Efter att konstnären Elisabeth Ohlson Wallin lade ut en bild på Lars Vilks överöstes hon av hat, vilket man ansåg var så pass allvarligt att hennes utställning stängdes ned.

Det var på tisdagen som Ohlson Wallins fotoutställning ”DEMONtör – med rätt att raljera” i centrala Stockholm stängdes ned. Hoten kom efter att hon på Facebook lagt upp en bild på nyligen omkomne Lars Vilks.

– Beslutet togs efter att det rullade in hundra och åter hundra hatiska budskap och brinnande eldar på min Facebooksida under min bild på Vilks. Hatet var riktat mot honom, men eftersom jag varit hotad under femton års tid så är jag inte naiv, säger Elisabeth Ohlson till DN.

LÄS ÄVEN: Muslimer i Sverige jublar över Lars Vilks död: ”Brändes som en rullande gris”

– När sådant här händer så låser man dörren, släcker ner och går hem och funderar. Jag har tagit bort inlägget med Lars Vilks nu, men kommer att öppna utställningen igen. Det känns rätt för annars vinner de här krafterna.

Samnytt rapporterade tidigare i veckan om det brutala hat som tusentals muslimer i Sverige öste över Lars Vilks då man firade hans död.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrare firar Lars Vilks död med fyrverkerier och tårtor