Idag meddelade Polismyndigheten att något polisskydd inte kommer att beviljas till den hotade svensk-danske politikern. Detta trots att han har livvakter från danska polisen med sig dygnet runt när han rör sig i Danmark på grund av den extrema hotbilden. Samnytt kan visa hur den islamkritiske politikern mordhotas inför sitt Sverigebesök.

Paludan, som nyligen erhöll svenskt medborgarskap, har berättat för Samnytt han ska överklaga Polismyndighetens beslut att sätta stopp för de grundlagsskyddade rättigheterna genom att neka demonstrationstillstånd i Rosengård.

– Det Polismyndigheten inte kan hantera och inte vill hantera är att det finns ganska många, hundratusentals människor som inte är svenska och som aldrig kommer bli svenska men som vill bestämma hur andra i Sverige ska yttra sig, sa Paludan till Samnytt.

LÄS ÄVEN: Paludan besöker Rosengård för att teckna Muhammed: ”Pedagogiskt instrument”

Flera personer har reagerat på Samnytts publiceringar om Paludans kommande”rita Muhammed-dag” i Malmö. Av dessa är det flera som välkomnar Paludan att yttra sina åsikter i Sverige men även många hot mot politikern. Nedan följer ett axplock.

Paludan föreslår resor till hemlandet

Samnytt har berättat om hoten för Paludan som kommenterar att personerna inte kan vara människor om man skriver sådana här saker.

– Personer som skriver sådant är inte riktiga människor. Skriver man sådant där som du berättar för mig så är man inte människa i kulturellt hänseende, då man har skrivit saker som gör att ingen människa mer vill ta en på allvar.

– Så där får man inte göra i arabiska länder heller. Det var en irakisk person i Danmark som hotade mig och sedan flydde han till Irak. Sedan tog irakisk polis honom och satte elektricitet mot hans kropp och sa, ”du ska inte hota folk i Danmark eller Irak”. Kanske man ska se om de vill resa tillbaka och se hur polisen i deras hemländer hanterar sådant beteende.

Nej från polisen om livvaktsskydd

På grund av den extrema hotbilden mot den dansk-svenske politikern har han ett livvaktsskydd dygnet runt i Danmark. Den svenska polismyndigheten förväntas ta över hans personskydd när han korsar gränsen – vilket inte minst är angeläget i ljuset av de grova mordhoten. Enligt Paludan meddelar dock svenska polisen blankt nej på förfrågan om livvaktsskydd. Samtidigt erbjuder Polismyndigheten hjälp med att ordna promenaden ”någonstans i Skåne.”

Sedan förra året står Paludan på Al-Qaidas dödslista.

Våldsamma upplopp

I samband med att Paludan skulle besöka Malmö förra året för att bränna muslimernas heliga bok i Rosengård utbröt våldsamma kravaller i stadsdelen. Rosengårdsbor kunde inte acceptera att Koranen brändes och svarade med att gå till attack mot polisen.

LÄS ÄVEN: Islamkritiska demonstrationer förbjuds i hela Skåne – polisen kan inte hantera muslimska hotbilden