Arkivbild. Foto: Samuele Ghilardi.

Ny regel på Wall Street efter #metoo: ’Undvik kvinnor till varje pris’

Delningar

Inga fler middagar med kvinnliga kollegor. Sitt inte nära dem på flyg. Boka hotellrum på olika plan. Undvik möten en och en. Eller som en rådgivare uttrycker det: bara att anställa en kvinna utgör idag ”en okänd risk” – vad händer om hon tog något han sa på fel sätt?

På Wall Street i New York antar alltfler män strategier för metoo-eran, rapporterar Bloomberg. Strategier som också gör det svårare för kvinnor och i princip går ut på könssegregering.

Intervjuer med mer än 30 högre chefer visar att många män skräms av metoo och skapar ett klimat där man går på äggskal. Man undviker att vistas ensamma med kvinnliga kollegor, i synnerhet yngre och attraktiva sådana.

Även i andra delar av USA garderar sig män inför vad de betraktar som en orimlig politisk korrekthet. Många män fruktar falska anklagelser som de inte har kontroll över.

– Kvinnor försöker hitta lösningar på hur man ska hantera det, för att det påverkar våra karriärer, säger Karen Elinski, ordförande för Financial Women’s Association.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

224 KOMMENTARER

 1. ”– Kvinnor försöker hitta lösningar på hur man ska hantera det, för att det påverkar våra karriärer, säger Karen Elinski, ordförande för Financial Women’s Association.”

  Ja, kvinnor lägger fällben för kvinnor, det är bara dags att vänja sig för de kvinnor som inte sympasierar med ”me-too”. Alternativt, sök er till områden där kvinnor dominerar, där kommer ni in, för ”omvänd” förtur finns inte 🙂

 2. Mmm ett trevlig samhälle feministerna skapar, normala kvinnor blir mer och mer förbannade att även dom drabbas av denna beröringsskräck.

 3. Det tillhör sund självbevarelsedrift att till varje pris undvika minsta beröring med situationer som på ett ögonblick kan förvandlas till rena häxprocessen.
  Förhoppningsvis har vi nu nått den punkt där tokfeminizmen har nått sin peak och slår tillbaka med full kraft mot detta moderna tiders översteprästskap.
  Minsta antydan från en kvinna om sympati med denna totalitära rörelse och jag ber att få tacka för mig och visat intresse.

 4. Skrattar bäst som skrattar sist.
  Så har präster och pastor gjort i långa tider.
  Mikel Pence är aldrig ensam med en kvinna.

 5. Det finns mycket ”gubbslem” det går inte att komma ifrån.
  MEN som kvinna har jag också ett ansvar att säga ifrån, att jag inte tycker att tafsande och sexistiska kommentarer är ok.
  Gör man det ordentligt så VET jag att det inte är några problem.

  Och för att nu ingen ska börja jiddra om en massa galna fruntimmer så ja natruligtvis finns dom också. Det finns dom som tror att en enkel fråga som ” ska vi ta en drink efter jobbet” är ett påtvingat hotell ligg. Det är därför det är så viktigt för båda könen att TALA TYDLIGT! Och blir man utsatt, skrik högt , anmäl och skit i vad folk säger. För gör man det så har man markerat en gång för alla vad det är som gäller.
  (Jadå jag vet, med 97% ”gubbar” runt mig under hela arbetslivet så vet jag att dom har stor respekt från någon som säger ifrån ordentligt. men så är jag också tydlig…mycket tydlig för det blir man när man arbetear med män)

   • Ha ha ha, så helt rätt du har. Men kvinnor i arbetslivet vet inte själva hur illa de kan bete sig. Det tar inte sexuella uttryck, utan genom förtal och mobbing. Men jag håller med henne i sak, säg ifrån till snuskgubbarna och gör det högt.

 6. Rimligheten i Wall Streets agerande är hög. Förhoppningsvis tar media åt sig. Det är helt och hållet deras fel. De har felaktigt förstört många mäns karriärer. Det är en sak att de klämde åt såna som Weinstein och Cosby. Men t.o.m. i fallet med Weinstein var det mycket tvivelaktig hantering av media. Varför ens nämna hans namn? Varför inte nämna att kvinnor utnyttjade honom tillbaka?

  Hursomhelst, när de stora fiskarna satts dit kom man ner på en nivå, åtminstone här i Sverige, där det handlade om ”han sa”. Det var inte längre ”han våldtog mig” eller han ”tog på mig”, utan det var nere på ”han sa”. Och man gick alltid bara ut med en sida av historien, kvinnans, och sen var karriären över för mannen. Till jubel av feministerna.

  Det var för övrigt i den här vevan jag personligen fick nog av etablerad media. För då stod det klart för mig, bortom allt rimligt tvivel, att etablerad media bedriver aktivism. Inte journalism.

