I imorgon torsdag går britterna till EU-val – ett val som de egentligen inte skulle deltagit i då meningen var att landet vid det här laget redan skulle ha lämnat unionen. Inför valet visar alla mätningar att Nigel Farages nya Brexit Party kommer ta hem en storslam.

Brexit Party lanserades i februari och blev en dundersuccé direkt. Partiet gick snabbt upp i ledningen i mätningarna inför EU-valet och enligt en färsk sådan från YouGov ligger Brexit Party som ohotad etta med nästan dubbelt så många procent som tvåan.

LÄS ÄVEN: Nigel Farage kan göra comeback i nya Brexit Party

Partiet vill att Storbritannien lämnar EU utan något formellt utträdesavtal.

Farage har under de senaste veckorna kampanjat hårt runtom i Storbritannien och under ett tal i veckan konstaterade han att hans största misstag var att tro på att det demokratiska systemet skulle fungera och att Brexit skulle levereras i enlighet med vad folket röstat 2016.

Öppnar för ny folkomröstning
Ett av de senaste buden i turerna kring Brexit är att premiärminister Theresa May, efter parlamentet tre gånger sagt nej till det utträdesavtal hon förhandlat fram med EU, nu öppnar för en ny folkomröstning.

– Jag har försökt med allt jag har kunnat för att hitta en väg framåt, säger May.

Nästa Brexitomröstning i parlamentet hålls i början av juni.