En man i 45-årsåldern slapp fängelse för det mord han begick 2012 och dömdes i stället till rättspsykiatrisk vård. Efter att ha släppts ut på en obevakad permission är mannen nu spårlöst försvunnen.

Mannen vårdades på rättspsyk i Sala men fick med permission lämna vårdinrättningen i veckan. Han förväntades vara tillbaka för fortsatt inlåsning klockan 11 på torsdagen men dök inte upp.

En timme senare larmade kliniken polisen som nu gått ut med en efterlysning. Trots att mannen är dömd för mord och dessutom bedömd vara psykiskt sjuk hävdar polisen att han inte utgör någon fara för allmänheten.

2017 försökte en intagen brottsdömd person på rättspsyk i Sala mörda en annan intagen. Med en sax högg den 33-årigen intagne sitt 61-åriga offer flera gånger i halsen, nacken och huvudet.

Bengt Jarl, verksamhetschef vid rättspsykiatrin i Sala, bekräftar att mannen avvikit från sin permission. Mannen har tidigare avvikit från permissioner och gjort rymningsförsök och det är oklart varför han nu tilläts en obevakad permission.