 7. bra jobbat kvinnor, ni kan verkligen göra bort er totalt. feminazis som vanliga kvinnor som tyst låter detta ske. Bästa e att ta bort kvinnor från arbetsplatsen, de kan inte hantera det.

  • Ja, se bara hur det har gått med alla dessa kvinnor som bestämt?
   Jag tycker om kvinnor men de ska inte ta beslut på känslor…
   Hela samhällen är förstörda på grund av dessa kvinnliga felbeslut.

 8. Det blir nog betydligt värre än så i sverige pga den nya samtyckeslagen. Enligt den nya lagen måste man kunna bevisa att kvinnan var med på alla delar under en sexakt. Den första stackaren som fälldes enligt lagen fick 2 års fängelse och skadeståndskrav på 100 000kr. Kvinnan tog själv intiativ under sexakten men ångrade sig dagen efter.

  Så bojkotta att ha sex med alla svenska kvinnor, det gör jag.

     • Bor inte i sverige längre, till stor del pga svenska kvinnor över lag…De flesta svenska kvinnor är feminister utan att ens veta om det, och feminism är per definition samma sak som könsdiskriminering .

     • Jag har bott i flera länder under 20 år och så stor skillnad är det inte när man skrapar av fernissan.

     • Där håller jag inte med, det räcker med att åka till Danmark så ser man en stor skillnad. Ännu större i östeuropa, sydamerika och östra asien, där hittar man riktiga kvinnor.

     • Absolut ,där kan man prata med en kvinna som man kunde även i Sverige en gång i tiden utan konstigheter

     • Kvinnorörelsen är på stark frammarsch i t.ex Brasilien. Även här är det bäst att vakta sin tunga i vissa kretsar.
      En mycket omhuldad kvinnlig TV-programledare beklagade sig häromdagen över kvinnodiskrimineringen i Tyskland, där hon och hennes toyboy varit på besök. Problemet, mindre ölglas för kvinnor och att partnern serverats större korv på sin tallrik.

   • Eller varför inte göra som jag. Flytta dit där det finns vettigare kvinnor.
    Bor sedan länge i Thailand och känner mig som en rockstjärna.
    Men lever sedan 11 år tillsammans med en underbar thai-dam.
    Vi har tydliga könsroller och hon kan bli sur ibland om jag utför allt för mycket köksarbete. Därför undviker jag detta så gott jag kan.
    En liten varning för bar-ladys dock. Dessa kan ibland vara luriga.

  • Sätt på kvinnor till rika framgångsrika män, dom är ofta frustrerande på grund av sina gubbars oförmåga, och håller tyst om sina eskapader på grund av att dom är gifta med pengarna och det goda livet!

 9. Problemet är väl att kvinnor ( och barn ) inte antas kunna ljuga eller överdriva. En kvinna som av olika anledningar blir arg på en man kan dra sexkortet. Att den påstådda händelsen ligger 35 , 11 eller 7 år tillbaka spelar ingen roll. Nej..män får nog vara väldigt försiktiga. Ingen av mina söner vågar gifta sig —dom vågar inte lita på äktenskapsförord mm. Killarna vill inte riskera att bli utkastade från sina BR .

  • bara ignorera sliddjuren, hjälp inte dem på något sätt(förutom de som är väldigt nära). Det är min tack för att de stödjer feminism.

 10. Problemet är att allt detta med så kallad feminism gått överstyr. Finns ju exempel där män snackar normalt med en kvinna och efter ett tag råkar blicken glida nedåt en halv sekund, och det räcker för att vissa kränkningssökare ska se det som sexuella trakasserier. Hur många håller en blick fixerad under ett samtal bara på en punkt?
  Om man ska snacka med ev av dessa ”upplysta” västerländska kvinnor och riskerar att kanske ett ord av 500 ska uppfattas som sexistiskt, så förtär jag även ovilja hos många att ens inleda en konversation. Många av dessa #metoo skadade kvinnor ser inte ens människan framför sig, utan, så att äga, en vit man. Då måste ju han per default vara mansgris, förtryckare etc etc.

  • Och andra kvinnor bara tyst tittar på och låter detta ske, sedan bröla jag e inte feminist” men fortfarande tyst och skyfflar in fördelarna de får.

   • Jo, men det är inget konstigt. Kvinnor är individer och ska betraktas som individer. En kvinna ska inte behöva ta avstånd för något som andra kvinnor gör, enbart för att hon är kvinna. Det är precis det som kanske är huvudproblemet i dagens debatt, att det är fokus på identitetspolitik. Eller kollektivism istället för individualism.

    Det är därför kvinnor, och sjukt nog även en del män (som t.ex. Lars Ohly), menar att ALLA män har ett ansvar för #metoo. De vill skuldbelägga alla kukar för något som begåtts och begås av ett fåtal kukar. Det är idiotiskt och DET är att göra skillnad mellan könen. Att köntillhörighet i någon mening innebär att man har samma åsikter.

