Den 10 februari gick Ile Kristensson ut på Facebook och berättade vad hennes son utsattes för i lördags. Hon larmades på kvällen om att komma till lekplatsen där de bor. När hon kommer fram möts hon av en scen ”man inte vill se någonsin i sitt liv”. Hennes son stod där ”utan kläder, skräckslagen och gråtandes av smärta”.

Hon fick ett SMS med orden ”lekplatsen snabbt!”. Då förstod hon att hennes son var i fara och sprang dit. Väl där ser hon vad som har hänt, och beskriver det i sitt inlägg:

Springer så jag får blodsmak i munnen, hör honom skrika av smärta långt bort, skriker hans namn om och om igen. Synen av honom när jag väl kommer fram, är inget man vill se någonsin i sitt liv.

Utan kläder, skräckslagen och gråtandes av smärta står han där framåtböjd. 3 killar i 16-18 årsåldern har slagit honom i magen, huvudet, piskat honom med hans egna bälte över ryggen och benen.

Han har bönat och bett om att de skulle sluta och de svarade skrattande ”vi har bara börjat”.

Hon berättar i inlägget att det som gjorde att de slutade var att hon skrek efter sin son. Hon berättar också att de innan hon kom börjar strypa honom med bältet genom att lägga det runt hans has och dra åt.

Med tanke på att de hade lagt bältet runt halsen på honom och drog åt så han inte fick luft sekunderna innan, vet jag inte hur det slutat om jag inte kommit i tid. Om jag inte hade läst hans sms…… Detta är helt oprovocerat våld.

Enligt mamman hade samma personer terroriserat hennes son Tim och hans vänner under längre tid och berättar att de ”är ute efter minsta anledning att få våldföra sig som djur på andra”.

Hon avslutar med att poängtera att ”det är inte ett krig mellan mc-gäng som är det stora problemet i samhället idag”, vilket hon verkar anse att vissa krafter vill få det till.

Slutligen efterlyser hon att det måste till en förändring, inte minst beträffande regeringen.

Vi måste gemensamt verka för en förändring. Både genom lagstiftningar, brottsstraff, val av regering och vår syn på hur ett svenskt samhälle ska se ut i framtiden.

Samhällsnytt söker modern.