolv.
   ’Att bo i lägenhet’-konsulenterna och medföljande tolkar räcker tydligen inte till.

 42. Slår jag sönder min bostad så får jag betala reperationerna.

  Är det andra regler för Asylsökare ?

 43. Personer som är asylsökande alternativt har fått asyl eller uppehållstillstånd av humanitära skäl måste förutsättas vara tacksamma och noga med att anpassa sig. Den som i en sådan situation vandaliserar svensk egendom eller på annat sätt avsiktligt åsamkar svenskar skada borde därför automatiskt få sitt uppehållstillstånd indraget och bli utvisad på livstid. Genom att vandalisera har man bevisat att man inte är någon riktig flykting utan en kriminell lögnare. Ut!

 44. Svensk, sätt er i respekt, det är inte naivitet som premieras hos de som slår sönder det du med dina skattepengar skall betala. Du skall betala för ”muppen” som handlägger samt alla kostnader för inventarier och för skadegörarens uppehälle, nu och i framtiden

 45. Som sagt. Det finns inte så många ”riktiga” journalister kvar i tjänst. Men de som finns hittar vi bl.a. här på Samhällsnytt.

 46. Flyktingsmugglarna talar om landet som flyter av mjölk och honung. Och så kommer man till ett land där både mjölken och honungen fryser till is under en stor del av året.
  Undra på att besvikelsen är stor.

 47. Bra Egor! Gräv vidare! Så småningom kommer några att erkänna de blivit beordrade att ljuga om invandringens kostnader, att ljuga om omfattande problem och kriminalitet m m. De så kallade vinstmaskinerna är något som ligger bortom hägringarna och bara vissa extremt ”goda” kan se

 48. OT. Läser just (fria tider) att MP vill ”utlokaliserade” invandringskritiska personer i
  landet, samt att invandringskritiska offentliganställda skall avskedas!!!!!
  Vart hade det lilla (knappt 4% partiet) tänkt flytta de sannolikt över en millionen medborgarna i landet tro? Tala om hybris och bristande verklighetsförankring!

 49. Jag som trodde migrationen bara är en ”berikning” för landet! Åtminstone enligt PK-politikerna. Ljuger dom?

 50. Någon på sajten som är förvånad?
  Och siffror på totala migrationskostnaderna från ”spektaklets” början?
  Finns inga siffror, ingen vet, omöjligt i ”dataåldern” att bokföra…… (väck inte ”Svenne & Amanda”)……….mm. från ”Fake News).
  Men mera skatt, jobba hårdare………….vi klarar inte Välfärden”.
  Hälsning
  ”Stallbröderna” och ”Mr Welder”

 51. I en julsaga gnydde usla journalister över en förslagen bondmoras framfart. Bondmoran fnös & kvittrade sedan: ”-Jag vet hur man vallar får! Ni klarar inte ens av att gå ut med hunden. Med er är det ingen sport..”

 52. Acrbetsförmedlingen och Migrationsverket är nog i framkanten av det myndigheter som bōr rationaliseras omgående med, med tillāgg av f.d Rikspolischefen Danielsson vid MSB

 53. Dom är inte kloka dessa Miljöpartister

  ”Den som är mot mångkultur bör flytta”
  ESLÖV Förbjud jullov, påsklov och andra skolledigheter med religiös bakgrund. Inrätta ett utskott för försvar av mångkultur under kommunstyrelsen – och hjälp motståndarna att flytta till andra orter. Alla män över 18 år i Eslöv ska vart tredje år kallas till tvingande kurser i jämställdhet och allas lika värde. Det är några punkter i Miljöpartiet Eslövs stoppade förslag till alternativ budget 2019.

  • Herregud….det var värre än jag trodde…undrar vad steget efter ”kallas till tvingande kurser” skulle bli? Ställas mot väg med ögonbindel och……..?

   • Visst är de söta i Mp vi du och jag kanske får gå en kurs ihop var tredje år så vi förstår oss på kvinnor det vore väl nåt?
    Att ge nuslimska kvinnor en motsvarande kurs i samma syfte har man väl inte ens i Mp föresvävat?
    Så vita män är farliga farligast och ännu farligare alla kategorier punkt slut!

 54. Vem är förvånad men också vad stämmer i kråksången görs det okynneskrav på ersättning skulle inte heller förvåna mig i en situation där ingen har koll på något.
  För det första skadegörelse ska väl åläggas den som utfört den rimligtvis så denna kan krävas på pengarna även i framtiden?
  Jag tror inte jag skulle komma undan skadegörelse någonstans?
  Det blir förståss hav av skador att reda ut men det hindrar inte hur man måste handskas med situationen. Man kan absolut inte det första man gör att strunta i vandalisering för någon som kommer och söker asyl var skulle det sluta?
  Javisst ja så är det ju redan.
  Hur ska ens den skötsamma asylanten tolka det om ingenting spelar någon roll från.dag ett?
  Lägg på våldtäkter misshandel snatteri vägran att visa biljetter och ingenting får någon konsekvens.
  Det är ju bra om vi ”utbildar” 120 000 sådär om året i just det.