    DÄREMOT är det skillnad när en världsåskådning som t.ex. islam visar sitt sanna ansikte i samband med terrorattentat. Skillnaden i det fallet är att om du är muslim, och agerar enligt koranen (d.v.s. Jihad, ”kill the infidel”, ”kill apostates”, ”spread islam by the sword”) så har du faktiskt ett ansvar att säga att du INTE ställer dig bakom det. Givetvis är det långt ifrån alla muslimer som ställer sig bakom det, men om det ska vara trovärdigt att islam har reformerats så måste terrorattentat möta kraftigt motstånd av de reformerade muslimerna.

  • På tal om att blicken kan falla nedåt en halv sekund kan man undra varför kvinnor och mäns shorts ser så olika ut. Vad gäller män brukar ju deras shorts sluta ungefär 5 cm ovanför knäskålen medan kvinnors dito brukar sluta 5 cm nedanför höftleden. På ett ungefär då alltså.

 11. Kampanjen som ju längre den gick blev en hämnd på män, slår nu tillbaka på dem som fick en blinkning av en man att se ut som en svår sexuell kränkning.

  Kanske hade kampanjen ärligt syfte från början. Men när den gick över i skoningslös jakt på alla män och kvinnors bitterhet tog över gick allt överstyr. Häxjakt på män blev resultatet. Mycket skrämmande…

   • MÄN är vänsterns fiende. Kan de inte detronisera männen – försöker de, med viss framgång, domesticera männen. Tydliga exempel på framgång ses bland annat på Södermalm i Stockholm…

    • Jo tack. Kvinnostyre är ungefär vad vi har idag och vi får se vad som händer med detta. Islams framträde är ju en tydlig katastrof waiting to happen

 12. En annan regel för den som har livet kärt är, ”undvik islamister till varje pris”, fast så får man ju inte säga för då lider man av ”islamofobi”!
  Det vill säga en ”INBILLAD” rädsla för att bli mördad av en självmordsbombare eller ”lastbilsbeväpnad islamist”!

 13. När metoo hängde män på löpande band sa jag att detta kommer slå tillbaka.
  Om ni inte märkt det så svämmas youtube över av män som vägrar närma sig eller ta kontakt med kvinnor längre. (MGTOW).
  Det har gått så långt att Youtube stänger ned plattformar men det dyker upp tre nya när en stängs ned.
  Frågan är, var tog demokratin vägen och framför allt yttrandefriheten?

  Mängder av berättelser där män blivit lurade till samlag, giftermål, våld mm för att direkt bli anmälda för våldtäkter, skilsmässorape(kvinnan tar pengarna och sticker) osv… Många företagare i USA vägrar anställa kvinnor av rädsla för falska anklagelser och osämja på jobbet mm.
  Ja, grattis feministjävlar! Nu har ni pissat i det blåa skåpet för sista gången…
  Feminismen har förstört flera generationer av kvinnor!
  Jordan B Peterson sa i en intervju med Expressen att västvärlden MÅSTE börja om från början med våra barn utan påverkan av feminism och vänsterextremister.

  CNN tog upp fenomenet/ nykulturen MGTOW i ett tv-program ( 1,5 timmar blev 6 min) och dagarna efter började slakten på alla plattformar med MGTOW.
  Övriga medier världen över håller tyst…

   • För många kvinnor och svaga män gjort beslut på känslor.
    Fakta och logik måste styra ett samhälle inte känslor…

    • Är det bara jag som tycker det är konstigt att det numera är en överväldigande majoritet av kvinnor som chefar över statliga verk och liknande. Egentligen kanske inte så underligt för att de är ditsatta av vänsterkvinnor (smarta tjejgänget) som försörjer sig gott på politiken. M W är ett bra exempel.
     Sedan kan dessa i sin tur gallra bland alla som söker arbete där att de har rätt värdegrund. Det vill säga röstar vänster.

 14. Kvinnorna har sågat av den stake de satt på. Pga MeeToo kan ingen kvinna gå sängvägen till höga positioner längre!

 15. Har haft med mängder av kvinnor att göra. Vet om flera stycken som gått sängvägen för att bli belönade med bra positioner (säger inte det är huvudorsaken till att kvinnor blir befordrade, men för många kvinnor är det en ”enkel” lösning på ett svårt problem, att pressa sig fram i löne och karriärstrappan).

  Har själv jobbat med mycket kompetenta kvinnor, och det var högt i takt om allt. Och vi förstod varandra väl, och visste var gränserna gick även om jag är en alfahanne. Så inga problem att jobba med kvinnor, och många ”riktiga” kvinnor som vill vara både kvinna och ledare, eller bra specialist, uppskattar att bli behandlade som kvinnor men respekterade för sin kunskap/färdighet i jobbet.

