FN:s generalförsamling.

”Palestina” blir ordförande för koalition med 77 u-länder i FN

Delningar

På tisdagen röstade FN:s generalförsamling för att utse ”Palestina” till ordförande för den så kallade G77-koalitionen bestående av u-länder i FN. Beslutet förväntas ge ”Palestina” möjlighet att agera mer som en fullvärdig medlem i FN trots att man formellt sett inte uppfyller kraven för en statsbildning som kan bli medlem.

146 länder röstade för utnämningen. 15 länder lade ned sina röster och 29 deltog inte alls. Endast tre – USA, Australien och Israel – röstade nej.

USA:s ställföreträdande FN-ambassadör Jonathan Cohen kommenterade nej-rösten med att USA inte erkänner att det finns någon palestinsk stat. Därför bör palestinierna inte indirekt i samband med förhandlingar tillerkännas någon de facto-status som en sådan stat och inte heller kunna företräda andra grupper av medlemsstater.

Redan 2012 togs ett första steg mot att i FN likställa ”Palestina” med en legitim statsbildning. Med ungefär samma röstsiffror klubbades då igenom en uppgradering av den palestinska myndigheten från observatörsstatus till företrädare för en icke medlemsstat Det är samma status som bland annat Vatikanen åtnjuter i FN.

Sverige betraktar, efter ett erkännandebeslut av den rödgröna regeringen 2014, officiellt de palestinska territorierna som en stat. Beslutet har kritiserats för att sakna förankring hos såväl en majoritet i riksdagen som det svenska folket.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

307 KOMMENTARER

 1. Så här går det till nuförtiden skurk & terroriststater inklusive deras riter och seder smygs in i våra civiliserade samhällen med allt vad det innebär av konstaterade störningar i omgivningarna ger man dom lillfingret så ges dom också hela handen i slutändan. OBS! att jag skriver ges för TA det behöver dom inte längre vänta bara tills kraven på ex.vis att få utöka sina tokskrikande s.k. böneutrop m.m m.m.

 2. Palestina. Löfven var ju så otroligt snabb på att ”erkänna” dem. Och se till att de får ordentligt med bidrag, så de har råd att försörja alla sina terrorister.

  Och nu ska de bli en låtsasstat i FN. Vilket visar hår långt FN har fallit.

  • Antagligen en del av ”betalningen” för överenskommelsen med muslimska organisationer om politiskt inflytande i Sverige.

 3. I vänsterns post-truth värld där en man kan kalla sig för kvinna och vice versa så kan ett påhittat folk som saknar ett eget land även utropas till en stat i FN.

 4. Rödgröna har som vanligt svårt att skilja mellan dröm och verklighet. De tror att palestina ska erkännas av världssamfundet som självständig stat bara för att man låtsas detta!

  Löfvén & Co skämmer ut vårt land, tar beslut som inte är förankrat hos svenska folket!

 5. Arabisk läkarsed mörda och lura in folk på ambassader
  och besiktningar.
  Vi som är arabiska läkare har en sharialag som säger
  döda alla människor, det är våran lag.

 6. Detta förbannade FN som ersatt religionen för dagens agnostiska politiker. Hoppas USA lämnar hela skiten och andra följer efter. FN är inte Gud!

 7. Skall man se krasst på det hela så har landet Israel inte mer legitimitet än Palestina. Azkhenazi-judarna har inte sitt ursprung i MENA och deras anspråk är inte mer rättfärdigade än ”palestiniernas”. Visst, Palestina är ett getingbo av terrorister. Men det är ju Israel också. Skillnaden är att Israel har propaganda-apparaten på sin sida.

  Har ni funderat på det fullständigt absurda i att konflikten runt Israel konstant varit på tapeten i västmedia i 100 år nu? Varför är den viktigare än tex konflikten mellan Kina och Taiwan eller problemen på Östtimor? Vi lär ha mer ekonomiska relationer med Kina än med Israel… Varför är just Israel / Palestina-konflikten 1000 mil härifrån så central för oss? Svar: -Det är den inte. Men vi har fåtts att tro det genom att konstant ha blivit bombarderade av media om precis all skit de hittar på där nere.

  Det är dags för väst att klippa banden med mellanöstern. De får göra som alla andra: -Lösa sina egna problem.

  Jag är trött på skiten.

     • Observera att jag inte säger att Azkhenazijudarna saknar rätt till ett eget land. De gör de inte. Men om de gör anspråk på en landbit där andra folk redan bor så blir det komplicerat, på samma sätt som det är komplicerat med ursprungs-befolkningen i AU eller USA, eller i vilket land som helst där det förekommit invasioner (vilket är många länder).

      Det jag vänder mig emot är svamlet om att just judarna har rätt till landplätten Israel, som om det vore nån sorts naturlag som man inte har rätt att ifrågasätta.

      FN är en organisation som skapades och organiserades av de privata intressen som också kontrollerar USA:s centralbank. Vad tycker du själv att FN har som existensberättigande? Det är bara att väga för och emot….

   • Jag anar ett judehat hos dig. Judarna är väl integrerade i Sverige, till skillnad mot muslimerna. Jag hade hoppats att Hitlers ideologi var död i Sverige, men kanske inte.

  • Problemet är att islam lever på expansion, alla länder islam har satt sin fot ser det som sitt. De tär detta dum västerlänningar inte fattat än, inte ens efter första jihaden västerut. Israel är det enda landet i den sandlådan som håller skiten på plats, men det betyder inte att israel har rent mjöl i påsen men det är lätt att ta efter vad marxisterna säger om det landet.

   • Islam var ett problem för väst fram tills, säg, 400 år sedan (tänk gates of Vienna), sålänge väst och muslimska länder fortfarande befann sig på ungefär på samma låga utvecklingsnivå. Men sedan dess har väst sprungit ifrån, tack vare renaissancen och den vetenskapliga metoden. Muslimerna står fortfarande och stampar på bronsåldern och där kommer de att förbli. (”tacka” inaveln för det).

