Ahmad-Nasser-Jarrar

Terroristen Ahmad-Nasser-Jarrar avbildad som hjälte av Fatah.

Utrikes

Mördade rabbin – nu belönas familjen med gratis och fullt möblerad bostad

Publicerad 3/2/2018
Annons

Fatah, som leds av den Palestiniska myndighetens ordförande Mahmoud Abbas, har gett en hyresfri och fullt möblerad lägenhet till Ahmad Nasser Jarars familj, ledaren för den muslimska terroristcell som i januari mördade den judiske rabbinen Raziel Shevach.

Den Palestinska myndighetens egen nyhetsbyrå, Wafa, rapporterar enligt uppgift nyheten som att lägenheten ges till ”martyren Ahmad Nasser Jarars familj”. Ahmad Nasser Jarar har tidigare av Fatah beskrivits som ”ett ungt lejon” och avbildats på hyllningsaffischer som den här ovanför.

Lägenhetsgåvan syftar enligt Fatahs sekreterare Nur al-Din Abu al-Rab till att visa att ”Fatah uppfyller sin nationella skyldighet mot de som offrat sig som martyrer mot den israeliska ockupationsmakten”. Lägenhetsprogrammet visar enligt Nur al-Din Abu al-Rab att ”vårt folk står enat och inte glömmer de martyrer som offrat sina liv för Palestinas sak”.

Rabbi Shevach mördades i en väpnad attack förra månaden i närheten av Havat Gilad in Samarien. Terroristerna sköt från nära håll mot rabbi Shevachss fordon och flydde sedan från platsen. Jarar var en nyckelfigur i den terrorcell som utförde attacken. Han deltog själv i den och dog i februari i en skottväxling med israelisk militär i Jenin.

I sociala medier i Sverige kommenterar bland annat Mats Skogkär, ledarskribent på HD och Sydsvenskan, saken med hänvisning till bland annat att Socialdemokraterna i Sverige betraktar palestinska Fatah som sitt systerparti:

Författaren Anders Jacobsson, känd för böckerna och filmatiseringarna om Sune och Bert, är också starkt kritisk och kräver ett stopp för miljardrullningen i biståndspengar från svenska skattebetalare till det han rubricerar som en ”mördarregim”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons