På fredagskvällen roade sig socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) med att twittra. Men något verkar ha gått fel när hon började besvara sina egna inlägg. Nu anklagas ministern återigen för att driva ett trollkonto.

I slutet av december förra året uppmärksammade Samhällsnytt hur något mystiskt hände kring den socialdemokratiska toppolitikerns Twitterkonto. I olika svar från sin egen Twitterprofil visar det sig att ministern har kommenterat sina egna inlägg i uppmuntrande ordalag.

LÄS ÄVEN: Annika Strandhäll anklagas för att driva trollkonto på Twitter – ger stöd till sina egna påståenden

Enligt bilderna i december talade mycket för att socialministern har flera Twitterprofiler och sedan skiftar mellan konton för att kommentera sina egna inlägg. Hon anklagades då för att vara ett så kallat internettroll medan andra ansåg att hon borde överväga ett alkolås på telefonen.

En liknande situation uppstod på nytt på fredagskvällen. Strax efter klockan 20 engagerar sig Strandhäll i ett Twitterinlägg författat av journalisten Viktor Barth-Kron. Hon frågar om han har läst en artikel i tidningen New Yorker rörande att danskar vill köpa USA för att införa allmän hälso- och sjukvård i landet.

Inom samma timme har ministern även kommenterat sitt eget svar med texten, ”jag vet underbart” och ett flertal skrattgråtande emojis.

LÄS ÄVEN: Centerpartiet räddar kvar Annika Strandhäll (S)

”Blev det fel nu igen när du tänkte byta konto?”
I sociala medier anklagas ministern nu återigen för att hon vid sidan om sitt officiella konto även driver ett trollkonto som ska bidra till positiva reaktioner.

Men ibland tycks Strandhäll glömma att byta konto innan hon ska kommentera sina egna tweets och skickar ut kommentaren från sitt officiella konto så att det blir uppenbart att hon sitter och pratar med sig själv.

LÄS ÄVEN: Lööf i attack mot alternativmedia: ”Falsk bild av Sverige”