migrationsverkets-forvar-flen-872
Inrikes

Ny massrymning från Migrationsverkets förvar

Publicerad 4/14/2018
Annons

Natten mot lördagen rymde åtta personer från Migrationsverkets förvar i Flen. Sex av dessa ska kort efter rymningen ha fångats in av polisen och återbördats till sin inkvartering. Två är är emellertid fortfarande på flykt undan rättvisan.

Migrationsverkets presschef Per Ek säger i ett uttalande till media att han å myndighetens vägnar ser mycket allvarligt på det inträffade.

Modus operandi bär enligt uppgift påtagliga likheter med det vid rymningen natten till fredagen från ett annat av Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg där hela 14 personer avvek genom ett uppbrutet fönster. Vid den rymningen fanns misstankar om att migranterna med utvisningsbeslut fått hjälp med rymningen från någon på utsidan. Det är oklart om motsvarande misstankar finns för massrymningen i Flen.

LÄS MER: Massrymning från Migrationsverkets förvar i Kållered

Det är oklart vilket klientel det var som avvek från förvaret i Flen. Rymmarna i Kållered uppges främst ha varit unga män från Afghanistan som sökt asyl i Sverige som så kallade ensamkommande flyktingbarn men som fått avslag på grund av felaktigt uppgivna åldrar och oförmåga att styrka eller troliggöra sina uppgivna flyktingberättelser.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons