Muharrem Demirok Erdogan 1

Foto: Instagram

Inrikes

Nye C-ledaren: SD är en säkerhetsrisk

Publicerad 1/28/2023
Annons

Tidigare i veckan sade Helena Lundgren (C), oppositionsråd i Vindeln, att den tilltänkta nya partiledaren Muharrem Demirok är en säkerhetsrisk. Nu anklagar Demirok i sin tur Sverigedemokraterna för att vara en säkerhetsrisk i regeringskontext.

Muharrem Demirok har inom sitt eget parti, Centerpartiet, pekats ut som en säkerhetsrisk. En av anledningarna till detta är att han har dubbelt medborgarskap – svenskt och turkiskt. Dessutom är han dömd för två fall av oprovocerad misshandel.

På lördagen säger den tilltänkta centerledaren i en intervju med DN att det är Sverigedemokraterna som är en säkerhetsrisk. Och en särskilt stor risk menar han att det är när regeringen samarbetar med partiet.

– För att vi har en del av regeringsunderlaget som medvetet sätter Sveriges säkerhet på spel. Natoprocessen gör vi inte för att det är kul att gå med i en förening, utan för att Ryssland hotar inte bara Sveriges utan hela Europas frihet. Och när man medvetet går in och försöker sabotera den processen, då sätter man Sverige i en väldigt knepig sits, säger Demirok till DN.

LÄS ÄVEN: Ny C-ledare ses som säkerhetsrisk inom partiet

Släkten har kopplingar till Erdogan

C-toppen säger också till tidningen att delar av regeringsunderlaget ”medvetet sätter Sveriges säkerhet på spel”.

– Ulf Kristersson måste se sig själv i spegeln och fråga sig hur hans regeringsunderlag fungerar, säger han.

Samnytt har tidigare kunnat avslöja att Muharrem Demirok har en släkting i Erdogans inre cirkel. Detta har han tidigare skrutit om på Instagram – där han med hjälp av en pil pedagogiskt visat sina följare vem på bilden som är hans kusin.

Efter avslöjandet tvärvände Demirok och uttryckte ånger över sin kusins vägval.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Nye C-ledarens kusin ingår i Erdogans inre krets
LÄS ÄVEN: Nye C-ledaren var stolt över kusinen i Erdogans inre krets – tvärvänder nu: ”Beklagar hans vägval”

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons