På fredagen gick en terrorist till attack i norra Paris. Beväpnad med kniv och iklädd en bombväst ska han ha halshuggit ett offer till döds medan han skanderade ”Allahu Akbar”. På Twitter sprids bilder på ett avhugget huvud. VARNING FÖR STARKA BILDER.

Attentatet skedde i Conflans-Saint-Honorine där det halshuggna offret påträffades intill skolan vid kl 17.30. Motivet ska enligt uppgifter vara Muhammedkarikatyrer.

LÄS ÄVEN: Charlie Hebdo publicerar Muhammed-karikatyrer igen

Då polis anlände till platsen påträffade de gärningsmannen som flydde till intilliggande Eragny-sur-Oise där han sedan vägrade ge upp, vilket resulterade i att han sköts ihjäl.

Offret ska vara en lärare som använt Muhammedkarikatyrerna i sin undervisning om yttrandefrihet. Terroristen uppges vara en av eleverna på skolan vid namn Abdulak Anzorov, muslim från Tjetjenien men född i Moskva. Franska anti-terror åklagare har kopplats in i fallet.

Avhugget huvud cirkulerar

På sociala medier i Frankrike sprids en bild utlagd på Twitter av mördaren själv på den halshuggne lärarens huvud . Enligt en källa, Actu17, skrev Abdulak följande i samband med publiceringen av bilden: ”Macron, otrognas härskare, jag avrättade en av dina hundar som vågade förolämpa profeten Muhammed”

https://twitter.com/Antoine_Gavory/status/1317249109091373057

Läraren var 47-årige Samuel Paty.

https://youtu.be/TBmWIS_ozBI

Ovan då terroristen konfronteras av polis och vägrar släppa kniven och skjuts ihjäl.

LÄS ÄVEN: Förmodat terrorattentat i Paris vid Charlie Hebdos gamla lokaler