broadway mill hill

Foto Martin Addison.

Utrikes

Ny studie: Invandringen hindrar unga britter att göra bostadskarriär

Publicerad 1/5/2018
Annons

I huvudstaden London är situationen särskilt allvarlig.

Enligt tankesmedjan Migration Watch UK är den höga nettoinvandringen orsaken till den stigande efterfrågan på hyresfastigheter under det senaste decenniet.

En konsekvens av detta blir att folk får betala skyhöga hyror vilket i sin tur gör det nästan omöjligt för miljontals att spara ihop till handpenningen.

Ordföranden för Migration Watch UK, Lord Green, menar att regeringen lever i förnekelse om den massiva inverkan invandringen haft på bostadsmarknaden.

Medan den äldre generationen har kunnat luta sig tillbaka och sett sina fastigheter ökat i värde, är det i huvudsak de yngre som drabbats av konsekvenserna vilket är oförsvarligt, menar han vidare.

Studien visar även att privat hyrda bostäder med utrikesfödda kontraktsinnehavare nu står för en tredjedel av alla hushåll i sektorn ifråga, vilket är ökning från omkring en femtedel år 2000.

I London står utlandsfödda för 80 procent av ökningen inom den privata hyressektorn under de senaste tio åren, och här har hyrorna gått upp 36 procent – jämfört med 23 i hela landet – under det senaste decenniet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons