På onsdagen väcktes åtal mot 21-årige somaliske medborgaren Mahamed, som suttit häktad sedan han i mitten av mars greps misstänkt för ett brutalt knivmord i en fastighet i Skelleftehamn. Åtalet innefattar även grov misshandel av en annan person som befann sig på platsen.

Det var tidigt på morgonen den 17 mars som polisen fick larm om bråk i en lägenhet på Timmermansgatan i Skelleftehamn. När polispatrull anlände till platsen påträffade man en död person, en man i 25-årsåldern med utomvästlig invandrarbakgrund.

Mahamed hade flytt från lägenheten men kunde med hjälp av en hundpatrull snabbt spåras upp och gripas. Han anhölls och häktades senare. Han förnekar brott och menar i förhör med tolk att de fyrtio knivhuggen utdelats i nödvärn.

Mahamed åtalas även för grov misshandel av en annan person, en somalisk landsman som befann sig i lägenheten vid samma tillfälle. Mannen utsattes för knytnävsslag och slag i huvudet med en stång.

Bråk ska ha uppstått när Mahamed ville att de två andra männen som han var bekant med skulle lämna lägenheten. När de vägrade eskalerade bråket till mord och grov misshandel.

Åklagaren har yrkat att Mahamed ska utvisas på livstid om han fälls för det brott han står åtalad för.