  Största problemet har jag haft, måste jag medge, med dessa teoretiska vänsterextremister som ofta inte kan annat än rabbla upp vad andra sagt. Tyvärr är det alldeles för många såna som styr i det offentliga Sverige. Det är inte kunskap och erfarenhet som är viktigt i Svitjod, utan vem du känner eller om du har ”rätt” åsikter. Vi kan se resultatet på Sverige- ett samhälle som sjunker i både trygghet och ekonomi. Ni har bara sett början.

  • Mycket bra sagt! Men jag har tyvärr även träffat många kvinnor som inte är ”byxade” för sin tjänst, de har blivit inkvoterade (teknikintensivt företag). Men de kvinnor som verkligen sköter sitt jobb har jag stor respekt för, de är bättre än de flesta manliga kollegorna, tyvärr är de endast ett fåtal.

  • Vi är inte bara extra försiktiga, vi undviker att anställa kvinnor över huvud taget. Speciellt yngre och vackra kvinnor.

 16. Jag är ingen feminist, prideälskare, islamälskare, etc
  och kommer aldrig att bli. Jag konstaterar att feminister, alla islamälskare, främlingsälskare, mesproppar fö har sänkt landet och folket. Fegheten har sitt pris och stöttar man vad som helst så blir konsekvenserna det slår tillbaka.
  Vänsterkommunisterna tillhör satan själv, de sk— i folket, landet önskar bara fylla sina egna egobehov.

 17. Men kvinnor inkvoteras ju då pga sexism, så lösningen blir att män inte får jobba alls och får bli hemmafruar.

 18. Jag är stark, inte feg, men jag har summerat konsekvensanalysen
  det kvittar nu vem som sitter i regeringen, det är kört för oss och världen och världens folk. Det kvittar vad folk än gör, säger för det kommer att slås ner av illvilliga krafter
  som enbart fyller egna behov. Därför har jag ingen lust lägga energi på åsikter, provokationer, etc, för snart kraschar både vi och världen.
  När ondskan får ta över går det åt hell. Islamiseringen har ju tillåtits så till den milda grad att vi varken har ett eget land ID som folk och bor i allemansland utan rättigheter. Alla som har hållit nu inflödets folk, politiker med vk inriktningar har varit delaktig att sänka oss alla och landet.
  Jag röstade emot EU, för jag visste hur det skulle bli.

 19. Oförrätter slår alltid tillbaka, modern uttryckt, karma.
  Alla har vi stött på det stora skihålet/psykopaten någon gång i livet. Den bästa hanteringen är ignorering. Förr eller senare slår de i taket och faller ner i avgrunden. Livsstilen är risktagande och turen tar slut förr eller senare.

 20. Kvinnor målar sig, friserar sig, parfymerar sig och klär sig och sen ut på stan….
  Vilkas uppmärksamhet är det dom söker?….männen?….eller…?
  Jag gissar att dom söker det bästa dom kan få…..en naturlig instinkt.
  MeToo, F!, där samlas dom bittra som inte fick det bästa….

 21. Det heter ju hela tiden ”varannan damernas” och vi ska vara sådana ”feminister”. Här ser vi resultatet. Det blir ännu större särskiljning, istället för öppet samarbete. Så än en gång har den påstådda ”godheten” gjort att klyftorna ökar och kvinnor snart inte är välkomna på arbetsplatser. Tack för det, ni feminister som gapat och skrikit.

   • Och den snodde feministerna för att försöka trycka in mer kvinnor på företagen. Mindre viktigt vad de kunde, eller om de var kvalificerade, mer viktigt att kvinnor fick arbete i ledande position. Och nu ser vi vad det leder till…

 22. Tack så hemskt mycket 68 vänstern och dess lärjungar, ni har verkligen lyckats förstöra hela samhället. När jag ser en sån som Mazzi Fritz så vänder det sig i magen på en.

 23. Samma mönster finns i islam. Män o kvinnor separeras.
  Nu är det bara burkan som återstår för kvinnan, så hon
  inte blir utsatt för en karriärsvåldtäkt.

  Eller en slöja, som Mona Sahlin o Gudrun Schyman sprang omkring o lekte muslimsk kvinna i..

 24. Jag tror, vet en högre makt kommer snart att judge, punish, warning us all.
  Det finns ingen väg tillbaka och ingen väg framåt i denna världen.
  Världen är Up and Down och det kommer att bli värre och värre.
  Alla är dödliga, om de inte har fattat det ännu!
  Jag har beskydd uppifrån Heaven.
  Det finns lika många evils women som män.
  Metoo? utnyttjas också, vem vet vad som är sant och osant
  Folk skall kanske börja fundera över VARFÖR MÄN har utvecklat
  denna destruktiva förmånga, pursvenskar och
  vad som kommer genom inflödets sk buspojkar, män?
  Media skapar egna nyheter idag! för rapporterade man dem!
  Jag vet inte en spänn för vk media, skall folk veta fakta får de
  läsa på andra håll.
  Globallefsfolket i Usa är samma skrot och korn, det ljugs som aldrig förr.
  Antichrist har satt sig i folks huvuden och nedre regioner.