 55. Äh , larv , om man inte bokat kostnader på speciellt nummer så man kan följa det så är det inte konstigt att det är lite stökigt att få fram historiska kostnader. Är det också så att olika underdelar av migverket bokar i olika lokala system är det än svårare. Har man inte ett standardiserat nummer i kontoplanen för just detta utgiftsområde måste man ju gå tillbaka till verifikationerna och manuellt gå igenom dessa. Inte helt lätt. De verkar också ha bokat på olika områden. Tycker nog Putilov är väl misstänksam i detta fallet.
  Oavsett det så dyrt verkar det vara…

  • Poäng där såklart men varför har man då inte rutiner hur skadegörelse ska bokföras och tas omhand om?
   Ska det vara någon sorts övriga kostnader eller slitage eller vad som skulle vara det riktiga en fordran?
   Så bara för att hela soppan är Grönköping.har Putilov inte fel.
   Det finns uppenbarligen inga rutiner och det kan handla om miljarder kronor då kan man väl inte bara låta det vara och för den delen låta underentreprenörer komma undan för ”svinn” i sådan omfattning?
   Självklart måste det bokföras korrekt från början och det är på den som skapat kostnaden dvs den enskilde asylanten klarar man inte det ska man verkligen inte få jobba med det här och knappast något annat heller eller så är det bedrägeri och påhitt?
   Utnyttja situationen så svågern kan byta fönster och måla om?
   Ditt carte blanche skulle vara intressant att pröva hos riksrevisionen jag säger inte att du inte har rätt för det finns antagligen inga siffror att redovisa så vad ska stackaren som får mejl göra?
   Varför tror man inte heller att ”entreprenörer” utnyttjar läget?
   Har man någon koll på ROT avdrag tror du miljarder rakt ut i sjön och RUT och bidrag till föreningsverksamhet.och så fucking vidare.
   Nej.ta du och tänk efter ett varv till Putilov överdriver väl inte bara för att vi har byggt ett hus som läcker överallt?

  • Kort sagt de gör det självklart medvetet, Svenska folket har rätt till full insyn i en myndighet och det vet vi att Invandringens kostnader inte redovisas i sin helhet.. det är en politisk agenda bakom att undanhålla de negativa följderna av en vansinnig invandringspolitik.

 56. Myndigheter som avsiktligt vill vilseleda människor är en tydlig indikator på rättsröta och s k ”demokratur”.

   • Svaret är att 80% av väljarna bryr sig inte om politik. De röstar vart fjärde år, sen tycker de att de gjort sitt. De har inte en aning om vad de röstar på. De har nog med sina egna liv. Resten får politikerna sköta.

 57. Det säger sig självt att alla kostnader som har med invandring att göra förminskas. Det skall ju löna sig på sikt så det gäller att mörka.

 58. Öppna era plånböcker, detta berikar ju landet – som bekant. Svenskarna är ju rika. Inget att bry sig om dessa småutgifter. Bara höj skatten.

 59. Varför denna meningslösa förstörelse måste man ju undra. Likadant ÖVERALLT där man härbärgerar/t asylsökande. Gör man så i deras hemländer? Att små ungar kan skriva på väggar och kanske spräcka en fönsterruta kan hända överallt men liksom detta?

 60. Min bestämda uppfattning är att dom som hyrt ut till migrationsverket i akt och mening att tjäna pengar på detta vansinne ska få stå sitt kast och därmed bli utan ersättning för eventuella skador!

 61. På landets asylboenden får man en klar bild av hur de dysfunktionellt tänkande 7K partierna tänkt sig att det framtida mångkulturella feministparadiset Sveriges alla städer ska se ut inom en snar framtid…

 62. Det var ju synd om sossarna som nu inte får samma möjlighet att kasta bort pengarna på dylikt eftersom de blev av med plånboken igår. Hur skall Maggan fortsättningsvis få in stålar att strö som en full sjöman?

 63. De giriga hotelägare och asylenteprenörer som ville tjäna Ännu mer på skattebetalarna ska inte ha en krona i ersättning.
  Fängelse skulle de ha.
  Bert med.

