Den kontroversielle Boråspolisen Nadim Ghazale får nu stöd från justitieminister Morgan Johansson (s) efter kritiken mot sitt twittrande. ”Det är bara att bortse ifrån”, skriver Johansson om kritikerna som bland annat anklagar Ghazale för att sprida antisemitism.

Det var en djupt ångerfull Nadim Ghazale som under måndagskvällen först låste, och därefter publicerade en längre ursäkt på Twitter för hur han tidigare uttryckt sig i sociala medier. Under måndagen publicerade Samnytt en artikel med flera uppseendeväckande Twitterinlägg från Ghazale som tidigare inte uppmärksammats.

LÄS ÄVEN: Nadim ”Fuck er SD” Ghazale ville bli rikspolischef

”Ni har grävt djupt i arkiven för att sänka mig och hittat ett par gamla, vissa riktigt gamla, väldigt olämpligt formulerade tweets från min sida som jag såklart skäms för”, skriver Ghazale och skyller på att han tidigare var anonym:

”Dessa var från tiden då jag var anonym och ibland uppenbarligen sänkte mig till samma låga nivå som många andra anonyma här.”

Faksimil

Sedan Samnytt publicerade sin artikel igår har allt fler av Ghazales gamla Twitterinlägg uppmärksammats och kritiserats. Ett av de inlägg som får starkast kritik, och som Samnytt uppmärksammade i gårdagens artikel, är där Ghazale jämställer Israel med ”mänsklig cancer”. Många uppfattar inlägget som antisemitiskt eftersom det pekar ut staten Israel, som är judarnas nationalhem. I tweeten kallas samtidigt terrorgrupperna Hamas och Isis för cancer.

Faksimil
Faksimil
Faksimil

Får stöd från justitieministern

Natten till tisdagen valde plötsligt justitieminister Morgan Johansson (s), som ytterst ansvarar för den polismyndighet Nadim Ghazale arbetar för, att uttrycka sitt stöd för den kritiserade polismannen.

”Det är såhär hatarna gör när de försöker komma åt starka företrädare vars åsikter de inte gillar. Det är bara att bortse ifrån”, skriver han i ett inlägg på Twitter.

RELATERAT: Morgan Johansson varnar: SD kan ta över min stol

Samnytt har utan framgång sökt Johanssons pressekreterare Simon Sätherberg.

Faksimil

”Bara att tugga i sig”

En annan person som gett sig in i debatten är före detta polisen Peter Springare. Springare, som i december 2019 tvingades lämna jobbet som utredare på grova brott i Örebro sedan han påtalat att de flesta grova brottslingar är invandrare, tycker det är fel att justitieministern tar Nadim Ghazale i försvar.

Springare menar att Ghazale ”skitit i det blå skåpet” och tycker att Morgan först borde läsa vad Ghazale skrivit i sociala medier innan han uttrycker en åsikt om inläggen.

Faksimil

LÄS ÄVEN: Regeringens nya censurlag: Journalister som avslöjar korrupta politiker riskerar fängelse

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.