 25. Skadestånden i USA är svindlande höga.

  Det krävs att en tjej känner sig kränkt och anmäler så är det många gånger kört.

  Klart dom är rädda.

  Metoo kom tillbaka och bet feministerna där bak med andra ord.. 😀

 26. I Sverige gav sig ”MEE TOO ” på Svenska Män.
  Inte ett ord om Gruppvåldtäkter utförda av flockar av Utlänningar.
  I Aftonbladet och Expressen fick Svenska Män DELA Ansvaret !
  Fast vi var helt oskyldiga.
  Sådana är PK-fittorna.
  Språkbruket är relevant.

 27. Hehehe backfire! 😂
  Och nej, jag tycker inte synd om de kvinnor som stått tysta/utanför metoo heller.
  Speciellt vita kvinnor behöver känna på lite motstånd nu, för det har de snart inte gjort under 2 generationer.
  -Uan bara läst om i fantasiskrifter och tramsiga videoklipp.

 28. Svenska män utförde gruppvåldtäkt på finlandsbåten skrev svensk msm-media, när det var individer från Somalia ….

  Svensk media är en förljugen sekt, som inte hör hemma
  i en civiliserad demokrati.

 29. #MeeTo är en politisk kampanj som syftar till att tillskansa sig makt och medlet är påstådda sexuella övergrepp vilket förklarar att endast män med makt drabbas.
  Rörmockare Svensson kan känna sig hyfsat fritt och kan fortsätta sprida sin vildhavre.
  Psykfall,feminister,aggressiva kvinnor etc undviker jag sedan lång tid tillbaka.

  • Nja, rörmokare Svensson gör bäst i att vara på sin vakt ibland. Att kanske ligga med överkroppen under en diskbänk kan vara ett utsatt läge. Man vet aldrig vad frun, eller herrn, i huset kan hitta på.

 30. Kvinnor får skylla sig själva. De har varit med att skapa denna attityd i jakten på att göra karriär och pengar. Alla verkar ha drabbats av galna kosjukan.

 31. HURRA FÖR RIKTIGA KVINNOR, de finns. – Däremot märren inom olika feministiska rörelser kan dra… De förstnämnda behövs i samhällen.

 32. För 40 år sen var jag på fest, lite onykter daskade jag en tjej på rumpan………
  Nu orkar jag inte bära min skuld längre, har ringt polisen, bojat mig själv och väntar på transport till häktet…blir säkert isoleringen på Kumla.

 33. Så man bädda, så man ligga.
  Nu har då tusentals 5-minuters-kändisar förstört ännu mera för sina medsystrar.
  Inte första gången kvinnor är sina värsta fiender !

 34. Dejtade en advokat i Washington, hon jämrade sig lite över att hennes kön och ålder inte var till hennes fördel, att det var motigt.
  Hon var ganska ok med läget.
  Men det är nog ändå livsfarligt att anställa en sån.
  För VÅGAR man vända ryggen i ett svagt ögonblick..?

 35. När jag jobbade i USA hade vi genomgångar med personalavdelningen ibland. Gällande komplimanger till kvinnliga medarbetare rekommenderades mycket neutrala sådana, t.ex. ”nice briefcase” för att vara på säkra sidan. Och detta var förstås långt före #metoo.

  • Många länder är väldigt noga med vad man får säga. Man får alltid hålla igen när man är i engelsktalande länder och då speciellt USA.

   Även om det gnälls mycket i Sverige är vi ett väldigt frispråkigt land.

 36. I en ”MeToo-era vill man övertyga människor att kvinnan inte har någon sexlust, min erfarenhet är det motsatta. Men kvinnor på artetslivet….aldrig mer! håller för mig själv kompetensen.

 37. Detta är ingenting nytt förutom att dessa rekommendationer (i rent självförsvar) kommer från ”högre ort” inom tex Wall Street’s aktörer.

  De männen som har jobbat ”längre ner” har fått känna på hur giftig och karriärshungriga kvinnor kan vara sedan årtioenden före #metoo.
  Tex har det länge rekommenderats att män köper små diktafoner och spelar in alla konversationerna de haft under dagen och lagrar dessa minst ett par år. Ingen fysiskt kontakt med kvinnor, ingenting. Inget beröm, inget småprat. Alla interaktioner med kvinnor på arbetsplatsen ska strikt handla om arbetet och ingenting annat.

  I USA har männen ingen rättsäkerhet. Det räcker en kvinna säger att något hänt så fälls företaget eller kollegan med 100% automatik. Permanent förstörd karriär för den manliga kollegan, företaget kanske får betala ett par 10 miljoner dollar i skadestånd till kvinnan.
  Det är därför som mannen står helt rättslös, när kvinnan klagar så tvingas bolaget att sparka mannen utan någon utredning. Då kvinnan anses ha 100% rätt i alla juridiska system, 100% garanterat tala i sanning får de också 100% garanti att vinna rättegången. Så där finns ingen poäng att ens gå till en rättegång mot en kvinna då det är automatiskt förlust.