    Därför är hotet från Islam enkelt att kontrollera: -Det handlar bara om att vi stänger våra gränser och sen kan muslimerna få leva i sina egna misslyckade länder. Det behöver inte vara vårt problem och det är inte heller vår sak att komma med pekpinnar. -Låt dem gifta sig med sina kusiner och hugga varandra i bitar om de vill det. Problemet uppkommer när muslimerna kommer till oss. Då bryter de ned våra samhällen inifrån.

    Visst, Israel ”håller skiten på plats” i deras eget land, men samtidigt arbetar de oförtrutet på att organisera massinvandringen till Europa. Hade migrantströmmen till EU varit lika kraftig om inte Israel understött islamiska staten?

    Som sagt, jag är trött på skiten. Israel får lösa sina egna problem.

    • 1600 talet? näh tidigare än så, bra mycket tidigare. Du glömmer nordafrika, portigal, spanien och södra frankrike med. samt runt om syd östra europa. Inte glömma att muslimer va och härjade på englands västra kust för att ta slavar runt 800talet.

     • ha sorry missade det helt, men efter dess va deras agenda mer att mördade civila(explosioner, kapningar mm). Sen att de attackerade israel joradien, egyptien bla.

    • Men ja det finns organisationer som jobbar för flyktingar till västvärlden, tror en av kärringarna heter spectre eller liknande.

   • Israel är en fasciststat, den enda jag känner till vars grund vilar på etnisk diskriminering och regelrätt rasism. Att israelerna har rätt att lägga en lapp i låda lite då och då gör knappast landet runsrent, om du frågar mig.

     • Israelerna ser till att ”rätt” politiker blir valda genom att kontrollera befolkningsmixen. Judar uppmuntras att immigrera till Israel, fast bara om de är Askhenazi. Det finns en stor grupp judar i Etiopien som varit judendomen trogen sedan hedenhös, men de är inte välkomna… Fel etnicitet vettu.

      Och blir det problem så är det deportering som gäller.

     • Vilket land har inte samma system? I många islamska länder finns inte rösträtt.. Väst är inte bättre och andra länder som är bra mycket värre än israel. Om man nu inte är selektiv. Israel gör ju rätt i sin deportering, de vågar i alla fall. Jämfört med mesarna i väst.

    • Nu sa du nåt. När svenskarna lägger en lapp i lådan lite då och då gör knappas regeringen rumsrent. Bra liknelse eller hur Ichthyostega ?

    • Israel är den enda demokratiska staten i Mellanöstern. Israel består av judar plus 20% araber som har fulla demokratiska rättigheter och är representerade i Israels parlament. Var i arabvärlden lever dessa araber i större frihet i Mellanöstern än i Israel?

     • -Var i arabvärlden lever dessa araber i större frihet i Mellanöstern än i Israel?”

      Ingen aning. Och jag bryr mig inte. Jag anser att alla MENA-kulturer är primitiva och hemska och det enda jag vill är att slippa ha med dem att göra överhuvudtaget. De får organisera sig som de vill i sina länder.

     • Jepp, och vår teknik och innovationer skall hållas ifrån dem.
      Då blir det kraftigaste vapnet de får fram möjligen en slangbella, och vi kan enkelt skydda våra gränser.

   • NPC!
    Den där börjar bli riktigt sliten..
    ”Enda demokratin i…”
    Ja du får tycka som du vill, sålänge du tycker som oss och ser ut som oss och har rätt DNA och…

    Vafan är det för demokrati?
    Och vad är det som är så bra med demokrati?
    -Så bra att miljontals människor måste dödas så fort den möter på motstånd, denna underbara, demokrati?

  • Utan Israel som är den enda demokratiska staten i Mellanöstern så hade denna region varit ännu värre ute. Israel är den demokratiska världens utpost i Mellanöstern. Israel är den stat som försvarar våra västerländska idealen i Mellanöstern.
   PS. Jag är inte själv jude.

   • Glöm inte att detta att lilla s.k. ”heliga land” varit omtvistat i tusentals år. År 73 fördrevs den judiska befolkningen av romarna. Sedan dess har landet varit besatt av korsriddarna och muslimerna under lång tid. Både judar och araber har lidit under de senaste ett hundra åren.

    • ”Glöm inte att detta att lilla s.k. ”heliga land” varit omtvistat i tusentals år.”

     Exakt. Och det kommer fortfarande vara omtvistat om 1000 år… Det finns helt enkelt ingen lösning på problemet när dysfunktionella och/eller kompromissvägrande och öppet rasistiska kulturer är i konflikt med varandra.

     De får lösa sina egna problem.

     Vi kan inte och skall inte lägga oss i. Låt dem sköta sina egna affärer och låt oss leva som européer i Europa. Den här mentaliteten att vi skulle vara involverade eller ansvariga för judar och muslimers olösbara konflikter i deras egna skitländer står mig upp i halsen.

   • ”-Utan Israel som är den enda demokratiska staten i Mellanöstern så hade denna region varit ännu värre ute.”

    Regionen hade varit ännu värre ute om Israel inte funnits? Menar du att Israel skulle vara nån sorts garant för att det funkar bättre i länder som Irak eller Egypten? …Får inte det att gå ihop.

    ”-Israel är den stat som försvarar våra västerländska idealen i Mellanöstern.”

    Israel försvarar sina egna ideal, inte våra. Den judiska kulturen är inte västerländsk och har aldrig varit. I vissa fall kan judiska seder sammanfalla med våra, tex att deras kvinnor inte går omkring inrullade i svarta sopsäckar, men israel sätter alltid Israel först, oavsett om det är bra för västerlandet eller inte. Varför har USA startat så många krig i MENA? Svar: Därför att Israel vill det.

 8. Palestina? Man ska inte bli förvånad när det gäller muslimälskarna i FN….
  Där råder hysterisk islamdyrkan.
  Men Palestina är ingen stat. En stat/land har en valuta.
  Vilken är Palestinas? Chokladpengar?

