➤ MIGRANTKRISEN Efter överklagan av de omkringboende, som avslogs, har uppförandet av modulhus på parkeringen mellan Ringvägen och Tantolunden nu fått grönt ljus. Här ska 90 nyanlända inhysas och många fler modulhus i Stockholmsområdet är att vänta.

Överklagan av de närboende till länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen gav ingen effekt. Byggstarten av de 22 lägenheterna planers till nästa år. Här ska 90 stycken personer som fått uppehållstillstånd men ännu inte skaffat egen bostad bo.

Migrationsverket har gett Stockholms stad i uppdrag att i år ta fram bostäder till totalt 2 858 nyanlända. Dessa ges inte bara tak över huvudet i de nybyggda lägenheterna utan omfattas även av en så kallad etableringsplan. De ges också språkundervisning och stöd för att hitta praktikplatser eller jobb.

– Vi ligger bra i fas och ser ut att klara våra åtaganden. Precis som vi gjorde i fjol, säger Anna Mölgård, samordnare för bostäder för nyanlända på stadsledningskontoret, till Mitt i.

Fler liknande projekt är att vänta i Beckomberga, Grimsta, Hagsätra, Hjorthagen, Skarpnäck, Slakthusområdet, Sätra, Tanto, Traneberg samt Örby. Samtliga godkända bygglov har överklagats.