  Samma regler gäller skilsmässorättegångar, man = autoförlust, kvinna = autovinst. Detta är en del av förklaringarna för de så kallade ”murder – suicide” fallen. Då mannen automatiskt förlorar allt han har tar han en pistol och skjuter ungarna sen skjuter han modern till barnen och sen tar sitt eget liv.

  • Nu är det så att I USA låter mannen modern få vårdnad av barn I 51% av fallen.
   (pew research inst).

   Gällande sexual harassment så avskedas långt ifrån alla män som anklagats och det är ALLTID företaget, inte individen som ses som försvarande part. Dessutom är summor som 10 000 000 dollar tag a mer eller mindre ur luften. Flertalet fall kostar mellan 1 och 2 av offers årslöner.

   Gällande murder-suicide har detta mer med mental hälsa att göra.

   • Struntprat, det är inte som avgör vem det är som ska få vårdnaden det är rätten som gör detta som i sin tur anser att kvinnan är den ”naturliga vårdgivaren” till barnet (någonting som femnismen explict lobbat för av just denna anledning, att kvinnan ska juridiskt anses vara den naturliga vårdgivaren till barnet). Kvinna får barnet, hemmet, bilen och merparten av alla pengar medans mannen får ingenting mer än ett krav på sig att betala underhållsbidrag till barnet OCH kvinnan i resten av hans liv.
    Detta är ej heller några småpengar utan det är en signifikant del av hela hans inkomst. Amerikanska fängelser är överfulla med män som sitter där för de inte lyckats betala räkningarna till exet.
    Det är så illa att efter domen är meddelad åker beväpnade vakter och polis med mannen och kvinnan till deras gemensamma hem för att se till att ingenting händer medans mannen rensar ut det lilla han får för att sen bli utsparkad.

    Det kan mycket väl vara så att det är företaget som anses vara försvarande part men detta saknar praktiskt betydelse då det är företaget som i sin tur ser till att sparka mannen för att skydda sig juridiskt. Det blir som en ”pecking-order” Kvinna – Stat – Företag – Mannen så vem tror du är den som drar kortaste strået i detta ?

    Siffran 10 miljoner är tagen ur luften. Jag skriver inte en avhandling till en forskningsrapport så du behöver inte ta det bokstavligt.

    Visst Murder-Suicide har med mental hälsa att göra som i sin tur kan – och mycket sannolikt – vara ett resultat av den extremt orättvisa skillsmässodomstolarna i USA där mannen är helt rättslös.

     • Nej jag har ingen formell juristutbildning och synnerhet inte för Amerikans lag. Vad jag dock har är kunskap om hur den faktiska verkligheten ser ut i USA när det kommer till deras ”divorce-court” system.

     • Tyvärr är Dina kunskaper inte särskilt bra och verkar baserade på tv serier och skvallerpress.

     • Vad har du investerat i detta ? Jag antar du är en kvinna som vill bibehålla status quo och sen ytterligare flytta fram positionerna där kvinnor ska få mer makt, mer inflytande och mindre ansvar – samma utveckling som pågått sedan 1900.
      Idag har kvinnor mer rättigheter än män och mindre ansvar än män. Kvinnor har bibehållt sina exlusiva rättigheter samtidigt som män har förlorat sina exklusiva rättigheter.
      Du kan inte ge mig ett enda exempel på en rättighet som män har som inte kvinnor har men jag kan ge dig ett par exempel på rättigheter som kvinnor har som ingen man har primärt ”fortplantningsrättighet” och ”rättigheten att anses vara en skyddad klass” dvs kvinnor kommer ALDRIG att behöva gå ut i en risk-situation.
      Alternativt är du en östrogensörplande beta-orbiter man som använder detta som en reproduktionsstrategi eller har döttrar.
      Ifall någon på det minsta sätt angriper din och feminismens position går du omedebart till försvar utan att ens bedömma sanningshalten i vad som anförs.

      Det är du som har fel och inget grepp om hur verkligheten ser ut.
      Du kan inte ens gömma dig bakom ignorans utan jag kallar ut dig som en lögnare.
      Trista för dig att det fungerar inte på en som vet hur verkligheten ser ut.

      Du kan få sista ordet, du har redan förlorat i mina ögon. Så fort jag ser att någon är så ideologiskt förblindad och intellektuellt falsk blir det mest slöseri med tid.

     • Du vet inget om mig. och Dina gissningar_slutsatser är fel.
      Säger en hel del om din förmåga att dra slutsatser….