 9. Kommer tibet få samma kärlek? ah just det, kommunister har fritt spelrum att ockupera andra områden. Gott om islamska fascist länder i FN.

 10. Det var det illegitima globalistiska FN som efter betydande mutor från Rothschilds artificiellt skapade landet Israel 1947. En halv miljon kristna och muslimska palestinier fördrevs och deras hus revs med bulldozers för att ge plats åt invällande judar från Ryssland, Europa och USA, dessa ashkenazerjudar som inte hade någon som helst släktskap med de sefardiska judar som levde i fred och frihet med sina kristna och muslimska grannar tog nu över makten i landet totalt och installerade ett marxistist och rasistiskt kastsystem som varar än idag. Dagerlind verkar tugga fradga över att dessa hemska palestinier ännu inte är helt utrotade och till och med nu får chansen att göra sina röster hörda.

 11. Det är rent häpnadsväckande vad FN är måna om muslimer och islam numer.Det gör precis allt i sin makt för att lyfta fram det muslimska i allt de beslutar och företar sig.Är man kritisk till islam och muslimer är det per autmatik ”rasism”.Kan det måhända bero på att det sitter en muslim på i stort sett varje chefsposition i den socialistiska globalistmaffian idag.

  • Bättre att de går ihop? i israel får alla rösträtt, muslim som jude eller kvinna jämfört med ”palestina”.

 12. Den 17 dec införs en ny flaggdag i Sverige.Demokratin ska firas? Är det någon som fattar? Löfven vill ju inte prata med Åkesson,är det demokrati?

 13. ’Palestina’, landet som ska skapas när Israel är utplånat och de fria judarna i Mellanöstern är utrotade. Planen har givetvis stöd till 100% av den svenska, marxistiska regeringen.

     • Nej det har det inte, det hette judea långt innan palestina, det va en romare som döpte om regionen.

     • Saken är ganska enkel. Allt beror på vem man väljer att tro på vad som kom först. Men idag är det i stort sett omöjligt att avgöra vad som är rätt eftersom det helt klart bodde folk där även innan människan kunde skriva.

     • Jo men den regionen har varit med om folk more efter folkmord, dagens folk sk palestinier har mer ursprung från de islamska länderna jordanien, libanon bla.

     • Precis som vi idag får acceptera att Skåne, Blekinge och delar av Halland tillhör Sverige då Danmark förlorade områdena i krig och för fred överlät de till Sverige. Jag skulle som Skåning inte vilja höra under Danmark. Jag har alltid haft det bra med att tillhöra Sverige och skulle inte acceptera att ett tredje land kom hit för att de anser sig ha rätt att ge bort delar eller hela Sverige till ett annat folk. Inte ens till Danmark. Men Palestinierna har tydligen bara att finna sig i det och bli slavar.

     • Liksom skåningarna fick finna sig i att tillhöra svenskarna? Ytters dålig liknelse, ett rike FÖLL…..

     • Israel erövrade inte Palestina från Palestinierna utan det var som jag sa givet till Judarna av tredje part allts Engelsmännen som inte hade den rätten att göra så. däri ligger skillnaden

     • Men snälla, lyft skallen från 19talet, palestina har aldrig varit ett eget land. Det va en romare som döpte om regionen för att spotta på judarna efter revolten. Sen att får tror blint på vad FN säger gör det inte rätt, vi ser ju vilka som sitter där.

     • och europa försökte ta tillbaka det men misslyckades, sen to britterna det och gav det till judarna. vad är problemet om du bara rättfärdigar det för mussarna? Du säger emot dig själv nu.

     • Det stämmer inte. Här kan du läsa lite.

      ”På 1840-talet levde 12 000 judar i Palestina, vilket var några procent av den totala befolkningen. Små immigrationsvågor hade skett
      kontinuerligt under århundraden och både spanska (sefardiska) och östeuropeiska (ashkenaziska) chassider slog sig ner i landet. Redan på 1850-talet kunde en av Karl Marx utsänd reporter konstatera att judarna
      utgjorde majoriteten av Jerusalems befolkning.

      I hela Palestina utgjorde judarna dock en minoritet, 1871/1872 utgjorde de 4 procent av områdets befolkning. Man började nu diskutera judisk bosättning där bland europeiska judar. Franska judar grundade en jordbruksskola för ändamålet på 1870-talet och 1882 migrerade en grupp ryska judar dit och antalet judar ökade till 24 000.

      1896 publicerade den ungerske juden Theodor Herzl boken Judestaten och året efter organiserade han den första sionistiska kongressen i Basel i Schweiz. Rörelsens mål var ett judiskt nationalhem i Palestina. Genom ekonomiska bidrag från världens judar började judar utvandra från främst Europa
      till Palestina. Ett tusental jemenitiska judar migrerade även till området. Under den första aliyan 1881-1904 kom 30 000 judar till Palestina, under den andra aliyan 1904-1914 kom ytterligare 40 000 judar.

      Under denna tid började också det arabisk-palestinska motståndet mot den sionistiska rörelsen att ta form, pådrivet av en rädsla att bli utdriven från eller marginaliserad från området.

      Den 2 november 1917 utfärdades den s.k. Balfour-deklarationen där den brittiske utrikesministern Arthur Balfour lovade judarna brittisk hjälp att få ett eget land. Men britterna lovade också araberna att Palestina skulle bli en självständig arabisk stat efter första världskriget.

      Efter kriget blev istället Palestina ett brittiskt mandatområde under Nationernas förbund. Vid den första folkräkningen 1922 fanns 83 907 judar i Palestina, motsvarande 12,9 procent av befolkningen.”

      Och så vidare…

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Israels_historia

     • ottomanska riket, du vet…….. Palestina va bara en stat precis som det va till romarna som döpte om regionen. Dels du missade att palestina har aldrig varit ett självstyrande land vid det namnet…

     • Du verkar missa poängen. Israel som stat är en relativt ny företeelse, har inte varit ett självstyrande land speciellt länge. Om du följer bibelns berättelser så bestod Israel i början av 12 stammar.

