Ytterligare ett våldsamt fall av rån mot gårdar på Österlen har inträffat. Ett gift par i 85-årsåldern misshandlades grovt på torsdagskvällen och tvingades lämna ifrån sig värdesaker och smycken.

Omkring 5-6 liknande fall har rapporterats nyligen. Denna gången skedde det mot en gård i Sjöbo kommun, vid kvällstid efter att solen gått ner.

Två män och en kvinna tvingade sig in hos de äldre paret. De ska ha utsatt mannen för mycket våld och maken blödde kraftigt, rapporterar media. De ska även tagit en kniv från köket och hotat med. Även hustrun ska ha slagits och tvingats lämna pin-koden till parets kontokort. Rånet var över på 10 minuter.

Parets bilnycklar togs också för att hindra dem från att följa efter. Till slut hjälpte en granne dem att larma polisen. Enligt uppgift ska ett stort polispådrag ha försökt spåra rånarna.

Polisen förtegen

– Rickard Lundqvist vid ledningscentralen i region Syd bekräftar en insats men vill inte säga mer än så.

Bara senaste veckorna har flera liknande fall inträffat i samma region. Bland andra uppmärksammades rånet mot greve Carl Piper på Högestads gods.

Det första inträffade den 13 januari i Fuglie då en man i 70-årsåldern bestals. Strax efter, den 15 januari, var det en lantbrukare i Tomelilla som utsattes för ett grovt rån. Även där var det två män och en kvinna.

Inget signalement

Ytterligare fem dagar efteråt var det dags igen, denna gång mot en äldre man i Borrby. Han lyckades dock dra igen dörren. Och den 20 januari blev greve Carl Piper misshandlad och rånad av vad som verkar vara samma personer som utfört de andra rånen och rånförsöket.

I ett inlägg på Facebook ska polisen även ha gått ut och varnat, men har inte lämnat ut något signalement på förövarna.