      Dina kunskaper är som bäst bristfälliga och att bli kallad lögnare från en som du betyder inget.
      Det är du som inte kan backa upp Dina påståenden med fakta eller bevis.
      Det är du som går på person och inte sak.
      Det är du som sitter på kammaren och tycker utan kunskaper.

      Hej då.

 38. Det är inte bara i arbetslivet män riskerar att råka illa ut. Om man råkar slinta i säng med något kvinligt sällskap så riskerar man fängelse med dryga skadestånd om kjoltyget senare ångrar sig eller vill hämnas. Preskriberingstiden verkar vara i likhet med mord oändlig.

 39. Vem är förvånad?!

  Metoo har har gjort kvinnor radioaktiva. Som man vore man idiot om man inte garderade sig för diverse metoo-anklagelser genom att ha vittnen och / eller undvika kontakt med kvinnor.

  Sverige med sin samtyckelag har inte bara gjor kvinnor radioaktiva utan till rena bomber. Vanlig romans har blivit ett rysk roulette som kan landa en i fängelse när som helst.

  I USA blir rika män extremt lätt utsatta för anklagelser i syfte att pressas på pengar. Många manliga politiker i USA har betalat ”lösen” för att rädda sin karriär.

  Taktiken är att kontakta politiker just före valet och hota med att skvallra till pressen om inte man ”kommer överens” om en ersättning.

  Det spelar inte ens någon roll om mannen i fråga någonsin ens hört av sin anklagare. Bara en insinuation eller rykte om att han antastat någon räcker till att krasha en karriär.

  Denna sorts utpressning är så vanlig att det räknas som en sorts försäkringspremier man bara får finna sig i om man vill vara med i politiken eller är välbärgad.

 40. Detta är en del i strategin. Den inhemska nativiteten skall decimeras. Då kan överflyttande av fattigt folk motiveras.

 41. Judarnas smarta taktik: att göra konflikter mellan alla möjliga, ”divide” och ta makten. Vi män och kvinnor skulle inte bråka mellan oss, utan bättre med våra gemensamma fiende.

 42. Ihopblandandet av män och kvinnor fungerar bara tills dess att det uppbyggda social tilliten och kapitalet är slut. På samma sätt som socialism låter bra till och börja med…

  Jämställdheten slutar med att män blir allt mer ondsinta och misstänksamma mot kvinnor. Och kvinnor svarar med att bli allt mer manipulativa och respektlösa gentemot män.

 43. Att försmådda kvinnor tar hämnd på män de hatar är solklart. Att de t o m har fått lagstiftning och domstolar på sin sida kommer naturligtvis att leda till att männen till varje pris undviker kvinnor.

  Att ”kulturprofilen” är fälld för våldtäkt är ett känt fall. Hur i h-e kan det komma sig att kvinnan i det här fallet fortsatte att umgås sexuellt när hon blivit våldtagen? Vem kan tro på detta våp där ord står mot ord?

 44. Ha ha vänstern och många vänstervridna kvinnor har verkligen målat in sej i ett hörn,själv brukar jag säga att kvinnor som skojar om feminism kan ta och bära väskorna själva,då är det inte så kul längre.

 45. Ja det är helt sjukt.
  Nästa år förbjuder de pepparkakor.
  Det är rasistiskt.
  Sedan blir det väl lussebullar också. De är ju bakade på vitt mjöl.
  Dårhuset vet inga gränser.
  Förbjud allt som inte har med ISLAM att göra.

 46. Vilken tur att jag har redan passerat den svåraste tidsgränsen, men vad fan kan ungar göra? Ska de migrera till nåt vanligt land som har inte sånt vansinne tills de fyller 40 år?

 47. Ännu ett exempel där käften är större än hjärnan.
  Feministerna kan ta sitt metoo och köra det i Rinkeby där det hör hemma

 48. Ju mer jämställt ett samhälle är desto mer maximeras mäns och kvinnors olikheter.
  Sagt av forskare på området.
  Jämställdhet är således konfliktskapande i sig.

  • Nja. Den påtvingade jämställdheten är det. Men vi ser klart och tydligt att detta är ett ord som har kapats av propagandamaskinen. Könskvotering är raka motsatsen till jämställdhet.

 49. När omvänd bevisbörda gäller så måste man vara förberedd med bevis. Bevis kan man ju dessa fall inte skaffa i efterhand. Inget konstigt med den utveckling de ser. Det är väl som med samtyckeslagen, väga ”risken att bli dömd för våldtäkt” mot ”risken att bli dömd för kränkande fotografering”.

 50. Ja så går det när man försöker överdriva något för långt.
  Jag menar inte att man inte ska ta sexuella övergrepp på allvar, självklart ska man det, men den proportion och orimlighet som Metoo har fått har gått alldeles för långt. Så nu ser vi konsekvenserna av det.

 51. Dessutom är en jävla massa kvinnor här i landet totalt galna..
  Tyvärr så funkade mee2 precis som ”dom” ville, skapa ännu mer motsättningar mellan könen i västvärlden…ännu ett steg i utrotningen av vita människor.