 64. Det effektivaste sättet att snabbt gå i konkurs är att släppa kollen på likviditeten, att alltid ha sådan balans mellan in- och utgifter så att det finns täckning för utgifter som måste betalas, ELLER stoppa i tid, så att man inte hamnar i skuld.

  • AB Sverige drivs tyvärr inte på detta sätt, bara vräka på med hur mycket utgifter som helst, saknas det pengar trycker man bara nya eller höjer en massa skatter.

   Vid besparingar kastar man sig över dom svagaste, pensionärer eller sjuka.

   • Cyniska karriärpolitiker tror ju att pensionärer är en grupp som helt saknar förmåga till nytänkande vilket är en felkalkylering även om det ligger ett visst mått av sanning i resonemanget

 65. När får vi SD politiker att ta upp den här frågan om de ekonomiska detaljerna vad vi får betala, för att tillfredsställa 7-klöverns politiker hur de sänker Sveriges BNP år för år!
  Mångkulturen är den sämsta investeringen som världen har skådat, jämför det med något storföretag som noggrant anställt det folk som behövs för att driva företaget!
  Frågan blir helt logisk, varför anställer man inte ett överskott av arbetare om man ska ta 7-klöverns politiker på orden att den stora massan tjänar vi på?
  Så varför drivs inte företagen på samma premiss som politikerna vill, att dubblera det nuvarande antal anställda på varenda företag!
  Tänk vad praktiskt, du går in i din matvarubutik som har dubblerat antalet anställda, utan att förstå att priset på varorna har också fördubblats??
  Den här mångkulturella politiken driver 7-klöverns partier!
  Dessvärre, ingen SD politiker tar och redogör det här hur politiken bedrivs i vårt land så detaljerat så att den breda massan vaknar till och förhoppningsvis vänder
  7-klöverns partier ryggen!

  • Nya SD tar inte upp sådant som kan förarga M eller KD. Den tiden är förbi. Du får gå tillbaka till tiden före Åkessons nervkollaps då Mattias Karlsson grep makten i partiet. Idag är det han som bestämmer vad som får sägas och inte sägas annars åker man ut. Och vem vill det? Då håller man hellre käften och fortsätter att casha in. 70 000 kr/månad + fringes är ingen dålig ersättning för f.d. Samhallare, lastbilsförare och folk som läst något år på universitetet. Hur skulle det gå om detta parti skulle få så många röster att det skulle kunna bilda regering? Vilket kaos!

 66. Om det nu är så bra med invandringen från MENA-länder, varför undanhåller då
  myndigheter och PK-media fakta om kostnaderna för ”massinvandringen” till VÅRT land???
  Vi skulle ju tycka att det är värt det, om nu berikningen är som PK-politiker påstår
  nämligen att den gör vårt land rikare!!!??
  Och varför måste de höja skatter och samhälles-anknutna avgifter???
  Varför är våra landsting konkursmässiga??? —Svaret kan man kanske få när man besöker en Akutmottagning, eller en BVC-mottagning!!!

 67. Hoppas att de 1100 fastighetsägare som inte lyckats få ut begärda pengar från Migrationsverket för ”onormalt slitage” aldrig får en krona. Giriga människor som inte förtjänar annat än konkurs för sitt uppsåtliga missbruk av skattemedel.
  Förrädare!

  • Jag tycker du har fel, ex ystad hotell har begärt ett visst belopp precis som andra asylboendens ägare, på de ställen som förekommer fantasibelopp är det migrationsverkets ansvar att dom betalat fantasisummor, vad anser du själv vara skälig dygnsersättning/asylant?
   Det hoppas jag du har en uppfattning om när du säger: uppsåtliga missbruk av skattemedel.

    • Där har du en poäng, men nu har dom gjort det och fått förstört av ” tacksa.ma flyktingar” och då tycker jag migverket ska betala, visst det är skattepengar som ryker tyvärr.

 68. ”Onormalt slitage” skall de själva betala.
  Varför är det så svårt att ställa krav på dessa invällare från dag ett?

  • Ta betalt från deras rikligt tilltagna bidrag tills notan är betald. Sen en fet spark i arschlet tillbaka till var fan dom nu kom från. Dessa grisar är inga flyktingar, riktiga flyktingar visar tacksamhet.

 69. Dom mörkar inte detta på eget bevåg , finns ingen anledning..

  Det här har dom gjort på order av Morgan Johansson.

 70. Det är märkligt att vänsterpatrasket ställer sig bakom dessa enorma kostnaderna. Det rör sig om miljarder årligen som plöjs ned i svarta migrationshål. Pengar som behövs så väl till sjuka, fattigpensionärer, arbetslösa…Istället får de bara floskler och valfläsk att trösta sig med var fjärde år.

LÄMNA ETT SVAR