     • Bibeln är ingen källa för sanningar, precis som Tolkiens böcker. palestina har aldrig varit en stat, det va romarna som döpte om den från judea.

     • För att förstå dagens konflikt behöver man ändå känna till en del av berättelsen, eftersom speciellt Israel legitimerar sin politik med hjälp av den. Då upptäcker man även förvanskningar, tolkningar som inte stämmer med vare sig Bibeln eller verkligheten.

     • Deras legitimitet är historisk, det är inte den palestinska.
      Heliga böcker är svammel från generation till generation, ex tog det nästan 900år från jesu födelse tills det skrevs ner. Inte mycket legitimt med det. Historiskt sett har det funnits ett rike som styrdes av judarna… Precis som fisherman(ovan) förmedlar. Palestina som land är lika verkligt som jesus existens, nada.

     • Nej, det har förekommit splittring och ockupation och judarna har inte varit i majoritet. Läs länken som jag la in i kommentaren tidigare.

     • Men det har aldrig funnits en stat vid namn palestina medans judarna har haft kungadömen sedan minst år 1000 f.Kr.
      Det brittiska palestina mandatet delades upp. Palestinierna fick 77% av landet , öster om döda havet. Judarna fick 23% väster om döda havet.
      Så en rättvis uppdelning har redan skett och de s.k. palestinierna har redan fått sitt land = Jordanien.

     • Det har aldrig funnits en självstyrande stat med namnet palestina.
      Palestina är namnet på ett område…som t.ex. norrland.
      Sanningen är att området tidigare hette judeen.
      Judarna har haft självstyrande stater på dedområdett här området sedan kungadömerna israel och judah 1000 f .kr.
      Därför är det enbart judarna som har rätt till landet.
      Hitta på landet palestina finns enbart av den anledning att muslimerna vill utrota de otrogna i området, dvs judar och kristna.

     • Om du hade levt som arab i 400 år under det ottomanska styret, då landet var ett nedgånget och bortglömt område i Mellanöstern kanske du också hade varit glad när judarna invandrade och gjorde något bra av detta malariainfekterade land. T.o.m. kung Abdullah 1 av Jordanien insåg detta och välkomnade judarnas återkomst till sitt gamla land.

     • Namnet Palestina kommer från Filisteerna, ett annat folk i området, de genomförde även viss migration till Nordafrika och grundade Kartago. (f/p-byte är vanligt mellan språk, jämför Pater/Fader).
      Filisteerna bodde i palestinaområdet långt innan Rom grundats.

   • Israels och Palestinas historia
    Efter att ha levt nästan två årtusenden i förskingringen bland andra folk skulle judarna åter få ett eget hemland. Det var målet för den sionistiska rörelsen som uppstod i slutet av 1800-talet bland judar i Europa. Planerna på att utropa en judisk stat i dåvarande Palestina kom dock på tragisk kollisionskurs med arabnationalistiska drömmar efter första världskriget.

    Kring Jordanfloden fanns mycket tidiga jordbrukarkulturer. Lämningar av befästningsverk från 8000-talet före Kristi födelse har hittats i Jeriko.

    Området under biblisk tid
    Jerusalem nämns i egyptiska skrifter från 1400-talet f Kr. Staden beboddes då av jebuséer, ett kanaaneiskt folk. Hebréerna, som även kom att kallas israeliter och än senare judar, använde beteckningen kanaanéer om närbesläktade semitiska folk som bodde tillsammans med dem i Kaanans land….

 14. Ribban sänks bara mer ju sämre allt än blir…
  När något blir sämre så måste man öka kraven inte tvärtom..
  Herregud, här i Sverige får ju till och med en utvisad mördare
  och våldtäckare rösträtt… och även de som hindrar denne mördande
  våldtäckare från att utvisas får fortsätta att rösta..

 15. Kan Saudiarabien bli inröstat i FNs kvinnokommission och även FNs säkerhetsråd, kan Palestina naturligtvis ta ordföranderollen i FN 😉 Varför inte låta pedofiler jobba med barn…..? Vi kommer aldrig få fred på jorden och vill vi egentligen det……..(?)

 16. Som många andra så är USA dåligt pålästa om Palestina.
  Palestina finns inte har aldrig funnits tala om historielöshet.

  • Helt rätt. Palestina var ett territorium, förvaltat i nästan 400 år av det ottomanska riket, ett nedgånget och försakat område i Mellanöstern, tills judarna återvände och ryckte upp landet. I tjugo år, från upprättandet av staten Israel tills 1967, var den östra delen ockuperat av Jordanien. Tills Israel når en uppgörelse med den arabiska befolkningen existerar inte någon stat benämnd ”Palestina”.

   • Israel nådde ingen uppgörelse man tog över området genom odemokratiska metoder.
    Har du läst historien om Sternligan.

    • Naturligtvis känner jag till Sternligan som dödade Bernadotte. Många länder har skapats genom att en starkare kultur har tagit över länder. Ett exempel är USA, som tog över Amerika från deras ursprungliga befolkning. Skall alla i USA kastas ut i dag? Skall judarna kastas ut i dag från Palestina?

     • Skall palestinierna kastas ut?
      De som våldförde sig på urspungbefolkning i Amerika bör väl göra det om man skall hävda vem som har rätten till landet det som Judarna här gör om det nu skall göras någon analys vem som har rätt till vad med hänvisning till historien flera tusen år bakat i tiden.
      Finns många liknande konflikter där det hävdas rätten till ett visst markområde frågan är hur långt bakat man skall gå och med vilken rätt man skall kunna hävda den rätten på bekostnad av att andra bli lidande.
      Lös den ekvationen så kanske möjligheten till konflikter upphör.

    • Ja och stjernligan skapades efter Hebron massakern där araberna mördade 70 judar på Hebrons gator. Det fick många judar att tänka att nu får det vara nog.= Stjernligan.
     Bernadette sågs som en medlöpare till araberna och därför mördades han av Stjernligan.