   • Hade klassats så om det var vita kvinnor som demonstrerade mot muslimsk massinvandring. Garanterat. Huvuden skulle rulla. Heta mot folkgrupp skulle användas som aldrig förr. Patetiskt.

  • Samhället verkar drivas av motsättningar överallt. Jag har en egen liten störning. Vi blir konstant matade med negativa åsikter om folk. Om alla hemska saker folk gör. Samtidigt ska man ha en universell syn som säger att alla människor är lika mycket värda, ett liv är ovärderligt, hittan och dittan. Människor är parasiter på moder jord enligt mig. Finns många fina människor. Men det är fan inte en majoritet.

 52. Ibland har folk frågat mig om vad man skall tänka på när man åker till Sverige. Mitt råd. Att alltid vara minst två män närvarande, alltid, vid möten med kvinnor, alltid ha möten på offentliga platser, aldrig vara ensam med en kvinna – inga möten på hotellrum – aldrig, aldrig låta dom ens veta vilket hotell du bor på, (jag reser alltid utan bokning eller bokar i antaget namn), spar all kommunikation, ta med egen fru om möjligt, spela in alla möten och kommunikation som telefonsamtal. Vi vet vad som hände med Assange, USA ville bli av med honom, den äldre kvinna, som vi vet hade tidigare varit CIA operativ på Kuba, spelade honey trap. Planen nära nog sprack när Assange dumpade henne för en yngre kvinna. Vi vet detaljerna, men om jag skriver ner det kommer inlägget att censureras. Bli inte en ny Assange.

 53. När jag var på en större arbetsplats för ett par år sedan fanns det en kvinnlig chef där på en av avdelningarna som var en sådan man skulle undvika till varje pris.
  Jättesnygg, hade hår och ett utseende som måste ha tagit timmar varje morgon att få till. Psykopat, galen, och gillade förnedring… Hade chefen varit en man, kan man ju tänka sig hur det hade gått. Ja hon jobbar kvar än.

 54. Om samma sjuka regler gällde för båda könen skulle jag kunna sätta dit rätt många kvinnor för oönskade närmanden eller ”sexuella trakasserier”, rentav ”våldtäkt”. Jag tror många män känner samma sak. Att vi inte är blodtörstiga nog att göra det är en annan femma.

 55. Det är ungefär samma på jobbet. Kanske inte vad beträffar anställning, eftersom det är så förbannat uppstyrt här i landet, men vi håller oss på mer än armlängds avstånd för att inte riskera råka ut för någon PK-idiotkärring.

 56. Kvinnor emot män. Höger vs vänster. Poliser vs svarta. Påhittad diskriminering överallt. En textversion av Dela/Erövra. Och media hjälper till i alla faser. Inklusive samnytt och andra högerpublikationer. För självfallet ska de finnas en delning mellan pk-media och de konservativa.
  Vi blir lurade att tro på det ena och det andra.
  De sägs att PK maffian bekämpar har medan de står för den överhängande delen av politiskt våld. De finns så mycket sjuka exempel. Dessutom är vi inte tillåtna att peka finger, gå ihop med likasinnade och skapa något nytt. För tydligen har vi skrivit på något samhällskontrakt där vi avsäger oss 95% av alla rättigheter och ger staten rätt att slå och bura in oss. En auktoritet som såklart aldrig missbrukas….

 57. Samhällsnytt, är väldigt uppdaterade, jag läste denna nyhet igår på USA media.
  Den Metoo rörelsen vi sett i Sverige domineras mest av homosexuella kvinnor som inte lyckats med karriären och är frustrerade. Om du är rik och framgångsrik så är det extra viktigt att se upp med kvinnor, de är som iglar, det kryllar av golddiggers.

 58. Jag varnade för detta i ett annat forum när de gick på som värst och blev utstött och tillintetgjord.
  Nu hade jag säga kunnat ” vad var det jag sa”, det är bara början och kommer i tysthet att anammas även här.

  • Följden har blivit att de redan feministiska svenska män hukar ännu mer.
   Lägg därtill anti-rasism-psykosen, det tillåter machoaraberna ta över hur dom vill

  • Jag påminner om den muslimska kvinna som ”nyss” (Samnytt?) sade att hon var glad under Ramadan då hon slapp att bli våldtagen…

 59. Detta har nog varit det bakomliggande syftet med #metoo. Inga barn föds när män är rädda för kvinnor. Globalistoligarkerna vill, enligt det första budordet på Georgia Guidestones, att jordens befolkning ska minska till under 500 miljoner.

  ”Man Who Built Georgia Guidestones Calls for Transhumanist Merger of Man and Machine in Rare Book”:
  https://m.youtube.com/watch?v=ckJm8_pS0dY

LÄMNA ETT SVAR