Samhällsnytt rapporterade på tisdagen om flera överfallsvåldtäkter och försök till våldtäkt i Uppsala de senaste dagarna. Natten mot onsdagen begicks ytterligare ett våldtäktsförsök mot en kvinna i stadens centrala delar.

På bara fyra dagar har polisen fått två fullbordade våldtäkter och lika många våldtäktsförsök på bordet att utreda. Det senaste skedde vid 02-tiden natten mot onsdagen, och som i de övriga fallen har ingen gärningsman kunnat gripas.

Kvinnan attackerades bakifrån av en okänd man som slet ned henne på marken. Mannen avbröt efter en stund våldtäktsförsöket och sprang från platsen.

LÄS MER: Våldtäktsvåg i Uppsala – kvinna skrek efter hjälp men ingen ingrep

Polisen tror inte att det rör sig om en serievåldtäktsman utan om flera olika våldtäktsmän och utreder händelserna som separata. Inga signalement på de efterspanade gärningspersonerna har offentliggjorts.

Kvinnor i staden vittnar om att en redan hög otrygghet för att vistas utomhus efter mörkrets inbrott har ökat ytterligare efter de senaste dygnens våldtäktsvåg.

Polisen råder kvinnor i Uppsala att inte gå ut ensamma utan med någon ledsagare och att hålla sig till väl upplysta gator. Helst bör man enligt polisen inte gå genom staden alls kvälls- och nattetid, utan åka skyddad i bil. Även män kan ta till sig av tipsen, förklarar polisen, för att minska risken att utsättas för personrån.