 17. FN är ett fiasko vilket det har varit genom alla tider på grund utav att de är uppbyggt på Romarrikets tankar och värderingar! Folket över vår värld får aldrig leva under sin egen talan!
  Så varför yvas över Palestinas roll?

 18. Det hela är mycket märkligt hur FN väljer att krypa för en folkgrupp av hat och terrorism med rötter i Egyptien, Syrien, Jordanien och Libanon.

  Jag tvekar inte för ett ögonblick att tex. folkgruppen Samer får samma rättigheter och representation i FN som folkgruppen palestinier.
  Något för Sveriges Margot att driva?

  • HA glöm det, ju extremare land ju mer plats får man i FN. Annars hade saudierna aldrig fått så många platser som de har.

  • Helsingborg ” en gång sundets pärla”, började sin nedgång när de första ”palestinierna” (statslösa) anlände , tidigt 70 -tal.

   • Minns hur här var när jag var liten på 80-talet. Snyggt, rent och fräscht överallt med blomstrande butiker. Nu är det så smutsigt på Söder att jag äcklas. Intrampade tuggummin och fimpar överallt, handeln är död, en massa araber som antastar tjejer och skjuter ihjäl varann flera ggr i veckan, polisen synlig 6 ggr på några timmar. Fy FASEN vad jag saknar gamla Söder!

 19. FN Agenda 2030 är bara början på The New World Order. FN tar all kontroll från världens folk och lägger den i händerna på en handfull oligarker. Folkförrädare har redan skrivit på och därmed förseglat det svenska folkets öde. Sålt ut det svenska folkets framtid för sina personliga karriärer.

  LEAVE NOW!! Obama Says America Must SUBMIT to the NWO Laws at UN – FINAL Speech
  https://www.youtube.com/watch?v=Hw6tQ51N7R0

 20. Hehehe …hade en granne från palestina, när jag bodde i hjällbo på 70 talet.. han pratade jämt om alla raketer nan skulle skjuta över gränsen. Han sitter nog med i FN nu. Hahahaha..

 21. För några år sedan godkände jag att Palestina erkändes som stat av Sverige. Jag skäms över det nu. Jag gjorde det inte för att jag stödde den ena eller den andra sidan, utan för att jag trodde att det störde den globalistiska agendan. Jag hade fel. Det där är bara ytterligare en konflikt. Vi ska inte bry oss här uppe i Norden.

  • Precis, och detta gäller alla regioner. Men som jag märkt är det bara vissa som ska lämna tillbaka det men inte andra.

 22. ytterligare ett skäl att stänga den genomrutten FN som duger till ingenting. Beskåda hur en terrororganisation blir nu rumsren och kan skjuta sina raketer mot Israle i lugn och ro.
  Margoth W – bondeprincessan – måste sova gott.

  • Och varför tror du då att de plockar bort ledare som Saddam Hussein och Mohammar Khadaffi som hade läget under kontroll? För att skapa kaos naturligtvis. De visste mycket väl att kaos skulle bryta ut i Irak och konflikter mellan Shia och Sunni. Krig är mycket lönsamt. Inte för oss dock. Europa måste ta flyktingströmmarna, vilket skapar kaos här också.

   • Detta säger volymer ”Islam Will Conquer Europe Without Firing a Shot.” Det passar ju deras agenda då långt innan så köpte många industrier mm av saudierna.

    • Men det är ju USA som under AIPAC:s ledning genomfört dessa krig. Om inte dom hade bombat sönder mellanöstern, och skapat flyktingströmmarna hit skulle islam inte vara något problem för oss.

     • Du ser inte kopplingen? USA är bara vapen industrin i väst, bland de största kunderna är saudierna och där bland vill sverige bygga vapenfabriker i saudie(regeringen är väldigt pro saudier). Precis som 9/11 så vad det saudierna som låg bakom det hela, men många följde det lättaste, judarna.

     • Något intressant, detta skrevs vid 1800talet, vad tycker du om detta. Inte för att jag säger att det är så men intressant. The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam and political Zionism mutually destroy each other. Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion…

     • Det är lite svårt att säga vad jag tycker om det då du inte uppgett namnet på författaran eller namnet på boken, men du har rätt i att gamla böcker kan vara mycket viktiga. Här är ett urdrag ur en känd bok.

      Zohar Vayshlah 177 b:

      That the jewish nation is the only nation selected by God, while all the remaining ones are contemtible and hateful.
      THAT ALL PROPERTY OF OTHER NATIONS BELONG TO THE JEWISH NATION, wich consequently is entitled to seize upon it without any scruples. An orthodox jew is not bound to observe principles of morality towards people of other tribes. HE MAY ACT CONTRARY TO MORALITY, IF PROFITABLE TO HIMSELF OR TO JEWS IN GENERAL.

      Och det var så det gick till när kommunismem uppfanns 😉

     • Sök på ”De skapade ett blodigt 1900-tal” av Pia Hellertz.

      Det var den judiske frimuraren Albert Pike som i boken ”Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Rite of Scottish Freemasonry” (1871) redogjorde för planen för de kommande tre världskrigen. Jag har läst detta i andra böcker också. Låter kusligt.

      ”Det första världskriget måste enligt Pike åstadkommas för att tillåta ”Illuminati” att störta tsaren i Ryssland och göra landet till en fästning för ateistisk kommunism.

      Det andra världskriget måste leda till att utnyttja skillnaderna mellan fascisterna och de politiska sionisterna. Detta krig måste ske så att nazismen förstörs och att den politiska zionismen är tillräckligt stark för att inrätta en suverän stat, Israel i Palestina.

      Det tredje och kommande världskriget är det mest nödvändiga för att Illuminati ska kunna ta makten över världen och skapa en ny världsordning. Det kriget kommer att stå mellan arabvärlden och judarna/Israel.”

