meat-the-victims-958874
Utrikes

Militanta veganer ville krama griskultingar – anklagas för att ha dödat dem istället

Publicerad 3/8/2019
Annons

Flera griskultingar trampades till döds när ett gäng på 200 militanta veganaktivister tog sig in i stian på den gård i Lincolnshire England där bonden Sylvia Hook bedriver grisuppfödning. Aktionen gick under den ordvitsiga parollen ”Meat the Victims” och syftet var att sätta fokus på den grymhet man anser att grisuppfödning innebär. Aktionen slog fel och fokus för uppmärksamheten har nu i stället hamnat på veganernas grymhet.

Det var när de 200 aktivisterna skulle ta sig in till griskultingarna för att visa sin empati och klappa dem som de i stället trampade ned de små grisarna med följden att två av dem krossades till döds.

Sylvia Hook som driver verksamheten är kritisk till veganernas vilda framfart och säger till media att de vid sidan av att ha ihjäl griskultingar också orsakade materiella skador och skrämde hennes familj. Förutom de grisar som dog blev många också svårt stressade av intrånget från flera hundra aktivister.

Sylvia berättar vidare att aktivisterna ockuperade verksamheten under så lång tid att hon inte kunde utfordra djuren och utföra övriga sysslor för deras välbefinnande. Veganaktivisterna ställde också till med oreda genom att plocka upp griskultingar och sedan sätta ned dem i fel inhägnader.

En talesperson för den vegana aktivistgruppen ”Meat the Victims” som kallar sig ’Earthling Ed’ säger att man inte tar på sig något ansvar för vare sig de grisar som trampades ned eller övriga konsekvenser av aktionen.

Trots att många poliser fanns på plats i samband med aktionen, greps inte någon av aktivisterna när de trängde sig in på gården. Lincoln-polisen försvarar sig med att de har en skyldighet att skydda lagliga fredliga protestaktioner

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons