Vissa har kanske märkt att vi inte laddat upp videor på vårt Youtube-konto på två veckor. Det beror på att Youtube menar att vi laddat upp videos som bryter mot deras regler och spärrade oss från nya uppladdningar under två veckor.

Vi försökte förklara för dem att vi är en tidning med utgivningsbevis och de videor vi laddar upp är en del i vår nyhetsrapportering och dessa kan inkludera händelser som är otäcka eller våldsamma. Det spelade dem ingen roll.

Vimeo istället

Sedan dess har vi därmed istället laddat upp videor på vårt Vimeo-konto som är mer tillåtande och verkar förstå syftet med nyhetsrapportering, som tyvärr ibland kan visa våldsamma händelser.

På grund av Youtubes policy kommer vi därmed fortsätta använda Vimeo och där ladda upp alla våra videor, medan Youtube endast kommer ha videor som är ”barntillåtna” så att säga.

Därmed uppmanar vi alla våra läsare att starta ett konto på Vimeo och börja följa vår kanal där (klicka här för att komma dit).

Vi kommer som sagt att fortsättningsvis även använda vår Youtube-kanal så om du inte redan följer oss där så klicka här och gör det.