   • Freke jag såg tidigare att du hade lagt upp en länk med Askhenazernas övergrepp mot det tyska folket efter ww1. Kan du lägga upp den länken igen då jag inte hittar den kommentaren längre ?

   • Man ville ha igång konflikt mellan shia och sunni i Irak med förhoppningen att lyckas få konflikten att sprida sig till såväl Syrien som Iran.

 23. En ”stat” där nazismen överlevde efter 2:a världskriget. Och fortsätter att frodas. Säger mycket om FN, en antidemokratisk, korrupt och dysfunktionell organisation.

 24. Israel borde ta tillbaka alla palestinier och tvingas leva ihop med dem. Då slipper vi en massa onödiga krig. Varför skall Israel tillåtas slänga ut araberna som bodde där.

  • problemet är att islam kan aldrig acceptera en stat som inte är islamsk bland sig. Där av försökte de invadera landet flertal gånger, dels så bor det araber i israel som också har rösträtt precis som kvinnorna.

  • För att gud en gång gett israeliterna landet och lovade dem att INGEN ska dela det. Förstår hur du tänker om att vi andra hade sluppit invasionen men Israeliterna är ett mycket bra folk som inte vill ha med Palestina att göra. Man kan inte klandra dem.

  • Det finns kristna palestinier och det finns muslimska palestinier. De hör alla hemma i mellanöstern och inte i Europa, precis som deras judiska kusiner. Judarna kallar alla icke-judar för goyim. Goyim betyder boskap på hebreiska och det är så judarna refererar till alla icke-judar. Så här säger deras mest heliga skrift Talmud om oss:

   Baba Mezia 114 b
   The goyim are not humans. They are beasts.

   Yebamoth 98 a
   All children of the Goyim are animals.

   Mas.Shabbath 31 b
   On the house of the Goy one looks as on the fold of cattle.

   Shchulchan oruch, Orach Chaim 14,20,32,33,39
   A jew may do to a non-Jewess what he can do. He may treat her as he treats a piece of meat.

 25. Man måste ju bara reflektera över det geografiska läget, och alla konflikter som spelats upp under snart 3000 år på denna inte så stora yta mitt i öknen.
  Utan att utse vem som har rätt, så varför är det så svårt att samsas i trakterna kring i Israel?
  Om nu Gud är allas sanna Gud varför låter han/hon så många människor lida för en bit land och idéen att endast en kan vara rätt.

  • Religion, 3 religioner från samma ursprung men olika aggressivitets grader.
   Kristendomen/katolicismen va brutal för men som kom upplysningens tid och folk krigade mot fundamentalismen. Detta har islam aldrig genomgått(finns de som vill förändra islam till en mer modern ideologi).

 26. FN borde ta upp hur det kommer sig att Saudiarabien inte tar emot några flyktingar men finansierar moskéer över hela Europa.

   • Kanske därför att det har visat sig att han inte var journalist. Det har visat sig att han var medlem av terrororganisationer, nära förbunden med topparna i ljusskygga CIA, och deras motsvarighet i Saudiarabien, och vän med Osama bin Laden. Dom undviker nog det minfältet helst.

    • Jo, jag kollade runt lite. Han var en CIA asset. Det var efter Mohammed bin Salmans kuppartade ommöblering i Saudiarabien förra året, som han hamnade i onåd och flydde landet. Han har även kritiserat kriget i Jemen.

 27. Vatikanstaten har inte observatörsstatus utan det har Heliga Stolen. Vänstern vill kasta ut Heliga Stolen ur FN eftersom katoliker har sunda familjevärderingar och värnar alla människors lika värde och rätt till liv. I Sverige tycker man att det är självklart att abortera bort hela Smålands befolkning var tionde år! Om det skett i andra länder hade det hetat massmord, folkmord, etnisk rensning o.s.v.

 28. För er okunniga, läs boken ”sword and scimitar” av Raymond Ibrahim. Lär er om islams hänsynslösa brutalitet mot den kristna världen under fjorton sekel. För alla okunniga är denna boken en verklig ögonöppnare och kommer att göra att ni ser världen med helt andra ögon efteråt.

  Jag ställer mig till 100% bakom israelerna och Israels överlevnadskrig mot i islam.

 29. Jag har kollat media över lag och inte funnit ett ord om denna händelse.
  Fake new? Även bland dessa som är direkt intresserade. Inte ett ord.

 30. Detta är ren galenskap. Israel är guds ögonstenar och detta är varför andra länder går så emot dem. Detta är krigsföring på en spirituell nivå, inte bara mänsklig. Så fort Palestina är för trötta för att orka kriga mer, kommer Iran och ger dem vapen och påminner dem om vad Israel sagt. Inatt bombades stad efter stad efter stad i Israel och trots att de står under attack från land efter land runtomkring (just nu har Iran, Syrien och Ryssland ingått en pakt om att bomba), blomstrar deras land. De har världens bästa mjölk, i deras jord växer allting och så vidare. Sannerligen ett guds verk!

  • Det fina med Gud är att han är lika vänlig mot alla, är opartisk och har inga ögonstenar. Judarna var de första att införa monoteism och det är säkert därför som de har fiender. Logik är som vigvatten för djävulen. Konflikten i Israel-Palestina-regionen är komplicerad men fortfarande låst. Om de hade varit överens om samma livssyn hade saker varit mycket lättare. Nu är de inte det och då kan dom inte komma överens om någonting, inte ens om påvens skägg. Sen krävs det två för att bråka.

   • Problemet med religionerna är att de används i första hand för att en liten självutnämnd elit kan utöva makt över andra, inte för att ge människor en moralisk grundsyn.

    • Jag tror att alla barn som föds undrar över orsak och mening med livet. Redan där börjar filosofi och religion (som har en filosofisk kärna). Religionen (återkopplingen till kommande generationer av den filosofiska kärnan) framförs sen med hjälp av traditioner, högtider, seder etc. Religionernas kärna anser jag vara bra (levande orsak, gemenskap som mening och etik) men tyvärr har nästan alla religioner förändrats och förvirrats idag och dessvärre också missbrukats. Det går dock att hitta tillbaka till religioners ursprungliga tankar.

 31. När Sveriges politiker har fullgjort sitt uppdrag att få ner landet till U-landsnivå blir belöningen medlemsskap # 78.

 32. HUR är det möjligt att en TERRORSTAT som Palestina ens är påtänkta i FN!!!!! Margot & c/o myser med våra miljoner som är sååååå öronmärkta åt dessa terrorister. SKAMLIGT!!!!

 33. Länkade en artikel om STERNLIGAN som har raderats från kommentatorsfältet.
  Det säger en hel del.
  På den här sidan häcklas PK-media men här tycks det även råda censur när det passar.

 34. Vart har alla MENA-ländernas judar tagit vägen? De finns bara i Israel!
  Vart har alla MENA-ländernas kristna tagit vägen? De finns snart bara kvar i Israel!

 35. OT: En reflektion, det är mycket snack om överlevare av förintelsen på SVT.
  Vad jag undrar är varför det aldrig pratas om överlevare från förintelsen i Gulag lägren ? Man skulle kunna tolka det som att ingen överlevde där eller att det kanske inte fyller något politiskt korrekt syfte att tala om detta.

  • Jag håller med dig, det är rent sagt för dj..ligt att vi inte har en oberoende TV i Sverige, man fattar inte varför ingen med lite pondus bland politiker låter detta fortsätta. Det skulle skrikas och trummas så fort tillfälle gavs, men ingen vågar eller kanske tycker dom att man inte skall klandra på kommunister.
   Slutsatsen man kan dra av detta är att Sverige är en utlöpare av det fordna Sovjetunionen, men i en falsk dold skepnad, som ännu inte tagit till sig det ultimata, men väntar på tillfället när man kan genomföra utrensningar av oliktänkande alá Stalin.
   Oj vad gick igång. 🙂

 36. Europeiska unionens byrå för grundläggande rättigheter definierar antisemitism enligt följande: ”Antisemitism är en viss uppfattning om judar, som kan uttryckas som hat mot judar. Retoriska och fysiska uttryck för antisemitism riktas mot judar eller icke-judar och/eller deras egendom, mot judiska gruppers institutioner samt religiösa byggnader och platser”

  • Antisemitiskt är allt det som inte faller sionister i smaken, med andra ord det mesta som den vite (mannen) har fräckheten att företa sig utan att på förhand konsultera ”experter” på området. Och det handlar inte om kunnighet i Torah, då rätt många sionister – med undantag för kristna sådana – inte tror på någon Gud.

  • Hundarna skäller och konvojen passerar. Små svenska nasare, få lida i frustration, det är inget ni kan göra utom att sprida era dåligt andedräkt i dissektionerna här.

 37. Israel och palestina är en ickefråga, vi har så mycket här som är viktigare.
  Men att FN är inblandat och låter Palestina få en roll som dom inte enligt stadgarna skall ha, är typiskt för FN och deras politiska agenda.

 38. FN är djävulens organisation och de leder den civiliserade världen ner till Helvetet. Sverige kommer att vara ett U-land år 2030 — enligt FN själva. Inte ett ord från de som kapat och styr systemet. Titta på landets alla no-go zoner, hela Sverige kommer att se ut så 2030. Kulturen och ekonomin totalt raserad. Ett förlorat paradis.

  Sweden to become a Third World Country by 2030, according to UN
  http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.454/sweden-to-become-a-third-world-country-by-2030-according-to-un.html

  • Tack vare alla dumbommar som röstat på sjuklövern. En stor del av befolkningen verkar härstamma från trälar och slavar under vikingatiden

  • FN var tidigare en organisation som verkade för fred i hela världen, nu verkar det ha blivit en socialistisk organisation som sakta men säkert verkar för framtida krig/inbördeskrig i västvärlden!!!!

  • Det i Polen regerande partiet, PiS (Lag och Rättvisa) går under namnet PiSrael på alternativa mediers kommentarfält. Namnet PiS uppfattaas av många som inte bara missvisande, utan även som hånfullt mot de riktigt nationalkonservativa. Trots att partiet gick till val med nationalistisk retorik mot invandring har Polen fyllts med närmare tre miljoner ukrainare (egentligen vet ingen hur många sedan gränsen ställdes vidöppen) och det berikas med ”kvalificerade arbetstagare” från Uzbekistan, Pakistan, Afghanistan, Indien, Irak samt från de oantastbaras hemland förstås. Det är troligen bara de sistnämnda som är kvalificerade, men de lär inte vara pigga på att kultivera den polska kulturen.

   • Men Ankan är god i Polen, caska

    Skickat från Samsung Tablet.
    ——– Originalmeddelande ——–Från: Disqus Datum: 2018-10-18 16:20 (GMT+01:00) Till: [email protected] Rubrik: Re: Comment on ”Palestina” blir ordförande för koalition med 77 u-länder i FN
    ”Det i Polen regerande partiet, PiS (Lag och Rättvisa) går under namnet PiSrael på alternativa mediers kommentarfält. Namnet PiS uppfattaas av många som inte bara missvisande, utan även som hånfullt mot de riktigt nationalkonservativa. Trots att partiet gick till val med nationalistisk retorik mot invandring har Polen fyllts med närmare tre miljoner ukrainare (egentligen vet ingen hur många sedan gränsen ställdes vidöppen) och det berikas med ”kvalificerade arbetstagare” från Uzbekistan, Pakistan, Afghanistan, Indien, Irak samt från de oantastbaras hemland förstås. Det är troligen bara de sistnämnda som är kvalificerade, men de lär inte vara pigga på att kultivera den polska kulturen.”

    Settings

    A new comment was posted on Samhällsnytt

    Lucy Lipinska

    Det i Polen regerande partiet, PiS (Lag och Rättvisa) går under namnet PiSrael på alternativa mediers kommentarfält. Namnet PiS uppfattaas av många som inte bara missvisande, utan även som hånfullt mot de riktigt nationalkonservativa. Trots att partiet gick till val med nationalistisk retorik mot invandring har Polen fyllts med närmare tre miljoner ukrainare (egentligen vet ingen hur många sedan gränsen ställdes vidöppen) och det berikas med ”kvalificerade arbetstagare” från Uzbekistan, Pakistan, Afghanistan, Indien, Irak samt från de oantastbaras hemland förstås. Det är troligen bara de sistnämnda som är kvalificerade, men de lär inte vara pigga på att kultivera den polska kulturen.

    10:20 a.m., Thursday Oct. 18

    |

    Other comments by Lucy Lipinska

    Reply

    to Lucy Lipinska

    Lucy Lipinska’s comment is in reply to

    Pommern:

    usrael förnekar sig inte
    Read more

    You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to disqus_Vq3HQJyaC7.

    You can unsubscribe
    from emails about replies to disqus_Vq3HQJyaC7
    by replying to this email with ”unsubscribe”
    or reduce the rate with which these emails are sent by
    adjusting your notification settings.

    • Det var länge sedan jag åt kött från andra djur än fisk, så jag minns det väldigt vagt. Hur som helst är det nog inga infödingar som har råd med anka.

 39. Ingen överraskning att Svenska regeringen fattar fel beslut,det gör dom för jämnan.FN klarar inte av att lösa mycket ,består av liksom EU penningslukande politikers väl och ve.

 40. Om vi… Lade ner FN, och omringade Israel, kanske vi kunde få något som kunde liknas vid fred på jorden till sist.
  Lite slagsmål i Afrika fortfarande kanske, men det blir man aldrig av med.

  • Det är ju just det man bråkar om. 135 länder, inklusive Sverige, lär ha erkänt Palestina som stat. Israel är rasande över det. Glöm sedan inte att just Google har ägare som har starka etniska kopplingar till just Israel. Kanske därför man inte ritat in Palestina på sina kartor. Man vill inte reta bröderna hemma.

   • Det gick faktisk att söka på Plaestine på Google Maps, men namnet finns inte med på kartorna, men man kommer till rätt område.

     • Snarare en åsikt än fakta. Palestina fanns redan för 3,000 år sedan, vissa vägrar att erkänna det, andra accepterar det. Just nu har 136 av FN’s 193 stater erkänt Palestina som stat, inte bara område. Alltså en mycket klar majoritet och dom kan knappast klassas kollektivt som förbrytarstater. Palestina har dessutom just fått en nyckelroll i visst FN arbete. Att den inte är explicit utmärkt på Google betyder nog bara att Google är amerikansk, USA har inte erkänt Palestina, och förmodligen utövar Israel mycket starka påtryckningar i USA och Google via etniska förbindelser.

     • 136 av FN’s 193 medlemmar har erkänt Palestina som ett land, 57 har inte erkänt Palestina. Tyvärr tror jag varken din eller Wiki författarens åsikt räknas i sammanhanget. Om ett område är en stat eller inte beror på om andra stater erkänner det eller inte. Att ett land har delats upp i två länder sker ju då och då, Sudan och Sydsudan ett närliggande exempel. Nord och Sydkorea kommer antagligen att bli ett land i framtiden, liksom PRC och Taiwan.

     • Men det är ju precis det jag säger. Palestina har aldrig varit ett självstyrande område förut. Det är en NY stat. Så varför säger man då att men ger landet tillbaka till palestinierna då de aldrig haft et stat???
      De länder som erkänt Palestina som stat är världens värsta diktaturer. Men det kanske är tillsammans med dem Sverige hör hemma.

     • Det kommer nog inte att gå att försöka förklara historien för dig. Försök läsa på kanske du greppar vad som händer.

     • Jasså Det räcker om du berättar för mig när det funnits en självstyrande stat vid namn Palestina?

 41. En dysfunktionell icke-stat som stödjer terrorism ska alltså få en ledande position i FN? Då har FN på allvar blivit en organisation som man i bästa fall kan skratta åt.

 42. Nu är det fan dags o skrota FN! Hela världen håller på att gå åt helvete, och detta inavlade organ hejar på?? Vad fan är det som händer… är vi invaderade av aliens som släppt ut psykosgas i atmosfären?!

 43. Har någon missat att journalisten Khashoggi förmodligen mördats av en saudisk dödspatrull på Saudiarabiens ambassad i Turkiet… Saudiarabien; ett land som Sverige röstat in i FN:s säkerhetsråd och gör vapenaffärer med. Varför ska man då bli förvånad över diktaturen Palestina blir ordförande i FN!? Ett land som attackerar grannlandet Israel med bomber och missiler!!!

  • Saudi, ett land som Sveriges utrikesminister på saklig grund kritiserade kraftigt!
   Här på forumet höll alla sosse / Margit hatare på Saudi i det fallet och tyckte Sverige hade skämt ut sig!?

   Hur ska ni som är lakejer till Israel egentligen ha det, att vända kappan efter vinden är inte trovärdigt!

    • Sverige är hyfsat balanserad i sin politik och kritik mot den judiska staten Israel, tidigare regering med Bildt och nuvarande med Margot.
     I dina ögon är jag antisemit (jag vet inte ens vad det betyder eftersom det ordet och argumentet är så missbrukat) och jag lägger ingen värdering i det eftersom du känner och tycker utifrån att du redan tagit ställning för främmande makt.

 44. En röst i FN per land. Det finns fler fattiga länder än rika, så de fattiga länderna vinner omröstningar. De förespråkar fri migration.

 45. Väldigt få bodde i nuvarande Israel före 1915, den arabiska invandringen till området var extrem jämfört med den judiska. Brittiska palestinamandatet sålde oerhört mycket mer mark till araber än till judar.
  Ashkenazi eller ej, det finns ingen bättre lösning än att de bor där. Sefarder är relativt obegåvade och skulle inte klara av att försvara sig mot araberna. Alla nationer ska ha ett hemland.

LÄMNA ETT SVAR